Nizip’te oluþturmaya çalýþtýðýmýz Sivil Toplum Kuruluþlarý arasýnda Ortak Akýl Yönetimi geliþtirme projesi kapsamýnda Nizip Aðaçlandýrma Platformu olarak
Nizip Meslek Yüksek Okulu çevresinde bulunan 5 bin metre karelik alanda, 3500 adet akasya aðacýndan 2500 tanesini kayýkhane çevresinde bulunan alana, 1500 adet çam fidanýnýda Yüksek okul binasýnýn batý ve Kuzeybatý yamaçlarýna diktik. Dikmek isteyenler için hala fidan temini yapýlabilir. Geçmiþ iki sene içerisinde benzer aktivitelerle yine 7000 çam fidaný dikilmiþtir. Hedefimiz önümüzdeki birkaç sene içerisinde 1,000,000'dur Ýnþaallah.
Fidan dikme aktivitemize ilçenin herkesiminden yoðun katýlým ve destek vardý.
Herkes aðaç dikelim diye öne çýkar ama Allah'ýn izni ile elele verip 4500 aðacý diktik.
Bu süreçte aðaç dikim alanýna bizzat gelerek destek veren Nizip kaymakamýmýza, Gaziantep Genel sekreter yardýmcýsý Osman beye, Ýlçe emniyet müdürümüze ve emniyet mensubu arkadaþlarýmýza, Sayýn müftümüze diktikleri aðaçlar için teþekkür ediyorum.
Nizip Belediye Baþkaný H.FEvzi AKDOÐAN'a, katýlýmcýlarý alana taþýmak için 5 dolmuþ ve bir kýsým ekipman temini için,
Nizip Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Özyurt'a katýlýmcýlarýn yemek ihtiyaçlarýný karþýladýðý ve saat baþý arayýp bir ihtiyacýmýz olup olmadýðýný sorduðu için,
Birecik Fidanlýk müdürü Mehmet KAPLAN'a 3000 fidan temin ettiði için,
Nizip Halk eðitim çalýþanlarýna, Dilek ve Özay hanýmlara,
Nizip Mesleki Eðitim Müdürlüðündeki deðerli hocalarýma ve bu kurumlarýn özverili, disiplinli öðrencilerine, diktikleri binlerce fidan için,
Nizip engelliler derneði üyelerine ve Alperenlerimize diktikleri fidanlar için,
Sait çavuþa, katýlýmcýlara tahsis ettiði dolmuþ için,
Güneþ Kooperatifine, katýlýmcýlara tahsis ettiði 2 dolmuþ için,
Yüksek okul derneði Nüder baþkanýna,
Yüksek okul öðrenci ve dikimde rol alan birkaç öðretim görevlisine,
Minicik ana okul öðrencilerimize fidanlarý diktikleri, poþet atýklarýný topladýklarý ve gözlerimi yaþarttýklarý için,
binlerce teþekkür ediyor ve minnettarlýðýmý sunuyorum.
Ýyi varsýnýz.
Cumartesi Mehmet KARAKAÞ yönetiminde 15 kiþilik sulama ekibi, dikilen fidanlarý sulayacaktýr.
Katýlmak isteyen arkadaþlar, Mehmet KARAKAÞ beyle irtibata geçebilirler.
1 adet traktör + tankerimiz Mehmet bey tarafýndan,
1 adet traktör + tanker Kasým Böler tarafýndan tahsis edilip sulama yapýlacak.
1 adet kamyon + tankerde park bahçeler müdürü barýþ bey tarafýndan saðlanacak.
Nizip Halk Kültür sanat ve eðitim derneði de sulama aktivitesine 10 kiþi ile katýlacak
Pazar Günü : Av.Maruf Marufoðlu, 1 traktör ve tankeri ile sulama ekibine destek veriyor.
Yarýn Kemal Cengiz, Kasým Böler ve Av.Maruf Marufoðlu beyler dikim yapýlan alanda sulama yapacaklar. Esnafdan da katýlým olacaðý gibi sizlerden de pazar gününü açýk havada deðerlendirmek isteyenler, bu etkinliðe katýlabilirler.
[ame="http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=tr&oe=UTF8&msa=0&msid=107078446118061122532.0004420cb55a11d3bed97&num=200&start=200&ll=37.058088,37.849917&spn=0.023973,0.038409&t=h&z=15"]Nizip Haritasб - Google Haritalar[/ame]