yallý bizim köyde varmýþ(sögütlüde) 20 sene önce
Tv de belgeseller sýrtlaný çok gösteriyor. Yaþlý babasý veya dedesi yanýnda olan sýrtlanlarý göstersinler. Bakalým bizim yallý sýrtlanmýymýþ. Bende çok merak ettim þimdi. Benim seyrettiðim belgesellerde sýrtlanlar sadece afrikada yaþýyor. Hindistan da ve Amerika kýtasýnda çekilen belgesellerde sýrtlan gördüðümü hatýrlamýyorum.
yalliyi nenem anlatti bana
yalli avini alir kokutur yermi$
le$ olarak yermi$
hatta nizipte eski belkis mahallesinde dedemgilin evi ilkmi$
dedem gece cali$tigi icin eve gec gelirmis
o sene hava cok sogukmu$ (1945 li yillar)
yalli $ehire inmi$
cok eve girmi$
dedemgilin evine de gelmi$
nenem kapinin arkasina odun koyar
öyle beklermi$ dedemi![]()
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
cok güclü bir hayvan o zamanki kapilarda simdiki gibi celik kapi degil
tahtadan kapi iste
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
geçen gün bizim arkadaþ söle di birecik hacýnebi köyünde körmüþler hatta hayvan kaçmýþ takip etmiþler yakalayamamýþlar
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
ayy ne korkunc bi hayvan o insanýda yer diþlerine bakýn iyki artýk kalmamýs
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
varmý yani ay bunlar çogalmasýn tekrar ben görüntüden baya týrstým yani gerci magaradalarmýs merkeze gelicek deðiller ya)
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Þu günlerde Barak/Çokþuruk köyü yakýnýndaki daðlarda yine görülmüþ.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
bizim dað köylerinde hiç bitmediki.oralarda sürekli var.geçen yýl bitanesine araba çarpmýþ ölmüþtü.cesedini ben gördüm.geceleri o tarafa gidenler sesini rahatlýkla duyabilirler.o tarafýn köylüleri ''canavar'' diyor ismine.yani nizipte sýrtlan hiç bitmedi.
bu hayvanýn koruma altýna alýnmasý lazým bence dogal denge avcýlar tarafýndan günden güne bozulmakta buna birisi dur demeli
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
Ben bu hayvani 15 yil oncede gordum o zamanda vardi.Tabiki surekli gorunmezler cunku yerlesim birimi cok oldugundan.