Nizip Meslek Yüksekokulu bünyesinde 3 yeni bölüm daha açýlarak bölüm sayýsý arttýrýldý. Açýlacak bölümler Bilgisayar Programcýlýðý ikinci öðretimi, Dýþ Ticaret ikinci öðretimi ve Bankacýlýk-Sigortacýlýk olup bu bölümlere toplam gelecek öðrenci sayýsýnýn ise 150 -200 arasýnda olacaðý belirtildi. Açýlan Dýþ ticaret bölümünün Ýkinci öðretimi Sýnýr þehri olmamýz açýsýndan büyük önem arz ettiðini söyleyen Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yaþar Büyükoðlu, “Her geçen gün geliþen okulumuzda son bir haftada Hem Eðitim Fakültesi hem Yurdun yapýlmasý Hem de Yeni bölümlerin açýlmasý Nizip’imizin kalkýnmasýnda büyük önem taþýmaktadýr dedi. Nizip ilçesinin eðitimde cazibe merkezi olduðunun altýný çizen Büyükoðlu, Bu anlamda Gaziantep ili, çevre il ve ilçelerinden gelecek öðrenci sayýsýnda artýþ olacaktýr. Bu artýþa paralel olarak ilçede eðitim ve kültür anlamýnda önemli bir sentez oluþacaktýr. Nizip zaten okullaþma oraný ve eðitim düzeyi açýsýndan Gaziantep ilçelerine kýyasla çok önemli bir konumdadýr. Yüksek okulumuzun da ilçemize bu anlamda katkýsý göz ardý edilmeyecek düzeydedir. Bu katký, eðitim standartlarýmýzýn ve öðrenci kapasitemizin artmasýyla birlikte ilçeye o paralelde avantajlar saðlayacaktýr. Bu bölümlerin açýlmasýnda Emek Veren Baþta Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Çoþkun, Ankara da bizi çok iyi temsil eden Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Rektör Danýþmaný Prof. Dr. Mehmet Özaslan, YÖK Eðitim Komisyon Bþk. Prof. Dr Muhittin Þimþek ve NÜDER Derneði Yönetimine teþekkür ederiz dedi.
Kaynak NrtMedya