Sevgili Nizipcom üyeleri ve nizipliler.Ben siteye yeni üye oldum .Kalemeydaný köyü nüfusuna kayýtlýyým.Daðlarý köyümün daðlarýna havasý, havasýna bitki örtüsü, bitki örtüsüne benzeyen Ýzmir'in karaburun'a baglý bir köyünde ikamet etmekteyim.köyüm suyun altýnda kalsada irtibatýmý koparmadým zaman zaman ziyaret etmekteyim.Rumkale ile ilgili yazýlý ve görsel basýnda birçok yayýnlar çýkýyor ve bir çogunuda takip ediyorum.Fakat yavuzeline baðlý rumkale diye yavuzeli belediye baþkanýnýn, kaymakamýnýn veya Halfeti bediye baþkanýnýn ve kaymakamýnýn beyanatlarýný görüyorum Rumkale ile ilgili yorumlarý bu makamlar yapmakta.Hatta sayýn valimizde yavuzeline baðlý oldugunu ima etmektedir.Oysa gezi teknesi nizip kaymakamlýgýnýn yanaþma yerlerindeki yapýlan iskeleler nizip kaymakamlýðý tarafýndan yapýlmýþ yayýnlarý izleyenler kimlerin sahiplendiðini görür.Lütfen Nizip kaymakamý ile belediye baþkanýda sesini yükseltsin.Zamanýnda o köyde yaþayanlar var þu anda Nizip Gaziantep ve daha birçok yere dagýlmýþ göçebe durumuna düþmüþler Rumkale anlatýlýrken,tanýtýlýrken bunlardan faydalanýlsýn.Rumkaleye enkýsa ulaþým kamýþlý üzerinden saðlanýr çünkü kamýþlý Rumkale arasý yaya olarak yarým veya bir saat kadar çeker yol yapýldýgýnda araba ile on dakika sürmez.2007 yýlýnda yavuzeli belediyesi Rumkaleyi sýnýrlarý içerisine almaya çalýþmýþ ancak 10 nisan 2007 de yapýlan keþifle Nizip sýnýrlarý içiðnde oldugu yavuzeli ve Nizip'in tabii sýnýrlarla ayrýldýðý kendilerine anlatlmýþtý.Rumkale T.C. nin bir kültür mirasýdýr tabiki her Türk vatandaþý sahip çýkacaktýr ancak sadece yavuzelinin oldugu iddia edilirse orada yatan dedelerimizin kemiði sýzlar.Kalemeydaný köyüne kadar yolumuz yapýlsa Halfetiye'de en kýsa ulaþým oradan saðlanýr ayrýca nizip ve gaziantep'de güzel bir mesire yeri kazanýr.Gaziantep Halfeti arasý 60 km gibi bir mesafeye inmiþ olur.Kalemeydaný köylüleri baraj yapýlmadan önce oldugu gibi þimdide yolsuz ve unutulmuþ.Dagýlan köylülerimizi tekrar toplamak için sizlerinde yardýmý ile köyümüzü geri verin kampanyasý baþlatacagým bu konuda bütün akrabalarýmla görüþmelerim devam ediyor.Yakýnda Kalemeydaný köyünde görüþmek umuduyla.