Evet
Hayýr
Gitmeyeceðim
olmazdi tabiki
ama ben okumadan tartisanlari cok gördügüm icin o soruyu sorma geregi hissettim peki sizce sizi en cok rahatsiz eden hangi maddeler ?
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Sakallý bey suan uzun uzun yazamýcam cýkmam gerekýyor yanlýs anlasýlmasýn ben yarýn burdayým konusalým
بِسْـــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
::..αℓℓαн ιℓє σℓ∂υктαη ѕσηяα öℓüм ∂є, öмüя ∂є нσþтυя..::
Bu sitede Evet savunmak takdir, HAYIR'ý savunmak hep melankoli, evhamlý, peþin hükümlü ve bilgisiz olmakla eþdeðer. Ama umutla görüyorum ki, baský ve sindirmeye raðmen bu sitede bile HAYIR'ý savunanlar azýnsanmayacak kadar çoðaldý, bu da umut verici bir geliþme. Týpký AKP gibi burada da yýldýrma politikasý var. Hepimizin bildiði gibi oylanacak maddelerin 2'si hariç kimsenin itirazý yok. Olay iktidarýn HSYK kurulu ile Anayasa Mahkemesini ele geçirip kendine baðlý Mahkemelerde istediðini tutuklatýp korku devleti oluþturmak ve daha önemlisi, Özelleþtirmelerde kimi stratejik satýþlarda Kamu yararý nedeniyle Danýþtay'ýn iptallerine engel olup kalan milli deðerlerin küresel emperyalizme ve yandaþlara devrini kolaylaþtýrma amacýdýr. Sanki evet savunanlar bu Anayasa deðiþikliðini kendileri yazmýþ kadar bilgili, HAYIR savunanlar bimeden iþkembeden savuruyor gibi küçükseniyorlar.
Býrakýn toplu saldýrganlýðý herkes özgürce fikrini savunsun, size göre nasýl olsa evet çantada keklik deðil mi?
''Demirci Mýndýðý'' bu yürekli aydýnlatýcý yazýsýndan dolayý kutluyorum....
evet hayir meselesi parti cekismesi degil bunu önce kabullenmek lazim
fakat bazi cevrelerin istedigi gibi oldu parti cekismesine döndü olay
bana göre bu referandumda % 30 evet cikcak
% 70 hayir cikcak
keske parti meselelerine dökülmeden bu isin icinden ciksaydi türkiye maalesef güc odaklari ve onlarin yardakcilari devreye girince iste böyle parti cekismesi gibi görürler herseyi ve istediklerinide elde etmis görünüyorlar simdilik
evet simdiden söylüyorum bu evet hayir olayinda hayircilar kazanacaktir
ama b8u hayir diyeceklerin % 90 i neyee hayir dediklerini bilmeyecekler
ha bu arada evet diyenlerin de cogu neye aslinda evet dediklerinide bilmiyorlar
nasil olsa bi kac tane yol göstericileri var onlar herseyin en iyisini bilir !!! onlar yolun en dogrusunu gösteririler
tekrar diyorum bu evet hayir meselsinde hayircilar % 70
evetciler % 30 alacak
cünkü bana göre akp nin oy orani su an % 30
hani basta da dedik ya bu referandumu parti olayina döken yardakcilarin yüzünden bu referandum böyle sonuclanacak
neyse 12 eylüle az kaldi bakacagiz görecegiz
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
allah aþkýna söyleyin hayýrcýlar;
anasasa mahkemesi ve hsyk nýn yapýsý hariç diðer maddelere o.k. diyorsunuz..bu güzel
peki hsyk nýn yapýsýnýn deðiþtirilmesinin gelecekte partizancýlýk yapýlacaðýTAHMÝNÝNE dayandýrýyorsunuz.
peki soruyorum þu anda hsyk nin yapýsý partizan ,mezhepci deðilmidir?
hsyk tarafsýzmýdýr?
mehmet moðultay kadroculuk ithamlarýna ne demiþti?hatýrlayýn
ne yani mhp lileri mi alacaktým demiþ,mezhepci kadrolaþmayý övünerek söylememiþmiydi?bu en çok MHP lileri kýzdýrmasý gereken bir söz ,realite deðilmidir?
hsyk açýkca rengi olan,siyasi taraf olan bir yapý deðilmidir?
aksini iddia eden beri gelsin....
o yüzden daha çok demokrasi,o yüzden evet diyoruz.sizler için de ,bizler için de ,hepimiz için evet,
Nizip sevgisini yüreðinde taþýyanlara binlerce selam ....
sevgili kardesim, refarandum paketini okumani rica ediyorum ve hangi maddeyi begenmiyorsan onun icin hayir diye bilirsin ve begenmedigin madeleride siraliya bilirsin ama kulaktan duyma sirf laf olsun hesap'i yapipta biz genclerin geleceginide karatmaya kimsenin hakki varmi hersey acik ortada yeter ki sen okuu..
oyle gazete koselerini kopyala yapistir bu bilincmidir...?
onunde imkanin varken sen okuu sen cevap ver
baskalarinin dusuncesi seninde cevapin olmasin
sen oku sen cevapla....
[QUOTE=sakalli0727;234717]r
tekrar diyorum bu evet hayir meselsinde hayircilar % 70
evetciler % 30 alacak
cünkü bana göre akp nin oy orani su an % 30
sevgili sakalli umarým yanýlacaksýn...
peki bende bir tahmin edeyim bakalým..
%55-65 arasý evet çýkacak bence
akparti oyu%35-41 bandýnda
bunun üzerine saadet partililer
bbp lilerin tümü
demokrat,liberallerin büyük kýsmý
emp -ziya halis-,ödp ufuk uras çizgisindekiler
bdp tabanýn %60-70 i
kürtlerin %85 i
mhp tabanýnýn minumum %30 u
chp den ne gelir bilmem
EVET her kesimden oy alacak,bu kesin,,.o yüzden chp,mhp,bdp tabanýný frenlemeye çalýþýyor...
evet oylarýnýn tümünü akpartiye verirsek, gerçekci olmaz
bakalým duygusal mý yazmýþýz,yoksa öngörümüz realist mi? 13 eylül sabahý,,,
Nizip sevgisini yüreðinde taþýyanlara binlerce selam ....
Ne olacaksa olsun artik bu konuda cok sikti herqun haberlerde ayni konu.
daha 10 gun oldu sýkýldýn kardes, ya bunu yillardir yapacagiz diye milleti baskalari gibi kandirsalar mi daha iyiydi
daha iyi degilmi hemde bilgileniyoruz![]()
Sýkýldýqýmdan kastim suydu her kafadan bir ses cikiyor,kimse allah icin doqruyu konusmuyor,herkes menfaat icabi hareket ediyorlar ben bundan sikildim Ziya bey(LAZ ZIYA AKLIMA GELDI SENINDEN ISMINDEN) Bir baq var mi?![]()
[quote=bay x;234781] sevgili bay x kardesim.eger ki duygusal yazmis olsaydim hayircilarin önde oldugu gercegini göz ardi etmis olur evetciler kazanir derdim,cünkü bende evetcilerdenim...fakat akp nin oy orani %30 dedigim gercegi bu % 30 un hepside anayasaya evet diycek anlamin a gelmiyor..diger partilerdende evet gelcek akpartinin hayricilari diger partilerin evetcileri oranlandiginda bana göre % 30 evet % 70 hayir gelecek
bu arada ben bu referandumu yurtdisindan takipü ediyorum elimden geldigi kadar,tabiki siz oralarin nabzini benden iyi bilirsiniz...güzellikle kalmaniz temennisiyle
dediginiz gibi 1^3 eylüle az kaldi umarim bu iddialarimda yanilirim sizin dediginiz gibi gerceklesir
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
sakallý kardeþim nizip com un anketini takip et.orda ne çýkarsa türkiyede aynýsý çýkar.yani nizipte ne çýkarsa türkiyede o çýkar.çünkü bana göre nizip türkiyenin bir miniatür ü .