![]()
6 adet iri kuru soðan
Ýçi için:
300 gr orta yaðlý kýyma
1 adet kuru soðan
1,5 su bardaðý pirinç
1 çay bardaðý ayçiçek yaðý
1 çay bardaðý su
Yarým çorba kaþýðý biber salçasý
Yarým demet maydanoz
Yarým demet dereotu
1 çorba kaþýðý kuru nane
1 tatlý kaþýðý karabiber
1,5 tatlý kaþýðý tuz
Üzeri için:
1 çorba kaþýðý domates salçasý
Yarým çay bardaðý ayçiçek yaðý
2 su bardaðý su
Yarým tatlý kaþýðý tuz
# Ýlk iþlem olarak soðanlar soyulur. Boyuna, yarýsýna kadar kesik atýlýr.
# Tencereye 3 su bardaðý kadar su konur, az tuz eklenir. Kaynayýnca soðanlar atýlýr. Yarým yumuþayana kadar haþlanýr. ( Soðanlar 2 etapta haþlanabilir.)
# Bu arada soðan, maydanoz ve dereotu ince kýyýlýr. Çukur bir kaba aktarýlýr.
# Üzerine yýkanmýþ pirinç, biber salçasý, kýyma, kuru nane, karabiber, ayçiçek yaðý, su ve tuz eklenir. Pirinçler kýrýlmayacak þekilde karýþtýrýlýr.
# Haþlanmýþ soðanlar kat kat ayrýlýr. Büyük olanlar ikiye bölünebilir.
# Soðan katýnýn uç kýsmýna 1 tatlý kaþýðý kadar iç konur. Bombesinden faydalanarak sarýlýr. Tencereye sýralanýr. (3 sýra sarma üst üste konabilir.)
# Soðanýn haþlandýðý su 2 su bardaðýna tamamlanýr. Üzerine salça, sývýyað ve tuz eklenir, karýþtýrýlýr. Sarmalarýn üzerine gezdirilir. Kapak kapatýlýr.
# Tencere önce orta ateþe yerleþtirlir. Kaynayýnca ateþ kýsýlýr. 20 dakika daha piþirilir.
# Sýcak olarak sevise sunulur.