Gaziantep sanayi dalýnda bir çok fabrika ve iþletmeyi baþarýlý bir þekilde oluþturmuþtur.
Tarým ürünlerine dayalý sanayi artýk geliþmiþ ülke özelliklerindedir.
Sanayi ürünleri de artmaktadýr.
Gaziantep bir otomotiv fabrikasýna ev sahipliði yapacak potansiyele sahiptir.
Yeterli kalifiye eleman buunabilebilir.
Liman yakýndýr.
Tüm yol ve alt yapýya sahiptir.
Fransýz Peugeot bir arayýþ içindedir.
Gaziantep bu arayýþa cevap verecek özelliklere sahiptir.
Tüm sanayicilerimiz
Devlet adamlarýmýz
bu konuda bir çalýþma içine girmeldir.
Peugeot Ürün Planlama Direktörü Gilles Boussac, krizde yatýrým ve AR-GE harcamalarýný kýsmadýklarýný belirtti. Boussac, Türkiye’nin aday olduðu 308 Sedan’ýn imalatý için bu yýl karar vereceklerini söyledi.
Otomotiv sektöründe geçen yýlýn en fazla konuþulan konularýndan biri olan Fransýz Peugeot ve Citroen markalarýnýn üreticisi PSA’nýn, Türkiye’yi de yakýndan ilgilendiren yatýrým projeleri hálá ‘masasýnda’ duruyor. Fransýz þirket Türkiye’nin de üretimi için aday oduðu Peugeot 308 Sedan’ýn imalatý konusunda bu yýl karar verecek. ‘Ekonomik krizden çýkýþ dönemine de hazýrlýklý olmak gerektiðini’ düþünen PSA, yeni ürün ve teknolojilere yönelik yatýrýmlarýný sürdürüyor.
Peugeot’nun yeni crossover modeli 3008’in tanýtýmýnda gazetecilerin sorularýný yanýtlayan PSA Ürün Planlama Direktörü Gilles Boussac, krizin bazý projeleri geciktirmiþ olabileceðine, ama bazýlarýný da hýzlandýrdýðýna iþaret etti. Boussac ‘Kriz bizi üretim kapasitemizi takip etmeye zorluyor. Bizim için tehlike atýl konumda olan çalýþanlarýmýz ve stok fazlasýdýr. Kriz kárlarý çok azalttý. PSA Grubu, krize raðmen yeni yatýrým ve AR-GE paylarýný sürdürüyor. 10 gün önce yaptýðýmýz yönetim kurulu toplantýsýnda da bu teyit edildi. Krizden çýkýþý da hazýrlamalýyýz, bunun için yeni ürün ve teknoloji lazým. Hibrid bu anlamda bizim için çok önemli. Çok hazýrlýk gerekiyor’ dedi.
Türkiye’de üretilmesi muhtemel olan 308 Sedan konusundan 2009’da daha fazla bahsetmeye baþlayacaklarýný kaydeden Boussac, Türkiye’nin de üretim için aday ülkeler arasýnda olduðunu söyledi.