Son zamanlarda kamuoyuna yansýyan cinsel tacizler ve evlilik dýþý iliþkiler hakkýnda deðerlendirmelerde bulunan Din-Bir-Sen Nizip Þube Baþkaný Hamdullah TAN konuyla ilgili yaptýðý açýklamada hiçbir ahlâkla, hiçbir baðý veya baðlantýsý olmayan fiillerin toplumda normalleþtirilmeye çalýþýldýðýný söyledi. Zinanýn meþrulaþtýrýlmaya çalýþýlmasýnýn ailenin temel yapýsýný bozduðunu belirten Tan,“Aile baðlarýnda baþlayan çözülme, toplumun da çözülmesine yol açar. Toplumun ahlaki deðerleri giderek çürüyor ve yozlaþýyor. Her gün gazetelerde cinsel taciz ve tecavüz olaylarý okuyoruz. Dizilerde eþler arasýnda aldatma bir intikam yarýþý olarak sunuluyor. Bu dizilerde sigara içenlerin dumaný gölgeleniyor. Ama çok daha zararlý mesajlar yayýlýyor. Önümüze serdikleri hayat tarzýyla diziler aile yapýmýzý tehdit ediyor” dedi. Açýklamasýnda zinanýn yasalar tarafýndan suç olmaktan çýkarýlabileceðine ama insanlarýn vicdanýnda ve hakikatte suç olmaktan çýkarýlamayacaðýný ifade eden Tan, AB dahil, ülkelerin konuyla ilgili telakkileri bu hakikati deðiþtirmez. Zina toplumsal düzeni ve özellikle evlilik ve aile birliðini yýkan bir fiildir. Dolayýsýyla bir suçtur, hiçbir þekilde mazur gösterilemez” þeklinde konuþtu. Zinanýn özel hayat kapsamýnda deðerlendirilemeyeceðine iþaret eden Tan,“Çünkü zina sadece iki kiþi arasýnda cereyan eden iliþkiyle sýnýrlý kalmaz. Bu iliþkinin üçüncü þahýslara, aileye, insan neslinin devamýna ve genel toplumsal hayata yansýyan derin etkileri söz konusudur. Zina yapan evli kadýn veya erkek aile birliðine saldýrýda bulunmasýnýn yaný sýra, toplumun birliðini ve geleceðini tehlike altýna atmaktadýr. Hiç kimse `ben bireysel özgürlüðümü kullanarak bedenim üzerinde tasarrufta bulunuyorum, bu benim özel hayatým\' diyemez. Bu zinanýn normalleþtirilerek, toplumsal hale getirilme çabasýdýr” diye konuþtu. Herkesin toplumun nereye gittiðine dair oturup düþünmesi gerektiðini dile getiren Tan, sözlerine þöyle devam etti: “Kamuoyunda herkesin gözü önünde yaþananlar, bütün bu yozlaþma ilk baþta çocuklarýmýzý tehdit ediyor. Çocuklarýmýzýn beden ve ruh saðlýðýnýn korunmasý için geleceklerini tehdit edebilecek her türlü olumsuzluða karþý tedbir alýnmasý gerekiyor. Eðitim sistemimiz bir an önce gözden geçirilmelidir. Öncelikle çocuklarýmýzý iyi eðitmemiz gerekir. Onlarý hayata hazýrlarken, maddi ve manevi deðerlerle donatmalý, gelecekte iyi bireyler olmalarý için gayret göstermeliyiz. Unutmayalým ki, çocuklar bize bir emanettir diye konuþan Din-Bir-Sen Nizip Þube Baþkaný Hamdullah TAN, bu emaneti korumak ve gereði gibi yetiþtirmek bizim vazifemizdir. Çocuklarýmýz ailelerimizin ve milletimizin geleceðidir diyerek Anne ve Babalarýn dikkatli olmalarýný istedi.
Kaynak NrtMedya