Milletvekili Mehmet Sarý ve Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan Nizip ilçesinin sorunlarý ve çözüm yollarýyla ilgili sivil toplum kuruluþlarýyla birlikte bir toplantý yaptý. Niçet organizasyonunda gerçekleþen toplantýya, NASÝAD, NUDER ve TÜMSÝAD’dan temsilciler davet edildi. Sohbet ortamýnda geçen toplantýda NÝÇET yönetim kurulu tarafýndan sayýn vekile ve Belediye baþkanýna ilçe sorunlarý hakkýnda bir sunum gerçekleþtirildi. Tespit edilen sorunlara, çözüm önerileri sunularak ortaya konulan öneriler tartýþýldý. Ýlçenin çok hýzlý geliþtiði ve sorunlarýn çeþitlendiðine dikkat çekildi.
Çözüm önerilerini dikkatle dinleyen Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý “Nizip ilçesinin çok göç alan ve göç veren bir ilçe olduðunu, eðitim,saðlýk, ve turizm alanlarýnda büyük ilerlemeler kaydettiðini, Zeugma ve Akevler semtinde çýkan mozaiklerin yerinde sergileneceðini, Fevkani kilisesinin, Þýhlar camisi ve molla Ahmet camilerinin restorasyon çalýþmalarýnýn bu yýl içerisinde yapýlacaðýný, bunlarýn ilçe turizminin geliþmesi için son derece gerekli olduðunu söyledi. Mehmet Sarý konuþmasýný þöyle sürdürdü. Nizip’e Eðitim fakültesi kazandýrýlmasýnýn Nizip için bir dönüm noktasý olduðunu, önceki yýllarda Nizip yüksekokulunda 600 öðrenci okurken þimdi 1500 öðrenci eðitim gördüðünü söyleyerek ileriki yýllarda eðitim fakültesinde yaklaþýk 5 bin öðrencinin eðitim görmesi Nizip için ekonomik ve kültürel ve sosyal açýdan büyük bir katký olduðunu söyledi. Niçed’in bölgede baþlattýðý aðaçlandýrma kampanyasýný da takdirle karþýladýðýný belirten SARI, ilçede kültürel ve tarihi deðerlerin deðerlendirilmesi noktasýnda çabalarýndan dolayý da teþekkür etti.
BAÞKAN AKDOÐAN ÝSE KONUÞMASINDA ÞUNLARI KAYDETTÝ
Geçtiðimiz dönem Nizip için çok güzel çalýþmalar yapýldýðýný Nizip belediyesine 50 araç aldýklarýný 60 km. kanalizasyon ve su sorununu çözerek Nizip ilçesinde 50 yýllýk su ihtiyacýný giderdik diyen baþkan akdoðan bunlarýn yanýnda týr garajý, arýtma ve su þebekesi, taziye evleri, son sistem mezbahane, son sistem itfaiye, týr garajý, hayvan pazarý devlet hastanesinin ve emniyet binamýzý modern bir hale getirildiðini bu yaptýðýmýz hizmetlerin sadece bir kaçý olduðunu vurgulayan baþkan akdoðan önümüzdeki dönem ise bizleri büyük bir çalýþma beklediðini ve sýrasýyla duble yol, köprülü kavþak, e 90 karayolunda alt geçit, Anadolu öðretmen lisesi, trafo indirici merkezi, adalet sarayý, gençlik merkezi, barak sulama projesi, ve kültür merkezinin 5 yýl içerisinde bitirileceðini kaydederek nizipin önünde hiçbir engel yok milletvekilimiz ve bakanlarýmýzýn destekleriyle bütün bu hizmetlerin Nizip ilçesine kazandýrýlacaðýný kaydetti.
![]()
![]()
![]()