Seviye Belirleme Sýnavlarý Nizip Ýlçe genelinde toplam 6 Okulda yapýldý. Ýlköðretim 8. Sýnýflara yönelik olarak yapýlan Seviye Belirleme Sýnavlarý’na toplam 1976 öðrenci katýldý. 8. Sýnýf Öðrenciler sýnavda iken onlarý bekleyen aileleri de dýþarýdaydý. Çocuklarýný yalnýz býrakmayan birçok Anne ve Baba sýnav sonuna kadar dua ederek beklemeyi tercih ettiler. Seviye Belirleme Sýnavlarý’nýn yapýldýðý Okullarda Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Ekipleri de Okul çevre ve giriþlerinde önlem alarak, sýnav tamamlanýncaya kadar görev yaptýlar. Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu, Yahya Altýnbaþ Lisesi, Dr. Abdulkadir Erdil Ýlköðretim Okulu, Hatice Seyit Çeker Ýlköðretim Okulu, Tekel Ýlköðretim Okulu ve Ticaret Borsasý Anadolu Lisesi’nde sýnavlar yapýldý. Öðrenci Velileri sýnavlara katýlan çocuklar kadar heyecanlý olduklarýný ve çocuklarýný en iyi okullarda okumalarý için dua ettiklerini söylediler. 6 Haziran 2010 Pazar Günü ise 7. Sýnýflara yönelik yapýlan Seviye Belirleme Sýnavlarý yine ayný Okullarda gerçekleþti. Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü’nden edinilen bilgiye göre 6 Haziran Günü yapýlan ve 7. Sýnýf Öðrencilerinin katýldýðý Seviye Belirleme Sýnavlarý’na Nizip Ýlçe genelinden toplam 2100 Öðrenci katýldý.
Kaynak NrtMedya