ordularýmýzý arkadan vuruyo,tüm arabistaný ele geçiriyo,suriyede yenilmemize sebep oluyo,kendini araplarýn kralý(sadece arabistanýn deðil dikkatinizi çekerim)ilan ediyo,suriye ve ýrak dýþýndaki tüm arap topraklarýna hükmediyo ve siz buna küçük bir isyan yada arap yarýmadasýný düþünürsek küçük kalýyo diyebiliyosunuz.valla sadece bravo diyorum size.keþke bu arapçýlýðýnýz kadar birazda ýrkdaþlarýnýzý düþünseniz.çinde zulüm altýnda yaþayan,yaþamaya çalýþan milyonlarca müslüman türk var.bu türksever araplar kadar onlarý düþünüyomusunuz acaba,çok merak ediyorum.yada sscb zamanýnda iþkencelerden geçirilerek,sürgünlere yollanarak,evleri basýlarak,ateþlerde diri diri yakýlarak katledilen 51 milyon müslüman türk ü hiç düþündünüzmü.bir arap sevdasý almýþ gidiyo bizi.allah sonumuzu hayr eder inþ.bizim arapçýlarýmýz kadar keþke onlarda bizi düþünse.
Senin dar ve sýð kafandan böyle düþüncelerin geçmesi çok normal.Beni tanýmýyorsun, eðer beni tanýsaydýn benim hiç bir þekilde arap özentim olmadýðýný bilirdin. Bursa'da bunun için mücadele edenlerdenim ben. Arabýn örf ve adetinin dine karýþtýrýlmamasý için elimden ne gelirse de yapýyorum. Beni arapçýlýkla suçlarken sende ýrkçýlýk yapýyorsun farkýnda deðilsin. Ama ne yazýk ki burasý bir forum sitesi ve herkese açýk.Ben bir müslümaným ve dünyanýn neresinde bir müslümanýn ayaðýna diken batsa benim içim sýzlar,haksýzlýða uðramýþ bir ateist bile olsa bunu kabullenemem.Hele hele beni arap özentiliði ile suçlaman çok abes. Ne kadar da az okuyoruz, sana dün belli baþlý yazarlardan alýntý yaptým ama nato kaf nato mermer ne çare.Neyse çok uzatmayayým da iþ baþka yerlere varmasýn.Samimiyetimle söylüyorum ki Nizipe gelirsem seni ziyeret etmeyi düþünüyordum ama deðmez adammýþsýn.
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (30.04.10 Saat 10:16 ) deðiþtirilmiþtir.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
valla bu tavrýnýza üzülmedim desem yalan olur.siz yinede nizip e geldiðinizde beni ziyaret edin.þurdaki bir iki yazýþmayla insanýn ne olduðu veya ne anlatmak istediði anlaþýlamayabiliyo.beni yakýndan tanýdýðýnýzda inanýn sizinle ayný fikirde bir insan olduðumu göreceksiniz.ben o hakaretlerinizi görmezden geliyorum,her ne kadar sizi yakýndan tanýmýyosamda forumda tanýdýðým kadarýyla size saygý duyuyorum.bu kadar fevrileþtiðinize göre ya ben kendimi anlatamadým,yada siz beni anlayamadýnýz.sanýrým burda yaptýðým bir kaç yoruma bakarak benim kafatasçý,ýrkçý biri olduðum kanaatine vardýnýz ve böyle celallendiniz.aslýnda hiç gerek yoktu.neyse kusura bakmayýn sizi kýzdýrdýysam.ayrýca sizin ýrkçý olduðunuzuda kastetmedim ben,sadece araplara bu denli sahip çýkýlmasýna kýzýyorum,hepsi bu.çünkü onlr bizim en ufak bir boþluðumuzu yakalasalar müslüman falan dinlemez sýrtýmýzdan býçaklarlar.
yanlýz dediðim gibi nizip e gelirseniz gerçekten yanýma uðramanýzý rica ediyorum.sizinle tanýþmak isterim.beni yakýndan tanýdýðýnýzda gerçekten dar ve sýð kafalý olmadýðýmý ögreceksiniz.bide okumadýðýmý kastetmiþsiniz,eðer yanýma uðrarsanýz size birkaç bin kitaptan oluþan ve içlerinde okumadýðým çok az olan kitaplýðýmýda gösteririm. SAYGILARIMLA..
Konu hasan tekçe tarafýndan (30.03.10 Saat 10:42 ) deðiþtirilmiþtir.
Siz kendiniz bile þuradan iki satýr yazý ile insanýn ne olduðu veya ne anlatmak istediði anlaþýlamayabiliyor derken benim nasýl bir arapcýlýk özentim olduðum kanaatine vardýnýz o zaman.2007 yýlýndan beri üyeyim ben bu siteye ve ilk defa yeri geldiði için bir yanlýþ anlaþýlma meydana çýksýn diye bir alýntý yaptým.Bizlerin kafasýna hep araplar bizi arkadan vurdu diye çaktýlar oysa iþin aslýnýn öyle olmadýðý belgelerle kayýtlarla açýklanmýþ. Bir yanlýþ bilinen bilginin açýða çýkmasý açýsýndan yazýlan bir yazý sonucu hemen bizi arapçýlýkla suçladýnýz ve türklere yapýlan zülümlere kayýtsýz kaldýðýmýz kanaatine vardýnýz.Bu yazýlarýn yazýlmasý bizim araplara hayran olduðumuzu ispatlamaz ben arapçý, türkçü veya kürtçü deðilim.Müslüman olan herkes benim kardeþimdir.Beni tanýmadan bu kanaate varmanýz da beni üzmüþtür.Ziyaret konusuna gelince bunu düþüneceðim.
benim üzüldüðüm konu,ortada bu kadar kýzacak bir þey yokken,size karþý hiç bir hakaretvari söylemde bulunmamama raðmen adam deðilmiþsin yaftasýný yapýþtýrmanýz oldu.oysa ben yazýlarýmda size karþý saygýmdan dolayý hep''siz'' diye hitap ettim.ama neyse,sürçü lisan ettiysek affola.ben hiç bir zaman bir hemþerimi kýrmak,üzmek istemiyorum.þurda güzel bir ortam var,bu ortamý yazýlarýmýzla,yorumlarýmýzla seviyesizleþtirmenin bir anlamý yok(kendi açýmdan söylüyorum).zaten millet olarak en büyük zaaflarýmýzdan biride bu deðilmi.tartýþmayý bilmiyoruz.bir anda olayý burdan alýp baþka bir yere götürebiliyoruz.oysa güzel güzel fikirlerimizi dinleyip saygý çerçevesinde tartýþmak varken...
Konu hasan tekçe tarafýndan (31.03.10 Saat 13:48 ) deðiþtirilmiþtir.
Hadi gelin kilisenin geleceði ne olsun muhabbetine geri dönelim. Ne dersiniz hoþ olmaz mý? Bu ankete yetkililerden hiç yorum olmadý mý?
bireysel emekli, sadece üye...
Sevgili hemþehirlerim,ben hatay da yaþýyorum.bir çok dinin içiçe yaþadýðý bir ilimiz.burda bütün dinlerinibadet yerleri var.ilçemizde bulunan bu kiliseyi restore edip ibadete açýlýrsa ilçemiz turist akýnýna uðrar.lütfen dar çerçevede düþünmeyelim bazý þeyleri.bence bir an önce açýlmasý için elden ne geliyor ise yapýlmasý lazým.
Saygýlarýmla.......
bu konuda artýk yorum yazmýycaktým son yazdýðýmda baya hararetli bi tartýþmanýn içinde buldum kendimi ama anketi izliyorum sanýyorum okadar çok hrýstiyanlarla ilgili olumsuz yazýlar yazýldýki bu ankete sanýrým onlar bile olumsuz oy kullandý onurcerenin yazdýklarýna bende katýlýyorum onun yazdýklarýna dikkat çekmek isterim o böyle bir þehrimizde yaþadýðý için restorasyon ve ibadete açýlmasýnýn nizibe nekadar faydasý olacaðýnýn farkýnda olarak yazmýþ
Kardeþler isteyen istediðine inanýr,isteyen de istediði yerde ibadet yada ayin yapar, bu kimi ne ilgilendirir.Benim demem þu ki lazým olan gitsin kendi ibadethenesini kendi yapsýn,benim saf samimi müslüman kardeþlerim kendi mahallelerine cami yaptýrmak için neyi var neyi yok icabýnda baðýþlýyor ne için sadece Allah rýzasý için.Hrýstiyan yada yahudiler de varsa ihtiyaçlarý gitsinler baþvursunlar ve beðendikleri yerde kendi inançlarýna göre yaptýrsýnlar ibadethanelerini.Benim anlamadýðým niye bunu illa da biz yapalým armut piþ aðzýma düþ,yok ben buna gelmem.Bu benim þahsi fikrim ben kendi adýma böyle bir þeye alet olmam arkadaþlar.Yoksa benim yaþadýðým þehirde farklý inançlardan insanlar olmuþ yada cami ile kilise ayný mahallade olmuþ hiç önemli deðil.Herkes inandýðý gibi yaþar ve ayrýlma gününde de herkes kendi hesabýný kendi verir.