hayýrlýsý olsun ...evet olsun inþallah
Evet
Hayýr
Gitmeyeceðim
hayýrlýsý olsun ...evet olsun inþallah
müslüm abiyi gören varým acaba gömlekler ne alemdee
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
Ýþte Mustafa Pehlivanoðlu'nun idamýndan önce anasýna ve babasýna yazdýðý mektup:
''Sevgili anneciðim ve babacýðým, sizler beni bu yasa kadar büyüttünüz ve yetiþtirdiniz. Benim sizlere karþý islemiþ olduðum hatalarý ve suçlarýmý affedin. Hakkýnýzý helal edin. Ben sizlerin bir evladýnýz olarak, bugüne kadar Cenab-ý Hakkin ve Onun Resulünün, Yüce Peygamberimizin yolundan ayrýlmadým. Alýn yazýmýz böyle yazýlmýþ. Kader ne ise onu çekeceðiz. Ben de kardeþim Haydar gibi bir an önce Allah'ýn huzuruna çýkacaðým. Eðer benim günahým varsa Cenab-ý Allah'ýn huzurunda çekmeye hazýrým. Yok, bir yanlýþlýk sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah'tan bulsunlar. Sunu hiç bir zaman unutmasýnlar ki, Mustafa'lar ölür, Allah davasý ölmez, milliyetçilik yaþar. Kellemi verdiðim bu yolun zaferi yakindir. Zafer her zaman Allah'a inananlarýndýr.
Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasýndan aðlamayýn, günahtýr. Sizden ricam aðlamayýn. Anne, sizlerle helalleþmek isterdim, fakat olmadý. Hakkim varsa, hepinize helal olsun, siz de helal edin.
Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacýma selam eder, haklarýný helal etmelerini dilerim. Niþanlýma da selam eder, Cenab-ý Allah'ýn mutlu bir yuva kurmasý için ona yardýmcý olmasýný dilerim.
Sanýrým o vatan perver ve suçsuz mustafa kardeþimin mektubunu okuyan hiç bir ülkücünün hayýr demeyecegine inanýyorum
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Tek amacý Askeriye ve yargýyý etkisizleþtirmek ve kendi doðrultusunda düzenlemek olan bu anayasaya hayýr diyeceðim.Kimsede ülkücüler adýna konuþmasýn,KENDÝ ADINA KONUÞSUN!!!
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Mehmet burada ülkücü adýna konuþanmý varda bizi böyle itham ediyorsun sen 1975-80 arasý yaþasaydýn böyle itham etmez sözümüzün nereye geldigini çok çok iyi anlardýn,
rahmetli Mustafa kardeþim Mamaktan kaçtýgýnda bizim oturdugumuz ögrenci evini bastýlar tekrar yakalanýp asýldýgýnda niþanlýydý mektubun son satýrýný okuyunca bizi hayellerimiz nasýl yýkýldýgýný Özel harp dariresince kullanýlan bu ülkenin evlatlarýnýn ne çektigini biz biz bilir siz degil
Bizim arzu ve temennimiz bu ülkeye kan kusturan sözde vatanperver ve Atatürkçü geçinenen senin tabirince askeriye içindeki bgu þer yuvalarýnýn temizlenmesi
Mehmet senin bahsettigin bu devletimizin ve askeriyemizin içine sýzan bu zalimler ne ne maz kýlan nede ülkücü olan bir subayý KURMAYLIK kazandýrmadýklarý gibi Paþada yapmýyorlar vah kardeþim vah senin kime neye oy verdigin bizi ilgilendirmiyor ilgilendirmezde ancak biz bir tesbit yazdýk oraya TEKLÝF VE KÝMDENÝN ADINA KONUÞMADIK
Lütfen anlamadan kimseyi TAHKÝR ve refüze etmeyelim
MUSTAFA PEHLÝVAN KÝMDÝR?
Mustafa Pehlivanoðlu, 12 Eylül Darbesi'nden sonra idam edilen ilk ülkücüdür.
Balgat'ta 10 Aðustos 1978 gecesi mahalledeki 5 kahvehane kimliði belirsiz kiþilerce tabancalarla tarandý, 5 kiþi yaþamýný yitirdi. Tarihe 'Balgat katliamý' olarak geçen bu olayda, sol görüþlülere ait üç kahvehanede 3, ülkücülere ait iki kahvehanede de 2 kiþi yaþamýný yitirdi. Olaydan sonra operasyona baþlayan polis, 3 kilometre uzakta, ülkücülerin yoðun olarak oturduðu Karapýnar Mahallesi'ne baskýn düzenledi ve bir grup genci gözaltýna aldý. Gözaltýna alýnanlar arasýnda 22 yaþýndaki Mustafa Pehlivanoðlu da vardý.
12 Eylül 1980 askerî darbesinden önce yapýlan yargýlama sonunda idam cezasýna çarptýrýlmýþtý. 2 yýl kadar hapis yatan Mustafa Pehlivanoðlu ile ayný davadan yargýlanan Ýsa Armaðan, yatmakta olduklarý ve çok sýký korunan Mamak Askerî Cezaevi'nden kaçtýlar. Planlarý yurtdýþýna kaçmaktý. Ancak ayný günlerde 12 Eylül darbesi yapýldý, sýkýyönetim ilan edildi. Mustafa Pehlivanoðlu ile Ýsa armaðan, 18 Aðustos 1980'de Kütahya'da saklandýklarý bað evinde yakalanarak tekrar cezaevine kondular. 7 Ekim 1980 tarihinde idamý onaylanan Mustafa Pehlivanoðlu, 7 Ekim'i 8 Ekim'e baðlayan gece yarýsýndan sonra, solcu militan Necdet Adalý'dan birkaç saat sonra, Mamak Cezaevi'nde asýldý. Pehlivanoðlu, Ankara Karþýyaka Mezarlýðý'na gömüldü.
Mustafa Pehlivanoðlu mahkeme süresi boyunca polis ifadesinin iþkence zoruyla alýndýðýný ve kendisinin masum olduðunu iddia etti.
Ýdam kararýný veren Sýkýyönetim Mahkemesi Hâkimi Ali Fahir Kayacan daha sonra anlattýðý anýlarýnda, Mustafa Pehlivanoðlu'nun asýlan solcu Necdet Adalý'ya denge olsun diye idam edildiðini belirtti.
Ailesi idamý ancak infazdan 3 gün sonra çocuklarýný ziyarete geldiklerinde öðrenebildi.
Katiller faþistler diyenler,þehit cenazelerini kullanýyorlar,kandan medet umuyor diyenler bugün ülkücülere seslenipte oy istemesinler!!! Bu anayasanýn tek amacý yukarýdada belirttiðim gibi Askeriyeyi ve yargýyý etkisizleþtirip kendi doðrultusunda yönetmektir,araya þehitler ve gazilerle ilgili düzenlemleri serpiþtirip milleti kandýrmasýnlar.Ülkücünün partiside bellidir lideride.Ben ülkücüyüm deyip baþka partilere oy verenler ülkücüyüm demesin!
12 Eylülü yaþamadým ama 12 Eylül darbesinin yapýlmasý, okuduklarýmýz ve izlediklerimize göre bence þarttý ve yapýlmalýydý.
Hüseyin Nihal ATSIZ
Mehmet Allah yolunuzu açýk etsin kardeþim bizim gençligimizde bu tezgah kuruldu bizi kardeþ kavgasýna çekip bu þer yuvalarý Amerikan uþaklýgý yapýp ülkeye bir çivi çakmadýlar þimdide ayný oyunu oynayýp seni ve baþkalarýný kavganýn içine çekip kullanýyorlar bu degiþen anayasal maddeler ülkenin faydasýna olan þeyler
Sen hala anlamamýþsýn 12 EYLÜLÜ YAPTIRANLAR O HALE GETÝREN ZÝHNÝYET VE OYUNLARA DUR DENMEYE ÇALIÞILIYOR ARKADAÞIM KAHVAHANEYÝ KURÞUNLAYAN TAKSÝMÝ KURÞUNLAYAN AYNI ÞER ODAKLARI ÝNSANIMIZI ASANLARDA
BÝZ BUNU ANLATMAYA ÇALIÞIYIRUZ SÝZ NEYÝ KONUÞUYORSUNUZ
Arap demiþ ben ne söylüyorum tamburam ne çalýyor
Siz ÖKKEÞ ÞENDÝLLERDEN bir maraþ katliamýný dinleyinde Maraþ Katliamýný yapanlarýn Sivastaki MADIMAK oteli ile BAÞBAGLARDA öldürü
lenlerin kimler ve hangi hain emeller için yapýldýgýný sanýrým o zaman anlar ve bizim ne dedigimizi o zaman kavrarsýnýz
selamlar
Mümkünse birisi, tam madde madde neyi oylayacaðýmýzý yazsa da bizde bir kere okuduk desek.
Eminim, okuyanýmýz yoktur.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
"Parti lideri ne derse o" zihniyetinin hakim oldugu bir anlayýþla siyasette nasýl yol katedilebilir ki?
Hayýr diyenlerin hepsi sýrf Akparti yaptýgý için hayýr diyor. Bunu en son Menderes'in avukatý !!! Cindoruk dile getirdi.
Þu maddeye þu sebepten dolayý hayýr diyoruz diyen yok.
Ortam anayasa ve hsyk ile ilgili maddeler yüzünden gerilmiþ vaziyette.
Yargý ele geçiyor mu yoksa birilerinin elinden mi alýnýyor ikileminde hangisi doðru?
Ele geçiriyorsa kim nasýl ele geçirecek.
Cumhurbaþkaný Gül'ün çankaya'ya çýkýþýna kale düþtü gözü ile bakanlar elbette bu deðiþikliðe kaleleri olarak gördükleri baþka kurumlar da düþmesin diye hayýr diyecektir.
Adamlar haklý!? Ne de olsa referandum sonucu evet çýkarsa anayasa mahkemesine ve hsyk'ya akpartili yöneticiler uzaydan adam getirip ebedibillah yerleþtirecekler!!!!
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Benim anlamadýgým 30 yýllýk çagýn ihtiyacýna cevap veremeyen bir anayasa degiþiyor özelliklede temel alanlarda parti ve siyaset niye karýþtýrýlýyor bu iþe anlamadým.
Eger bu demoktatik bir haksa Liderlerin dahi konuþup görüþ beyan etmemesi lazým. Zira mecliste görüþüp tartýþýp kavga etmiþler anayasa makmemesine þikayet etmiþler hala pari ve grup kararý ile konuþmak hangi vatansevgisine hangi demokratik anlayýþa sýgar lütfen birde bu pencereden bakalým
selamlar
Ülkücü demek sadece o partiye oy verenler anlamýna mý geliyor nedir ?
Sonra ülkücülermi belirleyecek bu oylamanýn kaderini anlamadým, iki mesajdan biri ülkücülüðe geliyor.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Konu mehmet karakaþ tarafýndan (21.07.10 Saat 09:41 ) deðiþtirilmiþtir.
Hüseyin Nihal ATSIZ
BBP ve AKPARTI anayasaya evet diyor...
Mhp ve Bdp Hayir diyor...
Fark Burda iste memet abi. Tabi gormek isterseniz...
Birde ne yazikki Turkuculerin Yuzunden Ulkucu Olamadik...
Konu Cali tarafýndan (21.07.10 Saat 09:24 ) deðiþtirilmiþtir.
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Varsýn herkesin yolu açýk olsunBirbirimizi kýrmayalým.Hayýr'lý
olsun
Hüseyin Nihal ATSIZ