Nizip\'te istihdama yönelik Halk Eðitimi Merkezi Müdürlüðü tarafýndan kadýnlara yönelik cenaze yýkama kursu açýldý. 25 kadýnýn katýldýðý \'Cenaze yýkama ve kefenleme kursu\'nda kursiyerlere cenaze yýkama teknikleri lahana bebek ile uygulamalý olarak gösterildi. Nizip Ýlçesi\'ndeki Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi, Akþam Sanat Okulu ve Nizip Ýlçe Müftülüðü iþbirliðiyle kadýnlara yönelik \'Cenaze yýkama ve kefenleme kursu\' baþlatýldý. Meslek kazanma ve istihdama yönelik kursa 25 kadýn kabul edildi. 32 saatlik kursa katýlan kursiyerlere Nizip Müftülüðü\'nde görevli Behiye Arýkaslan tarafýndan, yýkama bilgisi, kefen biçme, kefenleme, konularýnda eðitim veriliyor. Kursiyerlerin eðitimi daha iyi anlamasý için uygulamalarda lahana bebek kullanýldý. Nizip Ýlçe Müftüsü Dr. Mustafa Genç, erkek cenaze yýkayýcýsýna göre, kadýn cenaze yýkayýcý sayýsý az olduðu için Halk Eðitim Merkezi\'nden kurs talebinde bulunduklarýný, bu kursla açýðýn kapatýlacaðýný söyledi. Nizip Halk Eðitim Merkezi Müdür Vekili Nesimi Kalkan ise ilçede ihtiyaç duyulan meslek dallarý ile ilgili hazýrlanan eðitim programlarý kapsamýnda bu kursu açtýklarýný belirterek, \"Cenaze yýkama ve kefenleme kursu sonunda tüm bu iþlerin dini kurallara göre yapýlmasý amaçlanýyor. Kursu baþarýyla bitiren kursiyerler özel eðitim ve rehabilitasyon merkezleri, bakým evleri, hastaneler, belediyeler ve üniversite hastanelerinde iþ bulma imkânýna sahip olacak\" dedi.
Kaynak NrtMedya