Vali Süleyman Kamçý\'nýn bir süre önce Nizip Ýlçesi\'ni ziyaretinde evlerinin önünde karþýsýna çýkarak, \"Ben de okumak istiyorum\" diyen 16 yaþýndaki Fatma Kaya, bugün henüz belirlenemeyen bir nedenle kendini iple tavana asarak intihar etti. Babasý 5 yýl önce ölen, maddi sýkýntýlar nedeniyle 8\'nci sýnýftan sonra okula gönderilmeyen Fatma\'dan geriye laptop bilgisayar istediði Vali Kamçý ile sohbeti anýnda çekilen son fotoðraf ve görüntüleri kaldý.Nizip Ýlçesi Fevzi Paþa Mahallesi Karakaþ Sokak No: 39\'da saat 17.30 sýralarýnda meydana gelen olayda, Fatma Kaya evde kimsenin bulunmadýðý bir sýrada girdiði bunalým sonucu kendini iple oturma odasýnýn tavanýna asarak intihar etti. Eve gelince Fatma\'yý tavanda asýlý halde bulan yakýnlarý durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü ekipleri evde inceleme yaptý. Kaya\'nýn cesedi olay yerinde yapýlan incelemenin Nizip Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Sinir krizi geçiren anne Bedriye Kaya\'nýn, \"Fatma\'nýn intihar etmesi için bir neden yoktu\" dediði öðrenilirken, polis olayla ilgili soruþturma baþlattý.Bu arada Fatma Kaya\'nýn, 31 Mayýs 2010 Pazartesi günü Nizip\'e Ýlçe Emniyet Müdürlüðü\'ne ait Polis Lokali\'nin açýlýþýna katýlan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçý ile çekilmiþ son görüntüleri ortaya çýktý. Vali Kamçý\'nýn beraberinde AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Nizip Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz ve AKP\'li Ýlçe Belediye Baþkaný Fevzi Akdoðan ile ilçeyi ziyareti sýrasýnda ihtiyaç sahibi ailelerin sýkýntýlarýný dinlemek için girdiði sokakta karþýsýna çýkan ve ilköðretim 8\'nci sýnýftan sonra okula gönderilmeyen Fatma Kaya, \"Ben de okumak istiyorum\" demiþti. Bunun üzerine Vali Kamçý elini omzuna atýp yakýn ilgi gösterdiði Fatma\'nýn okumasý için gerekenin yapýlmasýný istemiþti. Bu arada Vali Kamçý\'dan laptop bilgisayar isteyen Fatma Kaya\'ya Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý ise, “Karneni getir laptop bilgisayarýný al\" demiþti. Daha sonra Kaya ailesinin oturduðu eve giren Vali Kamçý ve beraberindekiler evde inceleme yaptýktan sonra aileye gýda malzemesi yardýmý yapýlmasý talimatýný vermiþti. Kaya\'nýn ölüm haberi ilçede büyük üzüntü yarattý. Ailesinin 1 erkek, 4 kýz çocuðundan birisi olan Fatma Kaya\'nýn 5 yýl önce de bir rahatsýzlýðýndan dolayý kamyon þoförü babasý 65 yaþýndaki Hasip Kaya\'yý kanserden kaybettiði öðrenildi.Nizip Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Fatma\'nýn ölümüne çok üzüldüklerini belirterek, \"Bu yýl okullar kapandýðý için 2010-2011 eðitim öðretim yýlýnda liseye kaydýnýn yapýlmasý ve tüm masraflarýnýn Kaymakamlýk Sosyal Yardýmlaþma Vakfý\'ndan saðlanmasýna yönelik talimat vermiþtik. Ama maalesef onu kaybettik\" diye konuþtu.
Kaynak NrtMedya