%65-70 Arasý Hayýr çýkacaktýr.Hayýrlý olsun...
Evet
Hayýr
Gitmeyeceðim
%65-70 Arasý Hayýr çýkacaktýr.Hayýrlý olsun...
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
[QUOTE=YakisikliAntika;234788]Sikildiqimdan kastim suydu her kafadan bir ses cikiyor,kimse allah icin doqruyu konusmuyor,herkes menfaat icabi hareket ediyorlar
güzel rumuzlu arkadaþým..keþke böyle demesen ? birazcýk aðýr itham gibicik olmamýþ mý? herkesi menfaat icabý hareket etmek ...
yani ne biliym..ne menfaatimiz olacak?
üstelik yukarýda yazanlar, bariz biçimde ölçülü,saygýlý ,dengeli yazýlmýþ yazýlar..rahatsýz edecek bir üslup yok
konu baþlýðý ve gündem bariz .ilgini çekmezse saygý duyarýz..
ama sende baþka konular açýp,lokomotif roluyle bizleri vagon gibi peþinden sürüklersen seve seve geliriz..
bir de yakýþýklý antika ne demek
samimi muhabbetlerimi sunsam kabul edersin dimi?
Nizip sevgisini yüreðinde taþýyanlara binlerce selam ....
fazla tartýþmaya gerek yok bilgidim kadar ile
12 eylülcülerin yargýlanmasýnda zaman aþýmý kalksýn diye önerge veren chp'nin bu teklifi neden reddedildi!!
bu ***** degil midir?
bu adam kandýrma degil midir?
12 eylülcüleri yargýlayacaklarmýs
pehh
ilk duruþmada beraatt
bir de þu vardý gecen faceden arkadaþlar paylaþtýlar ülkücü gencin katili akp kars millet vekili mahmut esat güven isterseniz link veriyorum okumayan arkadaþlar detaylý bir þekilde haber sayfasýndan okuya bilirler http://www.gazete5.com/haber/sozcude...-201-36350.htm
Konu coskun tarafýndan (31.08.10 Saat 05:59 ) deðiþtirilmiþtir.
BENÝ HEP KAVGALARIMDAN BÝLDÝLER... YARIM BIRAKTIGIM OKUL ,
BÝR BÝR TEMBEHLEYEN ANAM, SEVDÝGÝM KIZ, SEVGÝDÝMÝ BÝLMEYEN KIZ.
Kim adam kandiriyor belli, millet neye inancagini unuttu o kadar cok soz veriyor ki, Genel Af yetkisini nerden aliyor anlamiyorum sana o yetkiyi kim verdii sendemi secimle, refarandumu karistirmaya basladin
tunceli de konustugunu ankarada, malatya da konustugunu rize de unutan kilictdaroglunu savunmaya basladilar
galiba kendilerinin temizi kalmadi baskalrinin temiziyle avunmaya basliyorlar
Allah'im sen daha gunler gostereceksin hayirlisiyla
artik kim hangi partinin adina konustugunu unuttuk sen ne zeki adammisin basbakanim..!
kadir orda chp müthiþ bir manevra yapýp yeni bir yasa çýkartýp yargýnýn elini zor durumda býrakmak istremiþtir.
Çünkü sizin savunduðunuz genel bir uygulama var. Çýkan yasalar geçmiþte iþlenen suçlarý kapsamaz diye.
Chp yeni bir yasa ile bunu amçlamýþtýr.
Sende savunuyorsun hemde hakaret ederek.
Akpartiye saygýn olmadýðýný biliyorum ama ifaderini burdakiler okuyor akparti deðil.
birileri diyorki Referandumda evet çýkarsa Apoya af PKK ya siyasi kimlik çýkacakmýþ!
SÝZ BU MÝLLETÝ KENDÝNÝZ GÝBÝ APTAL MI SANIYORSUNUZ .......
PEKÝ SORAYIM SÝZE NEDEN !!!
PKK VE BDP BU YÜZDENMÝ REFERANDUMU BOYKOT KARARI ALDILAR !!!
BU YÜZDENMÝ DAHA ANAYASA TASLAGI MECLÝSTEYKEN BOYKOT ETTÝLER!
BU YÜZDENMÝ SÝZÝNLE AYNI SAFHADA HAYIR DÝYORLARR
SÝZBU MÝLLETÝ KENDÝNÝZ GÝBÝ APTAL MI ZANNEDÝYORSUNUZ .....
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
KARARINI VER ...
Evet mi, hayýr mý vicdan senindir
Önce düþün sonra kararýný ver
Ýrade senin gün senin günündür
Sözde aydýnlarýn türlü gafýyla
Karar alma saðýn solun lafýyla
Ýrdele, incele her tarafýyla
Meselenin biraz üstünde dursak
Sonuca varýrýz kafayý yorsak
Hâkimiyet milletindir diyorsak
Düþünmeden olmaz deli deðiliz
Kimsenin kuklasý dili deðiliz
Gassalýn elinde ölü deðiliz
Köleler de insan lakin hür deðil
Hür olmayanlarýn sesi gür deðil
Karar vermek o kadar da zor deðil
Canýna okunan sen deðil miydin?
Çekinen sakýnan sen deðil miydin?
Düzenden yakýnan sen deðil miydin?
Hayýrsýz ne anlar hayýrdan, þerden
Onun haberi yok gittiði yerden
Medet umma halktan kopuk beylerden
Evet, düþün öyle ver ki kararý
Daim olsun bu millete yararý
Aksi halde millet çeker zararý
Çaðdaþ demokrasi, hukuk, adalet
Herkese lazýmdýr huzur, selamet
Uzak sanma, yüreðinde keramet
Yandý nice canlar, yandý haneler
Bir bak anýlarda neler var neler
Yetmedi mi yediðimiz darbeler
UÐUR IÞILAK
bireysel emekli, sadece üye...
% 75 oranýnda evet çýkacak. Bütün partilerden "evet" oraný fazla sadece baðnaz particiler sýrf muhalefet olsun diye hayýr diyorlar.
Bütün sivil toplum örgütleri, hapisteki ülkücüler dýþardaki çoðu mhp liler bbp liler ve daha nice saðdan soldan insanlar "evet" çi bu ne demek % 75 demek.
"Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler"
Þiire hasta oldum desem yalan olmaz þaiir ne güzel söylemiþ Yetmedimi yedigimiz darbeler inþallah selçukludan gelen bu Sulta ilerdeki demokratik çalýþmalarla yýkýlýrda rejimin teminatý sadece MÝLLETÝN KENDÝSÝ OLUR
Benim acizane kararým BUNDAN DAHA ÝYÝ ANAYASA YAPILANA KADAR EVETTTTTTTTTTT
Zira degerli milletimiz 12 eylül anayasasýndada böyle düþünmüþ ve oyunu kullanmýþtý daha iyiye gitmek daha büyük yarýnlar yakalmak için bunlar bir basamak sadece basamak kullanmadan çýkmak için MELEK OLMAK LAZIM olmadýgýmýza göre bu basamaklara gerçekten çok mu çok ihtiyacýmýz var
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Herkesin bir 'evet' nedeni varAnayasa'nýn 26 maddesinin deðiþtirilmesini öngören reform paketinin oylanmasýna 9 gün kaldý. Referandumda oylanacak maddeler, memurlardan iþadamlarýna, YAÞ maðdurlarýndan engellilere, yüksek yargý mensuplarýndan emeklilere kadar hemen herkesi ilgilendiren önemli deðiþiklikler getiriyor.
Kadýnlara, engellilere, þehit yakýnlarýna ve çocuklarýna anayasal güvence sunuluyor; memura toplu sözleþme hakký getiriliyor. YAÞ ve HSYK maðdurlarýna yargýya baþvurmanýn önü açýlýrken, fiþlemeler de tarihe karýþýyor. Mahkeme kararý olmadan iþadamlarýnýn yurtdýþýna çýkýþ yasaðýnýn önüne geçiliyor, Anayasa Mahkemesi'ne de bireysel baþvuru hakký geliyor. Referandum, oylanacaðý tarih itibarýyla da farklý bir anlam taþýyor.
12 Eylül darbesinin 30. yýldönümüne denk gelen referandumda cuntalcýlarý korunma zýrhýna bürüyen geçici 15. maddenin kaldýrýlmasýna iliþkin hüküm vatandaþýn onayýna sunuluyor. Özgürlüklerin çýtasý yükseltilen pakete, toplumun her kesiminden destek gelmeye devam ediyor. Anayasa deðiþikliðini muhataplarý, sandýk baþýnda neden 'evet' diyeceklerini þu sözlerle anlatýyor:
Eski MHP MYK üyesi Ferit Baþda: Darbe zihniyetiyle hesaplaþacaðým
12 Eylül darbesinin ardýndan iþlemediðim bir suç nedeniyle 4 yýl hapiste yattým. Ben cezaevindeyken doðan oðlumun yüzünü de ancak 4 yýl sonra görebildim. Türkiye'ye o karanlýk dönemleri yaþatan, oðlumu bana göstermeyen o zihniyeti karanlýða boðmak için 'evet' mührünü basacaðým. Herkes için olumlu maddeler içeren bir paket. Bu nedenle ülkücü kardeþlerim sandýða gidip 'evet' desinler. Solcular da bizim kardeþimiz, onlarýn da sandýk baþýnda 'evet' demesi gerekir.
Dünya Ehl-i Beyt Vakfý Genel Baþkaný Fermani Altun: Kazanýmlarýmýzý 'hayýr'la kaybederiz
Referandum, Türkiye'nin geçmiþiyle hesaplaþmasý için bir fýrsat. 'Hayýr' dersek bu kazanýmlarý kaybedeceðiz. 12 Eylül Anayasasý'nýn tümünün deðiþmesini arzu ediyoruz. Anayasa referandumunu bir rötuþ olarak görüyoruz ve bu rötuþun toplumun yararýna olduðunu kabul ediyoruz. Bunun için 'evet' diyoruz. 'Evet' dememiz, demokratikleþmedeki toplum yararýna olan bir adým içindir. Kamuoyunu hiçbir siyasi tercihi göz önüne almadan bu anlayýþla 'evet' demeye çaðýrýyoruz.
Ankara Sivil Toplum Platformu Baþkaný Mustafa Kýr: 'Derin devlet' yerine 'þeffaf devlet' istiyoruz
Evet ya da hayýr kararý, ne iktidara verilen bir güvenoyudur ne de iktidarla muhalefetin evetçiler ile hayýrcýlarýn güçlerini deneme yarýþýdýr. Bu 'sözde' anayasadan, 'özde' anayasaya, 'derin devlet'ten 'þeffaf devlet'e, zorba devletten hukuk devletine, darbeci anayasadan sivil anayasaya geçilip geçilmeyeceðine dair verilecek kararýn adýdýr. Kendimiz için, ülkemiz için, 'hayýr' diyecek sebep bulamadýðýmýz için anayasa deðiþikliði paketine 'evet' diyoruz.
12 Eylül sürecinde ordudan ihraç edilen Hamit Özdel: Gerekçe gösterilmeden ordudan ihraçlar bitmeli
Darbenin ilk haftasýnda, Yalova'da öðretmenlik yapan bir þahsýn üzerinden çýkan not defterinde adým geçtiði için önce 90 gün gözaltýnda kaldým, ardýndan sorgusuz sualsiz ordudan ihraç edildim. Bu durum son bulsun istiyorum. Artýk ordudan atýlmalara karþý itiraz edilebilecek. Haksýzlýða uðrayanlarýn en baþýnda ben varým, sandýkta 'evet' diyeceðim. Sivil anayasanýn önünün açýlmasý için, bir daha bu ülkede darbe yaþanmamasý için herkesi 'evet'e çaðýrýyorum. Emekli Hakim Ýbrahim Serdaroðlu: Kürsü hâkimleri de HSYK'ya seçilebilmeli
HSYK'da 10 bini aþkýn hakim ve savcýlardan temsilcinin bulunmamasý, demokratik hukuk devleti açýsýndan büyük bir eksiklik. Kürsü hakimlerinin Kurul'da söz sahibi olmasý, yargýnýn güvenli ve tarafsýz iþlemesi bakýmýndan büyük yarar saðlayacak. HSYK'nýn meslekten çýkarma cezasýnýn yargý denetimine açýlmasý da hakimlik güvencesini saðlamlaþtýran çok yerinde bir düzenleme. Böylece hakim ve savcýlar görevlerini yaparken daha baðýmsýz olacak, yargýlama faaliyetini daha etkin yürütecek. Þirincan Kebap'ýn sahibi Ömer Þimþek: Bir daha fiþlenmemek için 'evet' diyeceðim
28 Þubat sürecinde Ýzmir'de Güney Deniz Saha Komutanlýðý tarafýndan yayýmlanan 'irticai kuruluþlar listesi'nde bizim de ismimiz yer aldý. Hiçbir suçumuz olmadýðý halde bizi fiþleyen zihniyetin tasfiyesi için oy kullanacaðým. Tekrar fiþlenmemek için referandumda 'evet' diyeceðim. Çocuklarýmýn daha özgür ve daha demokratik bir ülkede yaþamasý için de mührü 'evet'e basacaðým. Toplumu kutuplara ayýran zihniyetin, 'evet' kararýyla son bulacaðýna inanýyorum
ALINTIDIR
þok þok þok Ergenekonsuz Türkiye için DSP’de toplu istifa !!!
DSP’nin Muþ’taki tüm yönetici ve üyeleri evet demek için istifa etti. 7300 DSP’li “Hayýrcýlarý görünce AK Parti ve Erdoðan’a saygý duymaya baþladýk” dedi
• DSP Muþ Ýl Baþkaný Mehmet Ek ile aralarýnda belediye baþkaný, belde ve ilçe baþkanlarýnýn da bulunduðu 7 bin 300 üye “evet” demek için istifa etti. Ek, ilçe baþkanlarý ve parti üyeleriyle il binasýnda düzenlediði basýn toplantýsýnda, teþkilat olarak, partiden istifa ettiklerini belirterek, aydýnlýk yarýnlar, cuntasýz ve Ergenekonsuz bir Türkiye için referanduma “evet” diyeceklerini söyledi. Sivil anayasaya, çaðdaþ demokrasiye “hayýr” diyenlerin, 12 Eylül anlayýþýna hizmet ettiðini ifade eden Ek, þöyle dedi: “Bu ülkede ‘her þeyin sahibi benim ben devletim dilediðimi yaparým’ mantýðý ‘hayýr’da buluþanlarýn mantýðýdýr. Bu mantýkla hareket eden siyasetçi ve bürokratlarý tanýdýkça, AK Parti’ye ve Recep Tayyip Erdoðan’a daha çok saygý duymaya baþladýk. Sonuç itibariyle, iflas etmiþ paradigmaya ‘dur’ demek adýna referandum sürecinde ‘evet’ diyerek katký sunacaðýz.”
Özgür bir ülke için oy vereceðiz
• Diyarbakýr’da bir araya gelen 40 sivil toplum örgütü 12 Eylül günü yapýlacak referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarýný açýkladý. Sivil toplum örgütleri adýna basýn açýklamasýný yapan Bayýndýr Memur-Sen Ýl Temsilcisi Mehmet Ali Sabaz daha özgür yaþanabilir bir ülke için 12 Eylül’de yapýlacak olan seçimlerde evet oyu kullanacaklarýný söyledi.
Mardinli kadýnlarýn oyu beyaz
• Mardin’de 14 kadýn kuruluþu referanduma evet oyu kullanma kararý aldý. Töre lerini Önleme ve Kadýn Potansiyelini Deðerlendirme Derneði Baþkaný Zeynep Alkýþ baþka töre lerinin olmamasý için referanduma evet diyeceklerini söyledi ve tüm kadýnlarý da evet vermeye çaðýrdý.
kaynak star gazetesi
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
http://www.facebook.com/?tid=1261095387120&sk=messages
Ýzlenmesini tavsiye ederim.selamlar
Ben Evet veya Hayir DEMIYORUM.
Zaten rey de vermiyorum. Gorunen o ki EVET cikacak ve maalesef AKP iyice palazlanacak!
Yapmis oldugunuz 5237 sayili TCK 125-131, CMUK 344/5 ve TCK 525 geregi manevi tazminat talebiyle, tazyike yasal hakkim mahfuzdur.
Bundan güzel bir haber olabilir mi ?
Halkýn istediði olacak ki halkýn istediði yönde sonuç çýkacak !
Devlet içinde derin devlet olanlarýn,
Kapýlarý kapatýp, halkýn geleceði üzerine oyun oynayanlarýn oyunlarý bozulacak !
Merak etmeyin geleceðin Türkiye'si kazanacak,
Ümit var olun !
Geleceði Türkiye kazanacak.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254