Gaziantep’te bulunan Suriye Baþkonsolosu Haitman Saad, Nizip’e gelerek Nizip Ticaret Odasý’ný ziyaret etti. Nizip Sanayi Sitesi giriþinde Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Meclis Baþkaný Abdullah Altýnbaþ ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafýndan karþýlanan Baþkonsolos Haitman Saad, daha sonra birlikte Nizip Ticaret Odasý’na geçti. Yapýlan ziyaret dolayýsýyla bir açýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Özyurt; “Türkiye ile Suriye arasýnda geçmiþ tarihten bu yana ciddi dostluk baðlarýnýn mevcut olduðunu belirterek, her iki Ülke arasýnda Kültür ve Gelenek Birliði bulunduðunu söyledi. Türkiye - Suriye Bölgeler Arasý Ýþbirliði programýnda aramýzdaki Ticari iliþkiler daha da güçlenmektedir diye konuþan Mehmet Özyurt, ayrýca her iki ülke arasýnda uzanan kalkýnma hýzý da bizleri oldukça memnun etmiþtir, Karkamýþ Sýnýr Kapýsý’nýn daha aktif hale gelmesi her iki ülkenin ortak menfaati olduðunu düþünüyor ve bu konuda Suriye Baþkonsolosu Haitman Saad’dan destek beklediklerini söyleyerek, ziyaretlerinden ötürü teþekkür etti. Türkiye ile Suriye her þeyi ile beraber iki ülkedir, diyerek sözlerine baþlayan Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Abdullah Altýnbaþ ise son yýllarda, Türkiye ile Suriye arasýnda yaþanan sýcak iliþkiler her iki ülkeye de ciddi oranda büyük katkýlar saðlamýþtýr. Her iki Ülke arasýnda vize uygulamasý da kalktý, ama temennimiz Avrupa Ülkelerinde olduðu gibi pasaport uygulamasýnýn da kaldýrýlmasý ve giriþ-çýkýþlarýn kimliklerle yapýlmasýdýr. Bu anlamlý ziyaretleri dolayýsýyla Suriye Baþkonsolosu Haitman Saad, ve beraberindekilere teþekkür ediyorum þeklinde konuþtu. Suriye Baþkonsolosu Haitman Saad ise konuþmasýnda; “Nizip Ticaret Odasý önemli bir Oda olmakla beraber, iki ülke arasýnda ticari anlamda büyük katkýlar saðlamýþtýr dedi. Nizip Ticaret Odasý ile Suriye arasýnda bulunan yakýn ticari anlayýþ, her iki açýsýndan faydalý bir þekilde devam ettiðini vurgulayan Baþkonsolos Haitman Saad, ayrýca stratejik olarak iki ülke arasýnda dostluk baðý daha da güçlendi. Tüm dünya ülkeleri bunu görüyor, bizim Türkiye ile her þeyimiz bir ve tek kelimeyle aynýyýz dedi.Yapýlan konuþmalarýn ardýndan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný ve Meclis Baþkaný Abdullah Altýnbaþ tarafýndan Suriye Baþkonsolosu Haitman Saad’a bir Plaket takdim edilirken, Baþkonsolos Saad ise Özyurt ve Altýnbaþ’a hediye paketleri sundu.
Kaynak NrtMedya