Birecik Dr.Hüseyin Mirkelam Halk Eðitim Merkezi tarafýndan düzenlenen “Ana Kýz Okuldayýz Okuma Yazma Kampanyasý” çerçevesinde okuma yazma öðrenen yaklaþýk 961 vatandaþýmýzdan 94’ünün ödülleri ve sertifikalarý için Birecik Öðretmen Evi’nde tören düzenlendi. Törene Ýlçe Kaymakamý Ozan Balcý, Ýlköðretim Müfettiþi Metin Yýlmaz, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Ali Tavacý, Ýlçe Jandarma Komutaný Dursun Çiftçi, Ýlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz, Ýlçe Müftüsü Mekki Solmaz, Türkiye Yazarlar Birliði Üyesi Eðitimci-Yazar Mustafa Demir, Daire amirleri, okul müdürleri, öðretmenler ve yüzlerce vatandaþ katýldýlar.21 Aralýk 2009 ile 30 Haziran 2010 tarihleri arasýnda Birecik Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eðitim Merkezi ve köy okullarýnda devam eden yetiþkinler okuma yazma kurslarý sayesinde birçok vatandaþ okuma yazma öðrendi.Ýnsanlarýn yetiþkin bireyler olarak kendilerini ifade edebilmeleri, toplumsal ihtiyaçlarýný baðýmsýzca karþýlayabilmeleri amacý ile düzenlenen okuma yazma kurslarýnda baþarý göstererek sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerleri kutlayan Ýlçe Kaymakamý Ozan Balcý, ailelerden özellikle kýz çocuklarýný okutmalarý konusunda hassasiyet göstermelerini istedi. Birecik Kaymakamý Ozan Balcý, bu kampanyada görev alan baþarýlý öðretmenleri Takdir ve teþekkürle ödüllendirdi. Birecik Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eðitim Merkez Müdürü Mehmet Öztürkmen, Birecik Halk Eðitim Merkezi Müdürlüðü olarak, bu kurslarýmýzý tüm vatandaþlarýmýzýn okuma yazma öðrenene kadar devam edeceðiz. Okuma yazma bilmeyen vatandaþýmýz kalmayacak. Açýlýþ konuþmasýný Birecik Dr.Hüseyin Mirkelam Halk Eðitimi Merkezi Müdürü Mehmet Öztürkmen Ana-Kýz Okuldayýz Kampanyasý çerçevesinde açýlmýþ olan kurslar ile ilgili kýsa açýklama yaptý;Ýlçe Kaymakamý Ozan Balcý’nýn öncülüðünde Okuma-yazma kampanyasýnýn 21 Aralýk 2009 tarihinde baþladýðýný belirten Öztürkmen, Öncelikle alan taramalarý yapýlmýþ olup tüm köylerimize gidilerek okuma-yazma kampanyalarý ile ilgili bilgilendirme çalýþmalarýnýn yapýldýðýný söyledi. Ödüle layýk görülen kursiyerlere 100’er lira Birecik Kaymakamý Ozan Balcý tarafýndan verildi. Bununla birlikte kursiyerlere kurs veren 17 öðretmene Ýlçe kaymakamý Ozan Balcý tarafýndan takdir belgesi verilerek ödüllendirildi. Okulunda okuma yazma kursu açan okul idarecilerine ise Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Ali Tavacý tarafýndan birer teþekkür belgesi verildi.
Kaynak NrtMedya