"font-size: 10pt; font-family: Verdana" Þair Haþmet Kurban Bayramý öncesi Beyazýt meydanýnda dolaþýrken, þair Fýtnat hanýma rast gelir. Þair Haþmet “Hanýmefendi ne geziniyorsunuz. Bir emriniz varsa yapayým” der. Fýtnat haným da “efendim kurban almaya geldim” der. Bunun üzerine þair Haþmet “kabul buyurursanýz bu sene kurbanýnýz ben olayým, beni kurban ediniz” deyince, þair Fýtnat haným “teþekkür ederim ama ben boynuzsuz koç arýyorum” der. Tabii þair Haþmet bozulur.
"font-size: 10pt; font-family: Verdana" "font-size: 10pt; font-family: Verdana" Abdullah Cevdet’in yazdýðý bir makalede, “ben bu vatanýn öksüzüyüm” cümlesi “ben bu vatanýn öküzüyüm” þeklinde basýlýr. Bunun bir mürettip hatasý olduðunu söyleyenlere, merhum Süleyman Nazif ise þöyle cevap verir “mürettip hatasýdýr ne demek, buna düpedüz mürettip doðrusu derler.” Abdullah Cevdet’in inanç anlayýþýndaki bozukluðu cümlenin malumudur. Yaratanýna karþý sergilediði tavýrlarý ise affedilecek cinsten deðildir.
"font-size: 10pt; font-family: Verdana"
"font-size: 10pt; font-family: Verdana" Merhum milli þair M. Akif’e Berlin’de tanýþtýðý bir kadýn “sizin þair olduðunuzu duydum. O halde merhametli bir kalbiniz var. Diyorlar ki memleketinizde kadýnlar içeri kilitleniyor, sokaða çýkamýyorlar, onlarý engelliyorsunuz, onlara acýmýyor musunuz” . "font-size: 10pt; font-family: Verdana" Merhum Akif “yalanýnýz yok, yanlýþýnýz var. Zira, biz kadýnlarýmýzý çýkartýyoruz, fakat içeriye alamýyoruz.” Aynen bugünü tarif ediyordu, merhum Akif.
"font-size: 10pt; font-family: Verdana"
"font-size: 10pt; font-family: Verdana" Eskiden evlerde edebiyat, þiir, tarih sohbetleri yapýlýrdý. Abdülhak Hamid’in evinde düzenlenen edebiyat sohbetlerinden birisinde konu ihtiyarlýktan açýlýr. Yaþý oldukça ilerlemiþ bir kadýn Abdülhak Hamid’e dönerek; .
"font-size: 10pt; font-family: Verdana" “Efendim, gönül kocamaz derler, ne dersiniz?” Abdülhak Hamid “Kocamaz ama, kocamýþ beden içinde de duramaz.” Yani her þeyin bir sonu vardýr. Ýnsan yaþlanýr, ihtiyarlar, gönül de uslanýr. .
Edited by - Ý.H.Er. on 10/13/2006 03:34:10 AM