Nizip ilçemizde bulunan Sýhhi Tesisatçýlarýn katýldýðý programda Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Teknik Öðretmeni Kadir Tekin tarafýndan Eðitim verildi. Uyum eðitimi sayesinde Sýhhi Tesisatçýlara Doðalgaz Ýç Tesisatçýlýðý mesleðinin özellikleri, kolon borusu montajý, tesisatýn mukavemet testi, sýzdýrmazlýk testi, doðalgaz sayacý montajý, duvar ve döþemeden boru geçiþleri, çelik boru ile doðalgaz iç tesisatý montajý konularýnda eðitim verildi. Verilen eðitimler sonucunda Uygulama sýnavý Türkiye Doðalgaz Daðýtýcýlarý Birliði tarafýndan Nizip Mesleki Eðitim Merkezi’nde yapýldý. Konuya iliþkin bir açýklama yapan Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdür Yardýmcýsý Müslüm Karabacak, Sýnav sonucu 21 sýhhi tesisat ustasýnýn, Doðalgaz Ýç tesisatçýlýðý Belgesi almaya hak kazandýðýný belirterek, açýlan “Doðalgaz Meslek Kurslarý” ile Nizip ilçesinde hizmet veren sýhhi tesisat ve kaynakçýlýk mesleðinde çalýþanlarýn Doðalgaz iþgücünü karþýlayacak þekilde yetiþtirilmesinin amaçlandýðýný kaydetti. Ayrýca; bu kurslarý bitiren ustalarýn aldýklarý belge ile büyük enerji taþýma hatlarýnda iþ bulma imkânlarýnýn da bulunduðunu söyleyen Müdür Yardýmcýsý Müslüm Karabacak, Nizip Mesleki Eðitim Merkezi’nde baþlatýlan Doðalgaz Boru Kaynakçýlýðý Eðitimi”nin devam edeceðini söyledi.
Kaynak NrtMedya