ben yanlýþmý anlaþýldým acaba.þöyle söyleyeyim o zmn.eðer memleketin hayrýna birþey yapýlmaya çalýþýlýyosa chp karþý çýkar.
ben yanlýþmý anlaþýldým acaba.þöyle söyleyeyim o zmn.eðer memleketin hayrýna birþey yapýlmaya çalýþýlýyosa chp karþý çýkar.
HSYK nýn tavrý siyasi deðil mi bunu engellemek için ne yapmak lazým ???
Görevini yapan savcý ve hakim HSYK tarafýndan görevden alýnmasý doðru AKP tarafýndan atanmasý yanlýþ!!!!
Ýþin esas doðrusu ne ????
Yargý baðýmsýzda neye görebaðýmsýz nereye baðýmlý "baðýmsýz baðýmlý " iþ çok karýþýk????
Mahmut Imamogullari
HSYK ve Anayasa Mahkemesi üye sayýsý arttýrýlýrsa yargý kuþatýlmýþ mý olur?
Bu kurulda görev alacaklar yine hakim/savcý olmayacak mý?
Yoksa AKP parti üyelerinden mi atama yapacak?
Bütün partiler Evet deðiþmeli diyor ama gelin deðiþelim diyen ikinci bir parti yok.
Deðiþelim ama þimdi deðil.
Peki ne zaman "biz iktidar olduðumuz zaman"
Bu millet ilelebed bekleyecek deðil ya!
1982 tarihinde yürürlüðe girdiði günden bugüne kadar Anayasa 16 defa ile 92 madde deðiþti bugüne kadar en büyük deðiþiklik dsp - mhp- anap koalisyon hükümeti zamanýnda 2002 yýlýnda 35 madde deðiþtirildi.
Günümüz þartlarýna uygun mu deðil deðiþmeli ama uzlaþý ile neden hep muhalefetten uzlaþý bekleniyor ? AKP kendisini ilgilendiren veya hazýrladýðý yasalar ile ilgili istediði zaman uzlaþa biliyor mesela Recep Tayyip Erdoðanýn yasaðýnýn kaldýrýlmasý için CHP ile uzlaþtý veya Cumhurbaþkanlýðý ve Türban kararý ile ilgili MHP destek vermedi mi ? Muhalefet partileri iktidarýn koltuk deðneði mi olacak her iktidar sýkýþtýðýnda ?
AKP nin devlet kurumlarýna seçtiði kiþiler neden se hep akp ye yakýn veya o ideolojiden gelen kiþiler
Örnek 1- RTÜK baþkaný Zahid AKMAN (Deniz Feneri Soruþturmasý hala almancadan türkçe ye çevirisi bitmedi ) yýllar oldu![]()
Örnek 2- TRT Gnl Müd. Ýbrahim ÞAHÝN bugün trt de program yapan kiþilerin çoðu kanal 7- samanyolu tv lerinde bir zaman çalýþan kiþiler.
Daha da bu örnekleri çoðaltabiliriz. Akp nin seçeceði yargý mensuplarýda o ideolojiden gelecek kiþiler olacaktýr. Avrupa da yargýyý meclis seçiyor diyenler ilk önce yukarýda verdiðim örneklerin hangisi bir avrupa ülkesinde yaþanýyor ? Avrupada 2 þey vardýr. 1 - Siyasi etik yasasý 2- Meclisleri bizimki gibi tek meclis deðil 2 meclis ' lidir ve uzlaþma hem kültürlerinde var hemde 2 meclis olduðu için uzlaþmak zorundadýrlar.
Dokunulmazlýk ve Seçim Kanunu neden deðiþmiyor. Þimdi kimse kimseyi kandýrmasýn Baþbakan kimi iþaret ederse iktidar vekilleri o kiþiyi seçmek zorundalar. Yoksa bir daha vekil olamaz.
4 hafta önce AKP Milletvekili Anayasa Komisyon Baþkaný Burhan KUZU habertürk tv de Yiðit BULUTUN programýnda milletvekilleri meclisten geçen yasalarý sadece yüzeysel bilirler teknik olarak bilmez dedi yani bizi yöneten meclisin çýkan kanunlarýn toplumu gelecek de ne gibi yarar ve zararlarýný bilmiyorlar.
Dokunulmazlýk deðiþmediði ve Milletvekilini ben seçmediðim sürece Anayasa deðiþikliðine HAYIR oyu kullanacam.
NE MUTLU TÜRKÜM
BÝZ BU VATANI KARÞILIKSIZ SEVDÝK
Bence en iyi yönetim þekli kominizm, hiçbir anayasa probleminiz olmaz.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
allah aþkýna herkes biraz düþünsün akp bu ülkeye ne fayda getirdi neden bu kadar anaysayla uðraþýyor ülkenin asýl meselesi duruyor kendi menfaatlari için anyasayý deðiþtireceklermiþ iþte buna karþý çýkýlýr tabikine 8 yýldýr iktidar bir parti neyi hal ettiki bunuda hal etsin öncelikle halkýn sorununa baksýn millet iþsiz aç ve periþan ülkeyi ne kadar fakirleþtirdi hiçmi görmüyor her gün gündem deðiþtirerek zamanýný dolduruyor böyle bir kandýrmaca siyaset görmedim ben ülkeyi yedi bitirdiler yetmezmi artýk arkadaþlar öncelikle akpnin zihniyeti nedir bunlarý bilmenizi isterim.