Ýlköðretim Okullarý 6. 7. ve 8. Sýnýf Öðrencilerine yönelik olarak düzenlenen Gaziantep Bilgi Yarýþmasý’nda, “Bilgi Yarýþmalarý Ýlçe Birincileri” yarýþtý. Gaziantep’te düzenlenen Bilgi Yarýþmasý ile Ýl Birinciliði için kýyasýya bir yarýþ yapýldý. Bilgi yarýþmasýnda Þehitkamil Ýlçesini Emine Konukoðlu Ýlköðretim Okulu, Þahinbey Ýlçesini Orgeneral Kenan Evren Ýlköðretim Okulu, Nizip Ýlçesini ise Ali Alkan Ýlköðretim Okulu, Oðuzeli Ýlçesini Fatih Sultan Mehmet Ýlköðretim Okulu, Ýslahiye Ýlçesini Fevzi Paþa Bucaðý Ýlköðretim Okulu, Nurdaðý Ýlçesini Nurten Öztürk Ýlköðretim Okulu, Araban Ýlçesini Araban Merkez Ýlköðretim Okulu, Yavuzeli Ýlçesini Ýbrahim Solak Ýlköðretim Okulu ve Karkamýþ Ýlçesini Etiler Ýlköðretim Okulu, temsil etti. Yarýþmada sorulan 20 sorudan 19’unu doðru bilen Þahinbey Ýlçesi Org. Kenan Evren Ýlköðretim Okulu birinci oldu. Yarýþmanýn 2. ve 3. sü ise yedek sorularla belirlenirken, 85 puanla berabere kalan Nizip Ali Alkan Ýlköðretim Okulu, Þehitkamil Emine Konukoðlu Ýlköðretim Okulu, Oðuzeli Fatih Sultan Mehmet Ýlköðretim Okulu ve Islahiye Fevzi Paþa Bucaðý Ýlköðretim Okullarý arasýnda yeniden yapýldý. Bununla birlikte Þehitkamil Emine Konukoðlu Ýlköðretim Okulu 2. olurken, Oðuzeli Fatih Sultan Mehmet Ýlköðretim Okulu 3. ve Nizip Ali Alkan Ýlköðretim Okulu ise 4. oldu.
Kaynak NrtMedya