antep müzesinin içinde o kadar sergileyenmeyen eserler var oralardan alinip nizibimize konsa olmazmý.olmaz cok zor diyenlere gülerim.zeugmamýzý almadýlarmý?kiliseye gelince zaten kendisi baþlý baþýna bir eser
antep müzesinin içinde o kadar sergileyenmeyen eserler var oralardan alinip nizibimize konsa olmazmý.olmaz cok zor diyenlere gülerim.zeugmamýzý almadýlarmý?kiliseye gelince zaten kendisi baþlý baþýna bir eser
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Nizip’te Fevkani Mahallesinde bulunan tarihi Fevkani Kilisesi Restore çalýþmasý baþladý. Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Vakýflar Bölge Müdürü Ýsa Güven ve beraberindeki heyetle birlikte geçtiðimiz Nisan ayý içerinde Tarihi Fevkani Kilisesi’ne gelerek Restorasyon çalýþmalarý için kiliseyi yerinde incelemiþlerdi. Tarihi Kiliseyi yerinde inceleyen Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý yaptýðý açýklamada, kilisenin önümüzdeki günlerde ihalesi yapýlarak gerekli iþlemlerden sonra restore edileceðini belirtmiþ ve Nizip Ýlçe Kaymakamlýðý tarafýndan turizme kazandýrýlacaðý müjdesini vermiþti.
Ýncelemelerin sonuç vermeye baþlamasý üzerine tarihi Fevkani Kilisesi’nde baþlatýlan restore çalýþmalarý hýzlý bir þekilde devam ediyor. Restorasyon çalýþmalarýný yerinde görmek ve incelemek üzere Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan ve Baþkan Yardýmcýsý Latif Karadað bugün tarihi Fevkani Kilisesi’ne giderek çalýþmalar hakkýnda yetkililerden bilgi aldý. Konuyla ilgili açýklama yapan Baþkan Akdoðan, çalýþmalarýn 4 ay gibi bir zaman dilimi içerinde tamamlanabileceðini söyledi. Nizip Belediyesi olarak bizlerde çalýþmalara katkýda bulunmak için kilisenin çevre düzenlemesini ve yanýnda bulunan oyun alanýnýn park haline getirilmesi için çalýþmalara katkýda bulunacaðýz diye konuþan Baþkan Akdoðan, bu çalýþmalarda Bölgemize gelen turistlerin Zeugma, Akevler semtinde çýkan mozaik alaný ve Tarihi Kiliseyi görmeden gitmemeleri amaç ve hedefinde olduklarýný söyledi.
Bu vesile ile yabancý ziyaretçilerin Ýlçemize girmelerini saðlayacaklarýný yapýlan çalýþmalarla birlikte Nizip’te bu üç önemli noktada güzergâh oluþturarak ziyaretçi sayýsýnýn arýtýlmasýný vurgulayan Nizip Belediye Baþkaný Akdoðan, bu çalýþmalarýn bu noktaya getirilmesinde büyük emek sarf eden baþta Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý olmak üzere emeði geçen herkese teþekkür ederim dedi.
Baþkan Yardýmcýsý Latif Karadað ise konuþmasýnda, yapýlan çalýþma Nizip’in köklü geçmiþini ortaya koymak, turizm vadisi olan Nizip Bölgesi için Nizip Belediyesi olarak elimizden gelen bütün gayretleri Baþkan Akdoðan’ýn talimatlarýyla göstereceklerini, amaçlarýnýn ise Zeugma’ya gelen ziyaretçilerin Ýlçemize girmelerini ve bu tarihi güzellikleri yerinde görmelerini saðlayacaðýz diye konuþtu.
http://www.nrtmedya.com/kultur-sanat...cak-6730h.html
Gözlerime inanamýyorum! Þaka deðil mi? Kafa buluyorsunuz deðil mi? Son yýllarda Nizip adýna en büyük geliþme. Bravo!
bireysel emekli, sadece üye...
tebrik ederim...çalýþmalarýnýzda baþarýlar dilerim..
Zeugma kazý alanýnda çalýþmalar bi hayli yol katetti. Üstü çatýyla kapandý mozaikler açýldý yürüyüþ yollarý yapýlýyor.Ayrýca serin ve temiz bir ortamda antik kentimizi gezme imkaný doðmuþtur. Artýk dýþarýdan gelen yerli yabancý turistler ''boþuna geldik'' demeyecekler. Bence bu olay kilise restorasyonundan bile önemlidir. Sayýn Subutay !![]()
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
memleket faydasýna kim bir taþ üstüne taþ koyuyosa allah ondan razý olsun.yalnýz orhan bey bir þikayetimiz var;memleket köstebek yuvasýna döndü.gazdaþýn kazmadýðý yer kalmadý.ne zaman kurtulucaaz bu toz topraktan.
Valla Hasan Bey ne deseniz haklýsýnýz bende ayný durumdan çok rahatsýzým,eðer belediye personeli olmasaydým belki canýmý çok sýkardýda ancak,doðalgazdan sonra su projesi baþlayacak olmasýndan dolayý beton asfalt deðilde yama asfaltlarla durumu geeçiþtirmeye çalýþýyoruz. Sonucta milletin parasýný çar-çur etmemek ugruna gecici çözümlerle biraz daha sabredeceðiz,bunlar bitince beton asfalt yaparak süper caddelere sahip olacaðýz inþ. Biraz daha sabýr inþ![]()
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Aslýnda bizim toplum olarak en büyük eksigimiz kendimizi anlatamamak ve hizmetimizi ön plana çýkarýp arz edememek
sanýrým Türkiyede halkla iliþkiler konusunu ve özellikle bizim gibi alt yapýsý zayýp il ve ilçelerde bu husususu göz ardý etmemek lazým hem insanlar yapýlacak ve gelecek olan hizmetler hususunda bilgi sahibi olur hemde tenkitler yýkýcý degil Yapýcý olur
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
aslýnda hazýr su için yollar tekrar açýlacakca kanalizasyon içinde biþeyler yapýlsa çok makbule geçerdi .
Kilise bitince oraya elaman lazým olacaktýr rahip falan ben adayým ama mümkünse KPSS siz olsun sorularý daha calamadýkta)
mechullll
Eskiden belediye deposu olarak kulanýlan ve daha sonrada çoluk çoçuklarýn oyuncak yerine dönüþen bir kilise vardý...Tabi belediyemizin ve de niçetin büyük çabalarýyla baþlatýlan kilese restore edilsin sloganlarýndan dolayý teþekkür eder memleketimize hayýrlý uðurlu olsun....
HARRAN ÜNÜVERSÝTESÝ TARÝH BÖLÜMÜ
Ne KraLýna Giderim Nede ALayýna , Bir Durum Varsa KraLýda GeLir Ayaðýma ALayýda..
Oðlum olana kadar KRAL benim