Yok ya Handan nerde cennet keske gidebilsekBizi cennete almazlar alirlar mi?
Normalde ben hep neseliyimdir
![]()
yalniz Nizip`in zeytini degil, zeytinyagi meshurdur ve tanitimi yapilmasi gereken aslinda zeytinyagidir. bana kalirsa yagin tanitilmasi daha onemlidir.
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
Zeytinyaðý tenekesi ve þiseþi de bulunsun yanýna zeytinyaðlý sabun.
Küçüklüðümdeki o zeytinin kokususu ve rengini unutamam..
Bence kim düþündüyse; estetik ve görsellik açýsýndan dikkat çekmesi babýnda, güzel bir çalýþma olacaktýr...![]()
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Sanki daha güzel tasarýn-mlar bulabiriz bunlarýn bazýlarý alýntý olmuþ ama mehmet abim ve coþkun abinin bulduðu resimler daha aðý basýyor.
Eqer zeytin icin boyle guzel seyler yapilacaksa neden fistik icin bastan salma bir heykel yapildi?Asil onemli olan fistiqimiz deqil mi?Eqer fistik bunca yapilanin kara zeytin icin olduqunu oqrenirse kalbi kirilir hicbir psikoloji doktoru yardim edemez.Ensonunda bakirkoy akil hastanesine qider vallaha![]()
Konu þükrü çiftçi tarafýndan (17.08.10 Saat 18:05 ) deðiþtirilmiþtir.
zeytinyaðýna neden bu kadar taktýnýz anlamýyorum zeytin olmasa zeytin yaðý olmaz ve zeytin asýrlardýr bütün medeniyetlerde kullanýlmýþ bir semboldür barýþýn sembolüdür...bence yaðý maðý katmayýn derim ben...bide nizipin zeytinyaðý egeninki kadar güzel deðil...ayvalýktan getirtiyoruz harika...zeytinyaðý ürünleride cabasý kremler sabunlar ben hep ordan getirtiyorum...nizipin bu konuda iyi olmadýðýný düþünüyorum...biçoðunuz kýzacaksýnýz ama hakikat bu![]()
Hakikat bu deðil tabi ki;
bu ancak sizin görüþünüzdür, ayrýca yýllardýr Ege ve Marmara bölgesindeki sözde büyük üreticilerin diðer bölgelerdeki zeytinyaðý üreticilerinin depolarýndaki yaðlarý kalitesini bahane ederek ucuz fiyatla alma politikasýna farkýnda olmadan katkýda bulunmadýr.
Ege bölgesi zeytinyaðlarý daha hafif ve aromalýdýr. Bizim yaðýmýz daha kývamlý, meyvemsi aromasý daha az ama lezzetlidir,
þöyle bir bakýþ belki zihninizin biraz daha berrak olmasýný saðlar,
salata ve soðuk yemeklerde bu farký çok net hissedersiniz ege z.yaðý ön plana çýkar ama normal yemeklerde bu farký göremediðiniz gibi nizip zeytinyaðýnýn lezzetini hemen hissedersiniz ayrýca ayný þartlarda 10 kg Nizip zeytinyaðý tüketen bir aile 14-15 kg ege z.yaðý tüketir, bu da nizip yaðýnýn daha kývamlý olmasýndan kaynaklanýr.
(Nizip yaðý kaliteli deðil Egeninki iyi v.s) bunun böyle olmadýðý artýk ispat edildi, tabi ki hasad, üretici ve depolama kaynaklý sorunlardan dolayý zeytinyaðýnýn kalitesi düþük olabilir bu konuda batýdaki zeytin üreticileri bizim bölgemizden daha bilinçli ve duyarlýlar, ama bunu direk olarak zeytin ve zeytinyaðýna baðlamak yanlýþ olur.
Bizim bölgemizde üretilen zeytinlerin %70 den fazlasý yaðlýk olarak deðerlendiriliyor yani ön plana çýkmasý gereken, hafýzalara kazýnmasý gereken "Nizip zeytinyaðý olmalýdýr", zeytinin yað harici kullanýmýnda bölgemizin herhangi bir iddiasý malesef yoktur.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
manisalý bir arkadaþým ile konuþurken bu bölgenin zeytinyaðýndan ve yaðlýk zeytinin salamura yapýlýp evlerde sofralar renk kattýðýný söylediðimde aldýðým cevap þu oldu...."o sýcakta zeytin mi yetiþiyor?"Zeytini tanýtmalýyýz,bu ister heykelle olur ister abide ile ...yeter ki tanýtýma katkýsý ve faydasý olsun.Bir karadenizli olarak ilçemizin tanýtýlmaya ihtiyacý var sanki antep il sýnýrýný geçince her yer urfa gibi biliniyor bu da benim canýmý sýkýyor biraz...zeugma urfanýn neresinde diye sorulduðunda ilçemizin sýnýrlarý içinde olduðunu anlatýp uzun uzun bahsediyorum ama nereye kadar.... lütfen biraz daha dikkat ve çaba...
yeþil zeytinle fýrýnda yapýlan pideyi özledimpidenin sembolünü yapsýnlar
![]()
Anlatmakla olmaz reklam lazim.Biz boyle konularda cok geriyiz.Aslinda cok guzel seylere sahibiz baklava,fistik,lahmacun,zeytin,ama biz sahip cikmasini ve malimizin reklamini yapmayi bilmiyoruz.
bakin simdi arkadaslar..kasim abinin avatar resmine bakalim hep beraber,,,o avatar resmindeki zeytinden yada 4 5 zeytinden damlayan yag görünümlü su ve ya benzeri bir sivi zeytinin yada zeytinlerden damlamali sivi altta klasik görünümlü ince belli bir cay bardagini doldurmali ,alttaki bardak kesinlikle camdan olmali ,yani aktar dönder olmali ..devamli bi aktar dönder.havuzlardaki fiskiyeler gibi ...zeytinleri havada nasil tutabiliriz...simdi bir zeytin yapragi olur bardagin üzerinde metalden tabiio yapraktaki zeytinler damlamis olur...cokmu teferruata girdim ne ,bence daha cok dikkat ceker ve daha cagimiza uygun olur...artik heykel devri gecti diye düsünüyorum.-..damla olayi cok önemli ..öyle fo$$$$ diye akmamali ,insan o damlayan zeytin figürünün karsisinda sigarasini icerken cok derinlere dalmali
romantik bir havada verdik bakin ,eger bardak olayi abartili olduysa sunuda deneyebilirsiniz ...camdan bir tava icine zeytinler damyabilir..ve tavanin icinde 4 5 tane yumurta yumurtanin beyazlari altta yayilmis üzerinde yumurtanin sarisi bilirsiniz su klasik yumurta kizartma olayi ve altta yine bir fiskiye yardimiyla su köpürmeli yani lakirtatmali yagi yumurtalar pisiyor gibi bir görünüm
Konu sakalli0727 tarafýndan (19.08.10 Saat 19:38 ) deðiþtirilmiþtir.
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....