YÖK Baþkaný Yusuf Ziya Özcan Gaziantep'te yaptýðý açýklamada KPSS'deki eðitim bilimleri testlerinin iptal edilmesi nedeni ile öðrtmen adaylarý için yeni bir sýnav yapacaklarýný söyledi.
Devami...
YÖK Baþkaný Yusuf Ziya Özcan Gaziantep'te yaptýðý açýklamada KPSS'deki eðitim bilimleri testlerinin iptal edilmesi nedeni ile öðrtmen adaylarý için yeni bir sýnav yapacaklarýný söyledi.
Devami...
http://www.antepajans.com/haberdetay.asp?ID=1598
NÝZÝP ALPEREN OCAKLARI
ÖSYM tarafýndan 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapýlan KPSS sýnavýna milyonlarca iþsiz gencimiz katýldý.
Sýnav sorularýnýn sýnavdan önce sýzdýrýldýðý iddialarýna yönelik Devlet Denetleme Kurulu, YÖK Denetleme Kurulu ile Cumhuriyet Savcýlýðý soruþturma baþlatmýþtýr.
Ve beklenen oldu sýnavýn Eðitim Bilimleri testi iptal edildi..
Soruþturmayý yürüten savcý ve ÖSYM Baþkaný Ünal Yarýmaðan'ýn görüþmesi sonucu sorularýn sýzdýrýldýðý kesin olarak açýklandý..
Daha sonra da YÖK Baþkaný ve ÖSYM Baþkaný görüþmesi sonrasýnda da sýnavýn 'eðitim bilimleri' kýsmýnýn iptal edildiði açýklandý..
Ancak Alperen Ocaklarý olarak yapýlan kopyacýlýk ve hýrsýzlýðýn sadece Eðitim Bilimleri kýsmýnda olmadýðýný, ayný zamanda Genel Yetenek ve Genel Kültür ile diðer alan sýnavlarýnda da sorularýn sýzdýrýldýðýný iddia ediyoruz.
Böylelikle sadece Eðitim bilimleri sýnavýnýn deðil tüm Kamu Personeli Seçme Sýnavýnýn iptal edilmesini istiyoruz. Bilinmelidir ki eðitim bilimleri sýnavý iptal edilerek bu sýnava giren 280 bin kiþinin maðduriyetini en sonunda gidermeye karar vermek zorunda kalan hükümet bir milyonu aþan diðer adaylarýn da serencamýný duyarak sýnavý komple iptal etmelidir.
Bu güne kadar en güvenilir kurumlar arasýnda yansýtýlan ÖSYM’nin yapýsýnýn bu olumsuz olaylar sonucunda tekrar gözden geçirilmesi gerektiðini önemle vurguluyoruz.
Alperen Ocaklarý olarak bu konunun üzerinde hassasiyetle durduðumuzu ve takipçisi olacaðýmýzý kamuoyuna saygýyla duyururuz.
Yunus SEYHAN
Alperen Ocaklarý
Nizip Ýlçe Baþkaný
mechullll