alparslan27;
bizler senin yukarýda saydýklarýný referandum paketinde göremedik bu hangi pakette???
Evet
Hayýr
Gitmeyeceðim
alparslan27;
bizler senin yukarýda saydýklarýný referandum paketinde göremedik bu hangi pakette???
burda yok þu yok bilmem ne yasa cmuk bakýn burda ne yaparsanýz yapýn þunu unutmayýn bu hukumet gücünü halktan alýyor halkýn genel oyuda evet. yani sizin bu yazdýklarýnýzý gidin sayýn benim halkýma anlamaz çünkü saydýklarýnýzla anayasanýn alakasý yok yok mayýn temýzlenecek ýsraýl petrole vur edecek fýndýk taban fýyatlarý yok devenýn nalý anayasa paketý oylamasý yapýlacak evet hayýr tartýþmak güzeldir ama ne býlýyormusunuz evet olacak neden bu millet sizin burda yazdýklarýnýzý belký anlamaz neden anlamaz alakasý olmayan konuyu yazýyorsunuz anlamaz ama bu yený anayasanýn ne oldugunu halk daha ýyý býlýyor ve evet lerle haykýracak. bugun bakýn maaþýný býz verýyoruz ama hakimler ulke ýcýnde kendý devletýný kurmuþ. hukuka kýmsenýn guvený kalmamýs býr garýban yakalatýyor 6 ay hapýs yatýyor en az sanatçý aydýn kesým alemde bulunuyor yakalatýyor ýcerý býle gýrmeden turk polýsýne hakaretler edýyor ama nedense o mahkeme serbest býrakýyor. nerde bu hukuk zengýne var yoksula yok cunku devlet ýcýnde devlet olmuslar ve gucumuz elýmýzden alýnýr dýyorlar. oyumuz evet açýk ve net bu ülkenin gercek sahýplarý halk týr ne býr kesým nede baþka býr kesým bu vatanýn sahibi gene bu devlatýn vatandasýdýr kýmse bu devlete sahýplýk yapýyoruz demesin. çanakkalede savaþan kýnalý kuzularýn hiç biri partici degildi sadece vatanseverdi.
Hiçbirþey için degilse þunlar için hayýr: Habur'un hesabýný sormak için hayýr,taþ atan çocuklar yasasý için hayýr,arap dünyasýný savunmaya gelince kahraman olan türk dünyasýna sýrtýný dönen r.t.e. Için hayýr, kendini muhafazakar tanýtýp sümelayý ve akdamar'ý ayine açanlar için hayýr, ne mutlu türküm yazýsýný daðlardan sildirmemek için hayýr, ananý da al git dediði çiftçi için hayýr, elebaþýna sayýn þehitlerimize kelle dediði için hayýr, yan gelip yatan asker için hayýr, ermenileri destekleyip karabaða sýrtýný dönenler için hayýr, bop için hayýr...
EVET EVET EVET Üstünlerin degil hukugun üstünlügü ve gelismis bati standartlarinda DEMOKRASI icin
Heralde bizde bir problem var.
Tartýþmaya en son mudahil olan alparslan kardeþim, deðiþik nedenli hayýr demiþsin de referandumla ne alakasý var bunlarýn.
Gelin maddeleri tartýþalým-konuþalým þu maddeye þundan dolayý evet yada hayýr'ý konuþalým.
Gerisi slogandan öteye gitmez. Fayda da etmez ha bunlara kimse inanmýyor artýk.
Bence bu Evet-Hayýr konusunun amacý þaþtý.
Aalakalý alakasýz bahanelerle Evet yada Hayýr kararý verenler var.
Benim siyasetle hiçbir alakam düþüncem, kararým yok. Sadece bu konu altýna yazýlanlarla alakalý düþüncemi yazmak istedim.
NE DEMEK NE ALAKASI VAR BUNLARIN HESABINI ÝKTÝDDARDAN SORABÝLECEGÝM BAÞKA BÝR FIRSAT VARMI? HA YALNIZ SAYDIKLARIM NEDENLER DIÞINDA BÝS SÜRÜ NEDEN VAR. NEDEN BU KADAR HAYIR DÝYENLERÝN ÜZERÝNE GELÝYORSUNUZ. MADEM BÝR ANKET AÇTINIZ BIRAKIN MÝLLET NEDEN HAYIR YA DA EVET DEDÝÐÝNÝ AÇIKLASIN. (Daha düne kadar ülkücüleri ‘mafya kopuklarý’, ‘kaba milliyetçiler’, ‘ýrkçýlar’, ‘kafatasçýlar’ olarak tarif eden Tayyip Erdoðan’ýn baþýna kocaman bir taþ mý düþtü?
Nereden depreþti birdenbire, þu ‘sarkýk býyýklý’ ülkücü þehit sevdasý?)
Yapmis oldugunuz 5237 sayili TCK 125-131, CMUK 344/5 ve TCK 525 geregi manevi tazminat talebiyle, tazyike yasal hakkim mahfuzdur.
Anlaþýldý yine makul ve mantýklý tartýþmlar yerini sloganlara býrakacak gibi gözüküyor.
Hastaneler iyileþtirildi, yeþil kartlý ssk lý baðkurlu istediði yerden muayene olabiliyor.
faizler düþtü, tokiler kapýþ kapýþ, kitaplar bedava, 50 ülkeyle vize kalktý, dýþ ticaret hacmi þu kadar, imf borcunu þu kadara düþürdük, yollar köprüler, okullar, duble yollar, hanlar hamamlar yapýldý vesaire vesaire.. Bu yünden EVET diyorum denir mi yahu?
Böyle saçmalýk olur mu?
Çaðrýmý bir daha ve son kere tekrarlýyorum.
Maddeleri konuþalým.
ÇOÞKUN BEY ÇOK ISRAR ETTÝNÝZ BUYRUN BU MADDE ÜZERÝNDE TARTIÞALIM: AKP anayasa taslaðýnýn 9. Maddesiyle, 1982 Anayasasýnýnhazýrlamaktadýr.
84. Maddesinin son fýkrasýnda bulunan, “eylem
ve söylemleri nedeniyle partisinin kapatýlmasýna sebep
olan milletvekilinin milletvekilliðinin düþmesine
yönelik” düzenleme ortadan kaldýrýlmaktadýr. AKP bu
deðiþiklikle mecliste her tür bölücülüðü serbest hâle
getirmekte ve bölücü faaliyetleri özendirmektedir. AKP,
anayasa taslaðýndaki bu hükümleri ile, baþlattýðý ülkeyi
bölme veya parçalama emellerine, anayasal zemin
http://www.memurlar.net/haber/174600/
http://www.memurlar.net/haber/174637/
http://www.memurlar.net/haber/174659/
alparlan27;
Yaþýn baþýn kaç bilmiyorum ama ülkücülük davasýnýn çilesini çekmiþ çilekeþ insanlardan Ökkeþ Þendiller bak ne diyor bir oku istersen .
Bu ülkede MHP den baþka yerde bulunan ülkücüler de var onlar ne diyor bir etrafýna bak.
Bu gün yine medyadan okuyoruz çoðu yerde MHP veya CHP veya diðer bilmem ne partilerinden olan kiþiler referandum a destek veriyor ve sonuçta görecek herkes oy kullananlarýn %60 ý evet diyecek gelin bu tarihi "12 Eylül ün " tekerrürü 12 EYLÜLDE darbecilere karþý Sivil Anayasa ya "EVET" diyelim bu çorba da sizin de tuzunuz bulunsun oran % 65 lere týrmansýn. Baþka ne denir?
Konu bozuþak tarafýndan (18.08.10 Saat 10:05 ) deðiþtirilmiþtir.
Alparslan 27 kardeþim bazý konularda endiþe etmek baþka þey memleket gerçeklerine uygun çagýn geregine uygun anayasa çýkarmak ayrý þey bu gün herkesin en kötü gördügü insan dahi memleketine yurduna sevdalýdýr býrakýn insaný Köpek bile bir ayagýný kaldýrýp bir hat çizer bu hatta kaba bir tabirle iþer yani arz üzrindeki yerini iþegi ile tayin eder
Tarihi iyi okuyun size bize yalan söyleyen tarih utansýz siz gerçek tarihi okusanýz sanýrým böyle iftira vari bir tartýþma uslubunu terk edersiniz hepimiz kardeþiz ve bu vatanýn evladýyýz
Bakýnýz Cumhuriyeti kuranlar Ýttihatcýlar degil ittihaçýlarýn namuslu ve dürüst insanlarý savaþlarda þehit düþtü MASON diger bir ifade ile LONCA teþkilatý mensuplarý kurdular
Bizde ikitane ittihatçýlar vardý biri selanik ittihatçýlarý yani Masonlar sabatay sevi,tehedor herzil in uþaklarý ve emanuella karasu bunlar prens sebahattine kadar nufus ettiler
ikincisi Alman Manastýr ittihatçýlarý bunlarda enver paþalara nufus ettiler ve osmanlýyý yok ettiler. ANCAK bu iki grup sözde bizim insanýmýza perde gerisinden Cumhuriyeti kurdurdular Atatürk bu durumu fark ettiginde iþ iþten geçmiþti.
Yine Misaký milli çizilirken öyle çizgiler çekildiki tekrar iç isyanlarla ilgili Türkiye Cumhuriyyetini yýkmaya yönelik her türlü oyunlar hazýr halde bize bagýmsýzlýgýmýz iade edildi yani anlayacagýnýz bizim devletimiz daha kurulmadan yýkýlma aþamasý baþladý
Hangi iktidar olursa olsun ve hangi muhalefet olursa olsun bir birini yiyor bir birbirine iftira atarak karayalarak karþýyý sindirip kendini iktidar yapma peþinde ben þahsým olarak bu oyuna gelmem eger biz bu ülkenin sevdalýsý milliyetçisi isek mevcut iktidara yalýmýzla gencimizle yarýmcý olup her türlü ilim teknik buluþlara imza atacak yardýmlarda ve yönlendirmede bulunacagýz ki ülke ileri gitsin amma bak bu partilerin hepsi benim partim yapsýn ben yapayým sevdasý ile ENANÝYETÝNÝ ortaya koyuyor ENANÝYETÝN adýda Vatanperverlik olmuþ
Ülkeyi bölmeye ugraþýyorlar eger siz etnik veya Üniter yapýnýzý anayasnýzla kanunlarýnýzla korumaya çalýþýrsanýz asýl yýkýlmasýna engel olmuþ olursunuz
Þunu unutmayýn Ülkeler 100 yýlýk plan yapar 5 günlük veya 5 yýllýk degil
Sevgili kardeþim osmalý savaþla yýkýlmadý Tarihi iyi bir inceleyin Bütün misyoner teþkilatý el ele verdi KABA MÝLLÝYETÇ;ÝLÝGÝ çanlandýrdýlar osmanlýyý Milliyetçilk akýmý yýktý tabi bizmkilerde dolu dizgin buna alet olunca temelli hýzlandý
Ayný oyunlar þimdi yine oynanýyor amma gördügüm kadarýyla anayasanýn bu ve buna benzer maddeleri yýkýmdan kurtarmaya yönelik çabalar olarak görüyorum
Siz hiç fiþlendinizmi ?
selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
![]()
Medya - 18 Aðustos 2010 10:59
"Delikanlýysanýz Gerçeði Yazýn"
Biri, “Evetçiler arasýnda gýcýk olduklarýmýn sayýsý fazla olduðu için referandumda hayýr oyu kullanacaðým” diye yazmýþ. Delikanlýysan gerçeði yaz. Ýþte ben yazýyorum
Ahmet Kekeç / Star
Delikanlý hayýrcýlarý görelim
Biri, “Evetçiler arasýnda gýcýk olduklarýmýn sayýsý fazla olduðu için referandumda hayýr oyu kullanacaðým” diye yazmýþ.
Biri de, “oluþturulmakta olan korku imparatorluðuna hayýr demek için” hayýr diyeceðini açýklamýþ.
Demek ki “hayýr”larýný gerekçelendirecek iki cümle kurmaktan acizler ve buraya kadar düþtüler.
Ben de göðsümü gere gere “evet” diyorum.
Gerekçelerim de þunlar (Aksiyon dergisinden araklanmýþtýr):
BÝR- 29 Mayýs 1977’de Ýzmir’de Baþbakan Ecevit’e polis memuru Mehmet Çetin tarafýndan ateþ edildi. Silahýn Özel Kuvvetler Komutanlýðý’na ait olduðu belirlendi. Menemen’deki özel yetkili savcý Semih Kaynakçýoðlu olaya el koydu ama suikast silahý soruþturma makamlarýna teslim edilmedi. Derken, dönemin HSYK’sý devreye girdi ve savcýyý sürgüne yolladý. Soruþturma, “tedbirsizlik sonucu adam yaralamak” suçundan dava açýlmasýyla son buldu. Þüpheli polis serbest býrakýldý.
ÝKÝ- Susurluk kazasýndan sonra ortaya çýkan kirli iliþkiler yargýya taþýndý. Davaya bakan Ýstanbul 6 No’lu DGM Baþkaný Sedat Karagül’ün devlet birimlerinden istediði belgeler gönderilmedi. Yine HSYK girdi devreye ve Karagül’ü daha alt bir göreve atadý. Yerine gelen Metin Çetinbaþ, yüzlerce klasörlük davayý üç ay içinde karara baðladý. Sadece özel timci Ayhan Çarkýn ceza aldý. Çetinbaþ, emekli olduktan sonra Ergenekon davasý sanýklarýndan Kemal Alemdaroðlu’nun avukatý oldu.
ÜÇ- Van Cumhuriyet Savcýsý Ferhat Sarýkaya, 2005’te Þemdinli’deki bombalama hadisesiyle ilgili soruþturma açtý. Hazýrladýðý iddianame mahkemece kabul edildi ve dönemin Genelkurmay Baþkaný Yaþar Büyükanýt’ýn “iyi çocuklar” dediði bombacý astsubaylar 39.5’er yýl ceza aldý. Ardýndan HSYK, mesleki yeterlilikten uzak olduðu gerekçesiyle Sarýkaya’yý meslekten ihraç etti, avukatlýk yapmasýný bile yasakladý. Astsubaylarýn cezasý ise kaldýrýldý. Sarýkaya’nýn ihracý Büyükanýt’ýn adýnýn iddianamede yer almasýna baðlandý. Oysa Sarýkaya Büyükanýt ismini iddianameye koymamýþ, onunla ilgili belgeleri askeri savcýlýða göndermiþti.
DÖRT- Erzincan Cumhuriyet Baþsavcýsý Ýlhan Cihaner’in Ergenekon soruþturmasý kapsamýnda tutuklanmasý üzerine HSYK “olaðanüstü gündemle” toplandý ve yargý tarihine geçecek bir karara imza attý: Erzurum özel yetkili savcýlarý Osman Þanal, Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazýcý ve Baþsavcý Vekili Tarýk Gür’ün yetkilerini aldý.
BEÞ- Yargýyý eleþtiren çýkýþlarýyla tanýnan Necati Özdemir Bayrampaþa Cezaevi Savcýlýðý’ndan 1998’de istifa ederek Ýstanbul Barosu’na kayýt yaptýrarak avukatlýða baþladý. Ancak HSYK’nýn 2001’de aldýðý meslekten çýkarma kararý sonucu avukatlýk ruhsatý iptal edildi.
ALTI- Adana Cumhuriyet Savcýsý Sacit Kayasu, 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren hakkýnda iddianame hazýrladý. HSYK, “gazetecilere açýklama yaptýðý ve iddianame sureti daðýttýðý” gerekçesiyle Kayasu’nun yargýlanmasýný istedi. Yargýtay 9. Ceza Dairesi, Kayasu’yu “görevi kötüye kullanmak ve askeri kuvvetleri tahkir ve tezyif” iddialarýyla para cezasýna mahkûm etti. Kayasu, daha sonra HSYK kararýyla meslekten ihraç edildi.
Benim gerekçelerim bunlar.
Bu HSYK’nýn deðiþmesini istediðim için “evet” diyorum...
Þimdi delikanlý “hayýr”cýlarý görelim.
Bizi “hayýr”larýna inandýracak bir cümle kursunlar, Türk yargý sistemine biat edelim...
Bir tek cümle
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM