Nitekim sensizlik ölüm sayýlmazdý; ancak senin varlýðýnýn olduðunu bilmek beni bu gurbet ellerinde rahatlatýyordu. Hep o vuslat anýný hayal ederek yaþamak; hayata dair ideallerimi gerçekleþtirmek için bir baþka heveslendiriyordun beni…
Sen ne mi demektin? Sen benim çocukluðum, sen benim okulum, sen benim ailem ve daha sayamadýklarým. Sen ben demektin; ben de sen. Sende hayat buluyordum. Zira sen yârimdin. Henüz 17 yaþýndaydým senden ilk ayrýlýþýmda. Gidiþ geliþlerim oldu sana. Fakat benim arzum sende baki kalmaktý. Bir uzak düþ oldun sen bana. Gittikçe ulaþýlmaz oluyordun. Her gece rüyalarýmý süsleyen, o gül didarýna hasretlerim vardý. Ben büyüyordum senden ayrý, sen bir baþka büyüyordun gözlerimde. Nerede zeytin kokan bir resmini görsem kirpiklerimde asýlý duran gözyaþlarým intihara kalkýþýrlardý. Her gün biraz ölüme sebep olurdun sen; birçok sevince. Gecen ayrý bir güzeldi, gündüzün ayrý bir güzel…
Mýsra mýsra, beyit beyit, kýta kýta þiirler yazardým sana; senin haberin bile olmazdý. Zira karþýlýksýz severdim seni. Uzun yýllar olmuþtu senden ayrýlalý. Düþünmeden edemezdim; gitsem tanýr mý beni diye? Tanýr mýsýn beni? Nitekim senden ayrý kalalý gözlerimin altýna gözyaþlarýna ait kabirler açtým. Saçlarýmý gurbet ellerin hain rüzgârlarýna kaptýrdým. Gençliðimi savaþlarda esir býraktým. Gurbette elimden alýnan çok þeyim oldu. Sýlayý çok özledim yar, seni çok özledim…
Þimdi sana soruyorum: Özledin mi beni, seni özlediðim kadar? Gelsem kucaðýný açar mýsýn bana? Kanat gerer misin bana? Ey yar, sana sesleniyorum. Duyuyor musun? Nizip, orda mýsýn?
Orda mýsýn huzuruna dünyalar verdiðim yar
Sende bir lahza kalmak, deðer bir asýr kadar
Lakin senden ayrýlýk, bir umman uzaklýðý
Sana olan hüznüm, Kasým ayý soðukluðu…
Senden ayrý üþürüm gurbetin dar sokaklarýnda
Büzülüveririm sokak lambalarýnýn loþ ýþýklarýnda
En saðanak yaðmurlar ýslatýr yüreðimi hazin
Bir þeyler yaklaþmakta sessiz, ölüm gibi; kesin…
Kurtar beni gurbetin acýmasýz yalnýzlýklarýndan
Bir el var uzanan; nereden geldiði bilinmeyen
Seslerime ses ver; yoksa duymuyor musun?
O özlenen yar sensin Nizip; orda mýsýn?
MAHSUN (14/04/2009)