Düven , Düyen : Dükkan (is yeri) ...
Düven , Düyen : Dükkan (is yeri) ...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Bölüm yetkilisi kardeþimiz bütün kelimeleri bir sayfada toplasa acaba mümkünmü yada bir ana sayfa açsada tüm hanekleri toplasa 13 sayfa olmuþ
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Eski Ülfet ticaret müdürü Hösün Yýldýrýr Ammiden alýntý:Madem allengars oldu:Midem bulandý.
Adýbelli gornel olsun:Futbolda Faul.
Baskil - Paskil : Baskül (Tarti )
Dayan be gönlüm!.
Sohranmak : icerlenmek, KIZMAK
Sohrana Sohrana Is Yapiyorsun : Kiza Kiza ( huylana huylana ) is yapiyorsun...
Yanlisim Varsa Duzeltmenizi rica ediyorum, Yanlis Bilgilendirmek istemem...
Dayan be gönlüm!.
Ortut baðý:Bað budandýktan sonra dallarýn deste halinde baðlanmasý.
Culha:Kilim dokuyan küçük sanat erbabý.
Basamak:merdiven.
Dipsiz Zabýk :Çýkmaz Sokak.
Bakýyorum da, hiç yeni kelime yazan yok, herkes daha önce yazýlanlarý okumadan buraya eskileri ekliyor? lütfen duyarlý olalým?
Kimse kýzmasýn, Önce on sayfayý okuduk kendimizi kýsýtlamadan serbestce bildiklerimizi duyduklarýmýzý yazmaya çalýþýyoruz aklýmýza bir hanek geliyor on sayfayý tekrar okumaya zamanýmýz olmadan yazýyoruz bu sayfa ileride düzenlenir hesap ediyoruz iþte o zaman yetkililer mükerrer olan kelimeleri ayýklarlar diye düþünüyoruz.Bu sayfayý seviyoruz serbestce yazmaya devam edeceðiz þevkimizi kýrmayýn lütfen.
Ama sayýn mtokdemir hasbeli aþ gibi kýzdýr kýzdýr ye, ayný þeyleri yaz yaz dur olmaz.Siz 10 sayfayý tekrar tekrar okumaktan sýkýlýyorsanýz yetkililerin iþi gücü yok habire mükerrer yazýmý ayýklayacaklar.Deðil mi ama.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Yaklaþýk 1 Sene önce Babam (polen2734) nizip þiveleri ile ilgili kitap bastýracaktý Nizip Dili Aðzý Hanek Þivesi lehçesi ile ilgili sitede açýlan konularýn hepsini microsoft excel programýna aktardým yaklaþýk 90 kelime site ye yazan üyelerden faydalandýk. Çoðu kelimeler 10-15 defa yazýlmýþ. Bana göre yapýlmasý gereken Nizip Dili Aðzý Hanek Þivesi lehçesi bölümü açýlmalý ve alfabetik sýraya göre sayfalar açýlýrsa hem yazan için kolaylýk olur hem karýþýklýk olmaz hemde bölüm sorumlusu arkadaþlar düzenli tutabilir sayfalarý.
NE MUTLU TÜRKÜM
BÝZ BU VATANI KARÞILIKSIZ SEVDÝK
Hanek yazan üyeler için sayfalara bakmak zor oluyor.Zeynelin dediði gibi alfabetik sýralama olursa daha iyi olur.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Vatandaþýma dokunmayýn kardeþim
Zaten amacýmýzda kiþilerin aklýna geldikce buraya mesaj yazmalarý ve zaman içerisinde birilerinin buradan faydalanmasý veya ileriki yýllara aktarýlmasý deðilmidir ?
bir arkdaþda çýkar bunlarý düzenler, mis gibi olur, onuda ilk mesajý düzenler oraya atarýz, her sayfada da göstertiriz, cillop kimin olur.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Burada yazýlý sözcüklerin büyük bir kýsmý TDK'nýn
http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/t.ash...500F0569D9B897
sitesinde yer alan sözlüðünde yer alýyor.
bireysel emekli, sadece üye...