![]()
Pek çok kanser türünü önlüyor
09 Mart 2010 Salý 14:40
Her gün tüketildiðinde vücutta antioksidan iþlevi görüyor. Pek çok kanser türü daha geliþmeden engelleniyor...
![]()
Her gün Antep fýstýðý yiyenlerin vücudunda ‘gamma-tocopherol ‘ adlý maddenin daha fazla bulunduðu belirlendi. Bu madde serbest radikallerin hücreye verdiði zararý önlüyor
Kansere karþý da etkili
ABD’nin Teksas Kadýn Üniversitesi tarafýndan yürütülen bir araþtýrma, her gün tüketilen antep ya da Þam fýstýðýnýn kanserin pek çok türünü önlemeye yaradýðýný ortaya çýkardý. Araþtýrmada, gönüllü katýlýmcýlar iki gruba ayrýldý. Ýlk grupta bulunan deneklere, normal beslenme rutinlerinin yanýnda dört hafta boyunca 68 gram Antep fýstýðý yedirildi. Dört haftanýn ardýndan, Antep fýstýðý tüketen grup ve tüketmeyen kontrol grubu üzerinde çeþitli ölçümler yapýldý.
E vitamininin bir türevi
Üniversitenin araþtýrmasýna katýlan deneklere yapýlan ölçümler sonucunda, her gün Antep fýstýðý yiyenlerin vücudunda bulunan “gamma-tocopherol” adlý maddenin daha fazla olduðu görüldü. E vitamininin bir türevi olan “gamma-tocopherol”, antioksidan iþlevi görüyor. Bu madde, “serbest radikaller” adý verilen moleküllerin hücrelere vereceði zararýn önüne geçiyor. Böylece kanser, daha geliþmeden engellenmiþ oluyor