Herkes kendi çapýnda görür.
alýntý:
"quote" Huzeyfe demiþki:
...Hem bak ;Kasým abim ve Ý.H.ER abilerim de daðýtmýþ,hatta onlarýn daðýttýðýný 2 gündür toparlayamadým...Buna ne dersin....?
Bak sen hele Huzeyfe'ye
çok ayýp Huzeyfe hiç yakýþtýramadým sana... cýk cýk cýk ! tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-surprised[/IMG]
Edited by - kkasim on 10/5/2006 22:47:36
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Ayinesi iþtir kiþinin lafa bakýlmaz
Karanlýk gecelerin nurlu sabahý
Yok Yok öyle deme kasým abi?
Kýr atýn yanýnda kalan ya huyundan ya suyundan.
Bizde iyi alýþtýk geyiðe.
Hatta vaazlarda bile kaç gündür
Huzeyfe b. yemaninin rivayetlerini anlatmaya
baþladým.
Bende anlayamadým. Noldu diye.
Ýstermisin abicim,bi de pot kýrýp :
-Ey cemaat....! Nizip.com'un geyik muhabbeti bölümünde moderatör huzeyfe,bir rivayetinde þöyle buyuruyor .....) demeye kalkasanýz nasýl olurdu dimi....?
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
Yoook,
Onu yaparsam, senin camide olduðun bir vakitte:
Muhterem Cemaat:
Aramýza Huzeyfede teþrif etmiþlerdir. Kendilerini bu minberden kutluyorum................. falan..
http://www.altinoluk.com/makale_resimler/236/d236s028r1.jpg[/IMG]
.<div Efendimiz'e Tutunmak <blockquote style="padding-left: 5px; margin-left: 5px; border-left: #1010ff 2px solid" <div align="justify" <div Rabbim gözünüze saðlýk ve âfiyet ihsân eylesin. Bir dakika süreyle göremediðinizi ve kimsenin yardýmý olmadan yürümeye çalýþtýðýnýzý farzediniz. Ýnsan nasýl da kendini boþlukta hissediyor, tutunacak bir kol arýyor, deðil mi? </div <div Esasen þu dünya, gerçekleri göremeyen gözler için bir tür zifirî karanlýk...Ve bu karanlýkta yürüyenler, düþmemek için tutunacak bir kola muhtaç...Bizi yaratan ve belli bir süre için bu dünyaya gönderen Yüce Rabbimiz, Resûl-i Ekrem Efendimizin bizim rehberimiz olduðunu bildiriyor, onun koluna yapýþmamýzý, adýmlarýmýzý onun adýmlarýna uydurmamýzý ve ona kayýtsýz þartsýz itaat etmemizi emrediyor. </div <div Biz de onun koluna var gücümüzle sarýlýyor ve þöyle diyoruz:</div <div Sensin tutunduðumuz dal,</div <div Sensin kokladýðýmýz gül,</div <div Sensin güç aldýðýmýz kol</div <div Koluna kurban olduðum</div <div Nerede Olursanýz Olun</div <div Rehberimiz Efendimiz, kendisiyle irtibatý koparmamak için bize þöyle buyuruyor:</div <div "Evlerinizi kabirlere, benim kabrimi de bayram yerine çevirmeyiniz. </div <div Bana salâtü selâm getiriniz. </div <div Zira nerede olursanýz olun, sizin salâtü selâmýnýz bana ulaþýr" (Ebû Dâvûd, Menâsik 97; Elbânî, Sahîhu Süneni Ebî Dâvûd, I, 571). </div <div Resûl-i Ekrem Efendimiz "Evlerinizi kabirlere çevirmeyiniz" buyururken bize çok önemli bir þey söylüyor: Yaþadýðýnýz mekânlarý ölülerin mekâný gibi Kur'an sesinden, nâfile namaz neþesinden, zikir ve tesbihten mahrum etmeyiniz. Bana göndereceðiniz salâtü selâmlar ile evinize canlýlýk getiriniz. Bir de benim kabrimin yanýnda, sesinizi bana duyurmak çabasýyla gürültü etmeyiniz. Hayatýmda huzuruma gelseydiniz nasýl davranacak idiyseniz, Mescid-i Nebevî'ye geldiðinizde de öyle bir edep içinde bana salâtü selâm getiriniz. Çünkü dünyanýn neresinde olursanýz olun, göndereceðiniz salâtü selâmlar bana ânýnda ulaþýr. </div <div Evet, Sevgili Efendimiz'in yukarýdaki hadîs-i þerifinden anlaþýlan budur. Ümmetinden biri ona salâtü selâm gönderince, Cenâb-ý Hakk'ýn kendisine can verdiðini ve gönderilen salâtü selâmý aldýðýný haber veriyor (Ebû Dâvûd, Menâsik 100; Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 572).</div <div Þimdilerde cep telefonu saltanatý var. Galiba benden baþka herkes bu iþin müptelâsý oldu. Birkaç dost bir araya geldiðinde aðýz tadýyla sohbet edemiyor. Çünkü herkes ya sevdiðini arýyor veya sevdiði tarafýndan aranýyor. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve selem de, "Oturduðunuz mecliste hiç deðilse bir defa da beni arayýnýz" dercesine þöyle buyuruyor: </div <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="5" width="200" align="right" <tbody <tr <td </td </tr </tbody </table <div "Bir cemaat oturduðu bir mecliste Allah'ý anmaz </div <div ve peygamberlerine salâtü selâm getirmezlerse, </div <div bu meclis onlar için bir piþmanlýk sebebi olur. </div <div Allah dilerse onlara azâb eder, dilerse maðfiret eder" (Tirmizî, Daavât 8; Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 484). </div </div </blockquote </div
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif