Bilindiði üzere toplumun temeli aileye, ailenin temelinin de kadýnlarýmýza baðlý olduðu tartýþýlmaz bir gerçektir. kadýnlarýmýz fedakarlýklarý ailenin en önemli baðlayýcý ve birleþtirici temel taþý olmasý dolayýsý ile toplumda saðlýklý bireyler yetiþmesinde ilk ve en önemli unsurdur. Bu sebeple kadýnýn ihmal edildiði dýþlandýðý toplumlarýn saðlýklý bir geliþme göstermeyeceði de bilinmelidir.
Yeni geliþen dünyada kadýnlarýmýz eðitim haklarýndan sonuna kadar yararlanmaktadýr. Kadýnlarýn kendilerine özgü yapýcý, düzenleyici, hassas bakýþ açýlarý ile topluma sunduklarý hizmetler asla göz ardý edilmemelidir. Günümüzde dünyanýn birçok ülkesinde kadýnlarýn, siyasi haklar baþta olmak üzere, hayatýn her safhasýnda yer aldýklarýný, gerek kendi ülkelerinde, gerekse uluslararasý alanda büyük baþarýlara imza attýklarýný, insanlýðýn mutluluðu, refahý ve geliþmesi adýna büyük gayretler gösterdiklerini, her alanda söz sahibi olduklarýný büyük bir mutlulukla þahit olmaktayýz.
Bütün bu güzelliklere raðmen, hayatýmýzýn bütün safhasýnda varlýklarýyla onurlandýðýmýz, ihtiyacýmýz olduðunda yaný baþýmýzda bulduðumuz, bizleri eðiten, yetiþtiren, yüreklerindeki sevgi ve þefkati karþýlýksýz veren fedakar kadýnlarýmýz, birçok ülkede hala gereken yerde olmadýklarýný, insan onuruna yakýþmayan bir hayat sürdürdüklerini þahit olmak hepimizi derinden üzmektedir. Fiziki bazý farklýlýklarýn dýþýnda eþit olarak yaratýlan kadýn ve erkek arasýnda, birçok yerde yaþanan ayrýmcýlýðýn bir an evvel sona ermesi hepimizin ortak arzusudur.
Kurtuluþ savaþý yýllarýnda ülkemizin en buhranlý döneminde Türk kadýný yeni bir devlet kurmanýn yükünü erkeklerimizle paylaþmýþ ve çaðdaþ toplumun gerekliliði ve minnetinin sonucunu olarak da birçok Avrupa ülkesinde bu özverisi ve gayreti ile takdire þayan bulunmuþtur.
Dünyada ve ülkemizde, temel eðitim hizmetlerine eriþim, kadýna yönelik þiddet, cinsel saldýrý, toplumsal yaþama katýlým, zorla evlilik, okumaz-yazmaz oran gibi birçok gösterge, kadýnlarýn ayrýmcýlýk ve eþitsizlik gördüðünü ortaya koymaktadýr. Ýlimizde ve ülkemizde kadýnýn toplumsal refahýný artýrma, sorunlarýný giderme ve toplumsal bilinçlendirmeye dönük önemli mesafe kat edilmiþtir. Bu anlamda AK Partili olarak bizler, kadýnlarýmýzýn sosyal, siyasal ve ekonomik hayata daha fazla katýlmalarýnýn önündeki engelleri kaldýrmak, maruz kaldýklarý ayrýmcýlýðýn temelindeki eðitim sorunlarýný, ekonomik zorluklarý aþmak için önemli çalýþmalar baþlattýk. Bu yolda ciddi mesafeler de aldýk, inþallah almaya da devam edeceðiz.
Hayatýmýzýn her safhasýnda varlýklarýyla onurlandýðýmýz, bütün annelerimizin, eþlerimizin, bacýlarýmýzýn, kýzlarýmýzýn “Dünya Kadýnlar Günü”nü kutluyor, sizlere en içten duygularýmý sunuyor, bu vesile ile de selam ve saygýlarýmý sunuyorum.