Gaziantep’in Nizip Ýlçesi Samandöken Köyü giriþinde, kamulaþtýrma bedeli konusunda mahkemelik olan Abdulkadir Aslan adlý vatandaþ, mülkiyetinde olan köy giriþini trafiðe kapattý. Abdulkadir Aslan, Köylere Hizmet Götürme Birliði tarafýndan yapýlan Nizip Meslek Yüksek Okul yolunu trafiðe kapatmasýyla birlikte araç trafiði alt üstü oldu. Aslan, \"Yýllardýr yol olarak kullanýlan alan benim tapulu malým. Malýmý istediðim gibi kullanýrým. Burasýnýn tekrar trafiðe açýlmasý için hakkým olan istimlâk bedelinin ödemesini istiyorum. Aksi halde burasýný bahçe yapýp sebze ekeceðim\" dedi. Konuyla ilgili bir açýklama yapan Abdulkadir Aslan; tapusu bana ait 370 metrekare alanýmý yol yapýlmasý için verdim. Ancak bunun karþýlýðýnda hakkým olan para bana ödenmedi diyerek, sesini duyurmak amacýyla yolu trafiðe kapattýðýný söyledi. Samandöken Köyü giriþini tahta kasalar, Demir çubuk ve direklerle kapatan Abdulkadir Aslan köy giriþine de “Dur” yazýlý bir levha býraktý. Bunun üzerine Nizip Ýlçe Jandarma Komutanlýðýna baðlý Belkýs Jandarma Ekipleri duruma müdahale ederek kapatýlan yolu yeniden trafiðe açtý. Jandarma tarafýndan yapýlan ikna çabalarýna raðmen bir türlü ikna edilmeyen Abdulkadir Aslan, kendisinin aylarca maðdur edildiðini söyledi. Tapulu arsasýnýn, kendisine hiç ödeme yapýlmadan yol olarak kullanýldýðýný savunan Aslan, burasý tapulu malým, hakkýmý istiyorum dedi. Köy giriþini trafiðe kapatan Abdulkadir Aslan, Nizip Cumhuriyet Savcýlýðý tarafýndan ifadesi alýnmak üzere gözaltýna alýndý.
Kaynak NrtMedya