Osman kardeþ, felsefeni yapmýþsýn yine.
Müslüm kardeþ, ben yazýyý ikinci kere okumadým, ama yorumumu ilk þeklinden anladýðýma yazmýþtým, ben de ayný Osman'ýn dediðini demek için yazdým fakat ben Osman gibi felsefe yazamadýðým için konu baþka yere gider gibi oldu ama neyse gitmedi, çünkü bana cevap yazan bir kardeþimiz benim verdiðim örnekteki Ýngilize takýldý ama ben Ýngilizi örnek verirken onu þekil figür olarak verdim, tabii ki meseleyi her yönü ile ele almak lazým, hanýmlarýmýzýn çalýþma þekli ve ortamý saatleri, kanunlarýmýz sosyal yaþantýmýz her þeyimizi buna göre gözden geçirmemiz lazým ve tabii ki siyasi olarakta bakýlmasý lazým. Annelerin eve dönmesi demek onlarýn eski zamanlardaki gibi kör cahil eðitimsiz çocuk doðurmak bakmak manasýnda anlamamak lazým, asýl annelerimizin üniversite mezunu eðitimli insanlar olmasý lazým ki yeni nesli daha güzel yetiþtirsin. Ben henüz canlý bir örnek yaþýyorum iþ yerimde bir arkadaþým var 5 yýldýr beraber çalýþýyoruz hanýmýda çalýþýyor ve Türkiye de kalbur üstü firmalardan birisinde satýþtan sorumlu üst düzey bir görevi var, bir erkek çocuklarý var 4 yaþýnda,çocuða büyük anneler bakýyor, çocuk kreþe gidiyor ama çocukta psikolojik problemler var, doktor desteði aldýlar, doktorun baba ve anneden yapmalarýný istediði ilk þey þu idi anne 1,5 ay iþi býrakacak dedi ve anne býraktý sadece ve sadece çocukla ilgilendi akþamlarý da baba ilgilendi, ayrýca yemek yapmak yok, iþ yapmak yok , tv seyretmek yok, eve misafir almak yok , bir sürü yoklardan ve emekten sonra çocuk düzelmeye baþladý. Ýþte ÝbrahimHalil beyin anlatmaya çalýþtýðý ve o yazýsýndan anladýðým buna benzer çok örnekleri kendisi görüyor ve yaþýyor ve ondan annelere böyle bir çaðrý yapýyor, diye düþünüyorum, yoksa kadýnlar çalýþmasýn evde otursun çocuk doðurma iþine ve ev iþine baksýn dediðini anlamýyorum.
Kýsaca Osman ýn yazdýklarýna ben de katýlýyorum.
Gönül isterdi ki bu yazýya bayan arkadaþlarda fikirlerini yazsýnlar ve onlarýnda neler düþündüðü burada öðrenilsin.
Saðlýcakla.