Aslýnda Türkiye çapýnda olmasý lazým ama biz burda Nizip çapýnda düþünelim. Çok tesirli bir Namaz beyannamesi metni hazýrlanýp, bu metin ilçenin her tarafýný kapsayacak þekilde daðýtýlmalý, gerekirse icazetli ve bu konuda araþtýrmasý olan, aðzý laf yapan, hitabeti güçlü, takva ehli bazý alimler davet edilerek bir kaç gün üstüste panel, konferans, seminerler verilmeli.
Bu beyannamede özellikle aþaðýdaki maddeler vurgulu bir þekilde anlatýlmalýdýr.
1. Beþ vakit namazý Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimiz ömrü boyunca hiç terketmemiþtir (haþa)
2. Sahabe-i güzin de ayný þekilde onun yolundan gitmiþler, sonra gelen tabiin, etabu tabiin, ve tüm geçmiþ müslümanlar 5 vakit namazý kýlmýþlardýr.
3. Geçtiðimiz yüzyýla kadar, tüm islam ülkelerinde yaþayan müslümanlarýn yüzyde yüze yakýný 5 vakit namaz kýlýyordu.
4. Osmanlýnýn 600 kusur senelik iktidarýnda 5 vakit namaza teþvik için valilere fermanlar gönderilmiþ, halkýn yüzde yüze yakýný 5 vakit namazýný kýlmýþ ve bu sayý günümüzde %10 lara düþmüþtür.
5. Cuma günü ezan okunduðu zaman alýþ veriþi býrakýn diye kesin emir olmasýna raðmen, cumaya biraz geç kaldýðýnýz zaman, çarþý pazar, kahvehane her taraf adam kaynýyor. Sanki cuma deðilmiþ gibi bir memleket görüyoruz. Halbuki hür, akýllý, buluð çaðýna ermiþ her müslüman cuma saatinde cami de olmasý gerekir. Bu bir sünnet deðil farzdýr.
6.5 Vakit namazý kýlan kardeþlerimizi camide kýlmalarý için teþvik etmelidir. Cemaatten ayrý kalan bir kiþiye þeytan musallat olur.
7. Camilerimiz 5 vakit namazlarda cuma günü gibi dolmalý, cuma günleri ise kesinlikle sokaklara taþmalý ve trafik týkanmalýdýr.
8. Osmanlýda ve önceki islam ülkelerinde cuma saatinde sokakta kadýn, deli ve hayvandan baþka hiç bir kimse kalmazdý.
9. Cemaatle namaz Vacip derecesinde kuvvetli bir sünneti müeekeddir. Bunu hafife almamaka gerekir. Bu camiiler cemaatsiz devam ederse baþýmýza bela gelir, musibet gelir, þeytana maskara oluruz.
10. Ýamamlarýmýzýn bu iþe azami ehemmiyet gösterip, gerekirse mahallesinde ve köyünde kampanya baþlatýp, birebir görüþüp, insalarýn namaza baþlamalarýný saðlamalarý lazým. imamlýk namaz kýldýrma memurluðu deðildir. Cemaati olmayan bir camiden imam sorumludur. Orada maaþ alýyorsa mutlaka oraya cemaat bulmalýdýr. Onlarý teþvik edici programlar yapmalýdýr.
11.Bu konuda tüm tarikatlar, mezhepler, meþrepler, gruplar ortak karar alýp seferber olmalýdýr. Çünkü bu konuda hem fikirdirler ve bu noktada kimsenin iftilafý yoktur.
12. Tarikat þeyhleri, cemaat lideleri, din büyükleri bu konuda kendi cemaatlerini teþvik edip insanlarý seferber etme hususunda ortak çalýþmalýdýrlar.
13. Bu iþi yaparken hiç bir siyasi grupa, camaate, tarikata mal etmeden, kimseye rant saðlamayacak þekilde isimleri öne çýkartmadan halisane Allah rýzasý için yapýlmalý.
14 Zengin insanlarýmýz maddi bakýmdan destek saðlamalý, yapýlacak bu namaz beyannamesi broþuründen kaç tane bastýrýlacaksa seve seve isim yapmadan vermeli gerekir.
15. 1 adam bile bununlar beynamazlýktan kurtulursa 100 defa umreye gitmeden daha hayýrlýdýr.
16.Hz. Peygamberimiz Hz. Ali'ye: "Elinle bir kiþinin islama girmesi, hidayet bulmasý, dünyalarý sadaka olarak daðýtmandan hayýrlýdýr" buyurmuþtur.
17. Yüz tane cami yaptýrsan yine boþ. Ýçinde cemaati olmayan binayý ne yapayým ben. Daha birde devlet orda imama maaþ ödüyor. Yazýktýr günahtýr.
18. Zenginlerimiz camilerin klimasý, bilmem halýsý ile uðraþmayý býrakýp, buralara nasýl cemaat toplarýz diye hesaplar yaparlarsa daha isabetli olacak. Bu konularda yetkili ve etkili hocalarla mutlaka iþbirliði içerisinde olsunlar.
19.Kur'aný kerim bize "Sabýr ve namazla Allah'tan yardým isteyin" buyurmaktadýr. Namaz olmazsa yardým da olmaz. Musibet gelir, bela gelir, Allah baþýmýza düþmanlarý musallat eder.
20. Ýþ bu beyanname yürürlüðe girdikten sonra kadýn erkek, yaþlý genç, zengin fakir herkes kendisinibu iþle görevli kabul edip bir namaz seferberliði baþlatýlacaktýr.
daha uzatýlabilir. Ama bunlarla yetiniyorum. Benden söylemesi. Yaparsýnýz yada yapmazsýnýz. Ahirete her an bir adým daha yaklaþýyoruz. Namazý terkedenler sakar cehennemine girecektir diyor kuraný kerim. Bir çok mezheplerde namazýn terkedilmesi küfürdür demiþler. Ancak bizim hanefi mezhebi iþi biraz yumuþatarak, namazý hafife almak diye yorumlamýþtýr. Namaza hemen baþlayalým. Musibet ve belalar billahi eksik olmuyor. Namazý terkettiðimiz içindir. Bunlarý söylemek sanamý kaldý diyebilirsiniz. Ama ben dilimin döndüðünce söyliyeyim. Tutarsýnýz yada tutmazsýnýz. Misyonerlerin cirit attýðý bir yerde, namaz için çaðrýmýza kimse engel olmayacaktýr. Allaha emanet olunuz.