Nizip\'in en eski Okullarýndan olan Ali Alkan Ýlköðretim Okulu, 48 yýl önce mezun olan Ortaokul Mezunlarýný aðýrlayarak ev sahipliði yaptý. 1961 -62 Eðitim ve Öðretim Yýlýnda Ortaokul olarak hizmet veren Kurumun 3/ A Sýnýfýndan mezun olan öðrenciler, 48 Yýl sonra yeniden buluþtu. Belediye eski Baþkanlarýndan Ömer Pekmez ve Nizip Belediyesinde bir dönem Fen Ýþleri Müdürü olarak görev yapan Ömer Çevikbaþ tarafýndan organize edilen program bugün Ali Alkan Ýlköðretim Okulu’nda gerçekleþtirildi. Ali Alkan Ýlköðretim Okulu Bahçesinde bulunan Atatürk Büstüne çelenk býrakan eski mezunlar, 1 dakikalýk Saygý Duruþu’nun ardýndan Ýstiklal Marþý okudu. 1961 / 62 Eðitim ve Öðretim Yýlýnda Ali Alkan Ortaokulu’ndan mezun olan 3 /A Sýnýfý öðrencileri daha sonra sýnýflarýna giderek sýnýf yoklamasý yaptý. Sýnýf Yoklamasý esnasýnda duygulu anlar yaþandý. Þu an hayatta olmayan 12 Öðrenci ve adreslerine ulaþýlamayan 7 Öðrenci ile birlikte toplam 19 Öðrencinin sýralarýnda bulunmadýðýný belirten Ömer Çevikbaþ sevinç ve hüznünü bir arada yaþadýklarýný belirtti. Karþýlýklý olarak hasret gideren eski mezunlar yýllar sonra bir araya geldikleri ayný Okul ve ayný Sýnýfta anýlarýný paylaþtý. Organizasyonu düzenleyenler arasýnda bulunan Ömer Pekmez ise 48 yýl aradan sonra ’Dünden bugüne neydik, ne olduk, ne olacaðýz’ adý altýnda bir program tertiplendiðini söyledi. Yýllar sonra karþýlaþtýðýmýz sýnýf arkadaþlarým ile bir dostluk grubu oluþturduk diye konuþan Ömer Pekmez, sayýmýz giderek arttý ve bir buluþma tertip ettik. Þimdi bu güzel anýn tadýný çýkarýyoruz. Aramýza katýlarak bizi duygulandýran ve heyecanýmýza ortak olan öðretmenlerimize hepimiz adýna teþekkür ediyorum dedi. Eski mezunlar daha sonra günün anlamýna iliþkin Ali Alkan Ýlköðretim Okulu Müdürü Mehmet Gören’ e 3 /A Sýnýfý adýna hediye takdim ederek, programda katkýlarýndan dolayý ayrýca teþekkür ettiler. 48 Yýl sonra tekrar bir araya gelen Ali Alkan Ortaokulu 3 /A Sýnýfý Öðrencileri, hatýra fotoðrafý çekiminin ardýndan Nizip Þehir Merkezi ve Gemi Gezisi sonrasý verilecek olan yemek için hep birlikte Okuldan ayrýldýlar.
Kaynak NrtMedya