Subutay,
Hemþerim eleþtirin için çok saðol, sana gözlük lazým deðil, elbette senin gibi düþünen arkadaþlarýmýz da fikirlerini söylemeli ki daha güzele ulaþalým, zaten bu platformun ( nizip.com'un) amacý ilk kuruluþ gününden itibaren bu yönde olmuþtur her fikre saygýmýz ve ihtiyacýmýz var, senden öncede bir arkadaþ belirtmiþti çevre düzenlemesi ve çim yapýlmalý ve biraz daha yüksek bir kaide üzerine oturtulmalý.
Birecik'e bakýn, yýllar önce kelaynak kuþunun heykelini yapmýþlardý köprü baþýna, artýk bizim de bir fýstýk heykelimiz oldu, bu bir baþlangýç daha sonrakiler daha iyisini yapacaklardýr, bundan eminim.
Bu fikri düþünüpte gerçekleþtiren herkesi tebrik ederim, ben sülalesi fýstýkla uðraþan bir ailenin çocuðu olarak çok mutlu oldum, çok sevindim.
Saðlýcakla.
makin
Olumlu yada olumsuz eleþtirileri direk üzerine alarak cevaplayacak muhatab burada yok ama konuyu açan üye olarak Subutay'ýn eleþtirilerine cevap vermek istiyorum;
Bademe benzediði konusunda ayný fikirde deðilim yerinde görmenizi isterim inanýn gerçek fýstýktan tek farký boyutu olmuþ...
Çevre düzenlemesi yapýlacak (biraz bizim sabýrsýzlýðýmýzdan kaynaklý henüz tamamlanmadan fotoðrafýný çektik)
Gecekondu mahallesi veya deðil önemli olan E-90 karayolu fýstýk hali giriþine yapýlmýþ olmasý ayný zamanda Gaziantep-Þanlýurfa yolunu (E-90) kullanan hemen her sürücü bu antepfýstýðý anýtý görecektir, mesela þehir merkezinde bir yere yapýlsaydý bence bu kadar etkili ve ilgi çekici olmazdý önemli olan bilmeyenlere fýstýðýn üretim ve ticaret merkezinin Nizip olduðunu vurgulayabilmek.
Bu ve buna benzer onlarca çalýþma daha yapýlsa deðil kaynak ýsrafý ben þahsen ayakta alkýþlarým.
Tüm bunlarla birlikte eleþtiri daima daha iyinin ortaya çýkmasýný saðlar her konuda sorgulayýcý ve seviyeli eleþtiriler toplumun bilinç seviyesinin yüksek olduðunun göstergesi olarak kabul edilir.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Arkadaþlar,
Bu ve buna benzer örnekler þehrin bir çok yerinde olmalý, siz Nizip þehrini birisine bin kere anlatsanýz zaman için de unutur, 100 kere fýstýk yedirseniz unutulur, ama buradan otobüs için de geçen birisi dahi bunu görse ömrü boyunca unutmaz.
Dünyanýn bir çok ülkesini gezmiþ ve görmüþ birisi olarak söylüyorum, bunlarý daha da çoðaltalým eski Nizip yolu, otoban giriþi ve diðer noktalara da buna benzer þeyler yapalým, bunlar tanýtýmdýr reklamdýr, israfý olmaz.
Hatta gece de ýþýklý olmasý lazým ki gece de görülebilsin.
Saðlýcakla.
makin
![]()
Nizip Belediyesi Tarafýndan duble yol üzerinde yaptýrýlan dev fýstýk anýtý hem yeni yapýlan yola büyük renk kattý hem de Nizip'in tanýtýmýna önemli bir katký saðladý.Çünkü bu anýt yol üzerinde seyir halindeki tüm yolcularýn büyük dikkatini çekiyor.Daha önce zeytin mi fýstýk mý tartýþmalarý ýþýðýnda Nizip'e sembol olabilecek bir anýtýn yapýlmasý ile ilgili deðiþik konular açýlmýþtý.Duble yol üzerinde Nizip þehir merkezine e 4 tane ana giriþ yolu bulunmaktadýr.Sanayii giriþi,Ticaret odasý giriþi,meslek lisesi giriþi ve Otogar giriþi...Fýstýk anýtý Otogar giriþine konulmuþ.Sanýrým otogarýn ileri zamanlardaki hareketliliði de gözönünde bulundurularak bu anýt buraya konulmuþ..Bence güzel bir düþünce..Anýtýn hem boyutlarý hem de görsel görünümü çok hoþ hoþ olmuþ.
Konu Ramazan Tarhan tarafýndan (18.07.10 Saat 05:03 ) deðiþtirilmiþtir.
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
Gözlük ne alaka þimdi? Beðenmek zorunda mýyým? Bence siz biraz sanat tarihi okuyun. Evet, yakýndan da gördüm. Çok çirkin duruyor. Zaten yakýnda saðýný solunu sprey boya ile boyarlar. "Ayyüþ seni seviyorum!" filan yazarlar merak etmeyin. Bunun yerine geçen forumda sprey boyayla grafiti yapan arkadaþýn eserini koysalar daha çok prim yapardý diye düþünüyorum.
bireysel emekli, sadece üye...
ramazan abi otogar oradan kaldýrýlacak etrafý da kapatýldý yeni yapýlan fýstýk hali tarafýndan
yeni otogar kamyoncular galerisinin o taraflara düþünülüyormuþ ...
selamlar
ayrýyeten nizip in bütün giriþlerine fýstýk çeþitleri yerleþtirilse dahada hoþ olur en önemlisi de otoban giriþine
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
Estagfrullah begenmek zorunda deðilsin tabi, biz zaten beðenmeyiþine biþey demedik ama fýstýktan çok bademe benziyor demen çok acýmasýz bir yorum gibi geldi bana. 1 km'den baksan da fýstýða benziyor kardeþ.
Bir Garip Yolcuyum iþte....
Guzel olmus en azindan birseyler yapmaya calismislar ama birazda onceden cevre duzenlenmesi yapilmis olsaydi bencede super olurdu.
Sanki biraz aceleye getirilmis gibime geldi.Neden zemin temizlenmemis veya cim falan olsaydi daha guzel olmazmiydi?
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Yeþil altýn fýstýðýnýn baþkenti NÝZÝP'e hoþgeldiniz.Böyle yazýlsa dahamý iyi olurdu acaba!...
Þehir giriþlerine konacak olan anýtýn üzerine "Yeþil Altýn Fýstýðýn Baþkenti NÝZÝP'e Hoþ Geldiniz" yazýlabilir...
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.