O zaman doðu türkistan, musul,kerkük,karabað isimleri de sokak isimi olarak verilsin...
O zaman doðu türkistan, musul,kerkük,karabað isimleri de sokak isimi olarak verilsin...
bana görede çok saçma bu isimler dünyada o kadar müslümnalara zulüm yapýldýki neden diðerlerine bu kadar öenem verilmedi ýrak lübnan afganistan azerbeycan afganistan bosna hersek gibi daha birkaç müslüman ülkelerede çok zulümler yapýldý o zaman nerdeydi hükümetin aklý hiç kimse filistin üzerinden siyaset yapmasýn kusura bakmayýn seçim için yatýrým yapanlar bu sefer yanýlacaklar türk milleti herþeyin iyisini doðrusunu biliyor boþ laflarla destek olunmaz gerçekçi olalým sokak cadde isimleri verilecekse þehitlerimizin ismi yeter bence önce vataný için uðrunda ölenlerin kýymetini bilelim ..?
sokaklarýnýzýn yeni adý hayýrlý uðurlu olsun...umarým en kýsa zamanda ortadoðuya barýþ gelir ve o sakaklarýn isimleri barýþ sevgi özgürlük olarak deðiþir...
Bu kadar dar kalýpla düþünüp her meseleyi vesile edip siyasete getirenlere ne demeli?
Siyasi rant saðlayacakmýþ?
Seçim kazanmak bu kadar kolay mý?
Komik deðil mi?
Ýnsan bir kere ne için, ne yazdýðýný bilmeli.
Kudus'un kudsiyetini bilmeyen Filistin'in ne anlama geldiðini bilmez.
Bilmedikleri de ayan beyan ortada.
kudüs bizim için kutsal olduðu gibi diðer 3 din içinde kutsal...ama herþeyin ötesinde orada yýllardýr kan dökülüyor...çocuklar bomba sesleriyle açýyor gözlerini dünyaya...benim için müslüman olmalarý daha fazla yardým etmemiz anlamýna gelmiyor...insan olmalarý yeter...kudüsün kutsallýðý için mi destek veriyorsunuz filistine...yoksa orada yýllardýr masum insanlar öldürüldüðü için mi...yani yakýn geçmiþteki felluce katliamýna bu yüzden mi ses çýkarmadýk...orada ölen her dinden insan vardý ama en çok müslüman vardý...srebrenitsa þehri batý medeniyeti ve bm nin güya güvencesi altýndaydý 1995 yýlýný hatýrlayýn bu þehirde nasýl katliamlar yapýldý...hamile kadýnlarave 5-6 yaþlarýndaki kýz çocuklarýna tekrar tekrar tecavüz edildi...sýrplar özellikle türk asýllý müslüman kadýn ve çocuklarý kahkahalar içinde öldürürken bizler evlerimizde rahat huzur içinde yaþýyorduk...sýrplara destek bm ülkelerinden geldi...mesela sýrplarýn benzin ihtiyacý hollanda tarafýndan karþýlanýyordu...2007 yýlýnda uluslararasý adalet divaný srebanistada yaþanan olaylarýn katliam olduðunu kabul etti ve raporun sonuna "SUÇ VAR SUÇLU YOK" yazdý ve tutuklanacak kimse yoktur kararýný verdi...kudüs te olmadýðý için mi ses çýkarmadýk...bulgaristanda müslüman olduklarý için öldürülenleri hatýrlayýn o halde... madem hiç birþey unutulmasýn istiyorsunuz...evlerinde kuraný kerim var diye toplatýp köy meydanýnda yakýlan müslümanlarý hatýrlayýn...her yýl müslüman olduklarý için en az 300 kiþi çin ordusu yüzünden idam ediliyor...bu katliam deðilmi...filistin için sizler kadar bende üzülüyorum...2003 senesinde filistin katliamýný sokaklara taþýmak için türk halkýna özellikle gençlere anlatmak için 100 adet fotoðraftan oluþan sokak sergisi düzenledik...belki binlerce insana ulaþtýk bu fotoðraflarla...serginin 3. gününde bide baktýk ki siyasi partiler yan taraflara stand kurmuþ...sergiyi inceleyip geçenleri partilerine üye yapýyorlar...yapsýnlar umurumuzda deðildi...bu sergi o yýllarda basýn tarafýndan ilgi çekici bir haber niteliði taþýmadý...filistin 10 yýl öncede filistindi, kudüs 10 yýl öncede kudüstü ve ayný kutsallýða sahipti...bundan sonrasý yorumsuz...
Handan, sundan emin olunuzki, biz bu gun filistin icin doktugumuz goz yaslarini dun felluce bosna ve irak icinde dokuyorduk.
Su bir gercektir, Dun Birdik(1) bu Gun Bin (1000) olduk. Insallah Bundan sonrada Milyon olacagiz....
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
sokak isimleri deðiþmiþ peki biz ne yapmýþýz hiç birþey israil vatandaþlarý türk mallarýný ürünlerini almayarak protesto ediyor o halde bizde bir kampanya baþlatarak israil ve israile destek veren ülkeleri protesto ederek bu ülkelere ait ürünleri ve mallarý almayarak tavrýmýzý ortaya koyalým
bende bu iþte siyasi menfaat olduðunu düþünüyor ve de savunuyorum.
bugun nizipte çanakkaleden,yemenden,koreden vs.... bahsedilen bir sokak veya cadde ismi varmýdýr? ben hatýrlamýyorum,( bu arada düþünsene þehrimizin yagene adýný kullanan NÝZÝP LÝSESÝ' nin adýný bile deðiþtirdiler.Neyse yinede yeni isimler nizipe hayýrlý ugurlu olsun...........