Orhan abim iyisimi bir daha konu açma abicim....
Bak felsefe abim konuyu daðýtmýþ.......)
Orhan abim iyisimi bir daha konu açma abicim....
Bak felsefe abim konuyu daðýtmýþ.......)
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
allahummes-sabirin...
ÜSTEN BEÞÝNCÝ KÝÞÝ BENÝM,ÝYÝDE ORHANCIÐIM BU RESMÝ NEREDEN BULDUN?
ALLAH MUSTAHAKKINI VERE
alýntý:
"quote" demhat demiþki:
allahummes-sabirin...
Ben sana arapçayý böyle mi öðrettim.
üstad valla sen böyle öðretmedin ama burada arapçayý adamakýllý unutturdular.ellerinden öperim hakkýný helal et.
Hepsi de harika insanlardý.Hepsine yürekten saygýlarýmý sunuyorum.Öðretmenlik hayatýmda örnek aldýðým ender hocalarýmdan Mehmet KILIÇ'ý asla unutamam!
Selamlar,saygýlar....
MUHARREM
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Ýslam ve tasavvuf
. <p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Her zaman kafamýzda soru iþaretleri oluþur.
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 1- Kulla Allah arasýna girenler
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Niye ben Ýslam’ý anlayamýyor muyum ki bir baþkasýna sorayým ?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Allah inanmak
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 2-Kuran anlaþýlmaz mý ?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 3- Sufilik te neymiþ ?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Ýnanýr ve yaþarsýn
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 4- Sufilik tembellik mi ?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 5-Sufiler Allah yerine Þeyhlerine daha çok mu baðlanýrlar ?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 6-Derviþlik nedir?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 7-Niye derviþ olacakmýþým?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 8-Ben bir baþkasýndan daha az mý Allaha inanacaðým?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 9-Þeyhten medet umulur mu?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 10-Þeyhler bizi cennete götürecek mi?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 11-Þeyhlik te nedir ?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 12-Peygamberimiz zamanýnda þeyhlik var mýydý?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Ya derviþilik o da yoktu tabiî ki
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 13-O zaman ben niye kendime derviþ diyeceðim?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 14-Türbe diye bir makam var mýdýr?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 15-Ölüye medet için gidilir mi?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Niye Ölmüþ birinin mezarýna gidip ondan þefaat dileyeceðim
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 16-Haa birde tasavvuf Peygamber efendimiz zamanýnda yoksa kaynaðý nedir?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 17-Yabancý inanç ve felsefeler ne kadar tasavvufu etkiledi?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Hint felsefesi
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Çin ya da Yunan Felsefesi ne kadar tasavvufu etkiledi?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 18-Ýlk sufilik ne zaman baþladý
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 19-Ýlk þeyh kimdir
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 20-Nasýl þeyh olunur ?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 21-Ýlk tekke ne zaman kuruldu?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 22-Hallacý Mansur kimdir?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 23Tekkelerde neler yapýlýrdý?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 24-Zikir, sema ve cemler nelerdi?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 25-Çalgý aletlerinden hangilerini kullanýrlardý?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 26-Saz, Ney, Ud, Def çalgýlarý Ýslam’a uyar mý?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 27- Bu tarikat isimleri de ne ?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 28- Kadirilik?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 29- Nakþilik?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 30- Mevlevilik
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 31-Bektaþilik?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 32-Alevi Tarikatlarý
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 33-Günümüzde tasavvuf ne durumda
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" ………
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Bu sorularý sýrayla cevaplamaya baþlayalým mý ne dersiniz
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Hep birlikte tüm aklý selim bir kafayla
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Hangi sorudan baþlamak istersiniz?
Hergün bir soru inþaalah yok zor iki günde bir soru .
Osman Demir Istanbul
Abi sen bir harikasýn.
müsadenle 1. soru yu yanýtlamak istiyorum
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" 1- Kulla Allah arasýna girenler.
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Niye ben Ýslam’ý anlayamýyor muyum ki bir baþkasýna sorayým ?
.<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" Allah inanmak
Kul ile Allah arasýna girenler sorusu ile diðeri farklý þeyler tabi.
Ýslami manada kul ile Allah arasýna hiç kimse giremez. Kiþi tamamen rabbi ile irtibat kurabilir. Tevbesini kendisi yapar, kendi yalvarýr, kendi af diler, Bir baþkasýnýn araya girip Allahtan ricacý olmasý yoktur. Bu kuraný kerim bakara sürende apaçýk ayetle sabittir. "Kullarým beni senden sorarlar, Ben onlara yakýným, dua edenin dua ettiði anda isteðini yerine getiririm."
Hristiyanlýkta vardýr bu. Af kürsüsü diye bir makam vardýr. Suç iþleyenler rahib yada papazýn af odasýna girer, suçunu itiraf eder, suçun oranýna göre ücretini öder tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-laughing[/IMG] papazda onun adýna Allah'tan ricada bulunur. Bu saçmalýk islamda yoktur.
Ýslamý baþkasýndan sorma meselesi ise tamamen eðitim ve öðretim ile alalkalýdýr ki, Allah resulu bunun için gönderilmiþ, mutlaka sorulacak, öðrenilecek, islami eðitim devam edecektir. Sahabe bunu yapmýþtýr, tabiin bunu yapmýþtýr, Bütün alimler, sormak, öðrenmek için daðlarý aþmýþlar, okyanuslar geçmiþler, bazen bir hadisi nebeviyi kaybetmeme uðruna aylarca yol zahmeti çekmiþlerdir..
herkese merhaba ,görüþemediðim tüm arkadaþlara buradan selamlar
SEVGÝLÝ FELSEFE ÝKÝNCÝSÝNÝDE BEN CEVAPLAYAYIM
2-KURAN ANLAÞILMAZMI DÝYE SORMUÞSUNUZ
KURAN ANLAÞILIR ANCAK BU HERKESÝN YAPACAÐI VEYA KAVRAYACAÐI BÝR ÝLÝM DEÐÝL.ÖYLE OLSAYDI PEYÐAMBERE NE GEREK VARDI.VEYA PEYÐAMBERÝN HADÝSÝNE NE GEREK VARDI.DEMEKKÝ BÝR REHBERE ÝHTÝYAÇ VARMIÞ.
ÖRNEKLERSEK KURANDA NAMAZ KILMAMIZ EMREDÝLÝR ANCAK MUAMELAT KISMI KURANDA YAZMAZ ONUDA PEYÐAMBERLER ÖÐRETÝR ZAMAN MEKAN ÝÇERÝSÝNDE KULLARIN SIKINILARI SEBEBÝYLEDE GERÇEK ALÝMLER FETVA VEREREK ÝÞLERÝ KOLAYLAÞTIRIRLAR
ZATEN FETVA KOLAYLAÞTIRMAK ÝÇÝNDÝR.
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
SEVGÝLÝ FELSEFE KARDEÞÝM HOCAMIN AFFINA SIÐINARAK BÝRÝNCÝ KONUYU AZICIK AÇMAK ÝSTÝYORUM ZÝRA ÝNSANLAR BAZAN MEVZUYU YANLIÞ ANLAYABÝLÝYORLAR
KUL ÝLE ALLAH ARASINA HOCAMINDA DEDÝÐÝ GÝBÝ HÝÇ KÝMSE GÝREMEZ BU ÝMAN ÝNANÇ VE YAÞANTI YÖNÜ ÝLE
ANCAK ÖÐRENMEK VEYA ÖÐRETMEK SEBEBÝ ÝLE GÝRÝLÝR VE ZARURÝDÝRDE
EGER KUL ÝLE ALLAHIN ARASINA BENÝM DEDÝÐÝM MANADA BAKIN CEBRAÝL ÝLE PEYGAMBERLER GÝRMÝÞ ÇÜNKÜ HERKES VAHÝY ALAMAZ ALSADA KAVRAYAMAZ
ÝKÝNCSÝ BÝR DUT AÐACINI DÜÞÜNÜN KALEM ATMASSANIZ MEYVESÝZ BÝR AÐAÇ OLUR ÞÝMDÝ BÝZ KALEM ATMAKLA ALAHIN ÝÞÝNE KARIÞIP KULU ÝLE ARASINA GÝRMÝÞMÝ OLDUK HAYIR
BU ÝÞTE USTA OLDUÐUMUZ ÝÇÝN BÝR GÖREV YAPTIK.
ÝÞTE ALLAH DOSTLARIDA EVLÝYALARDA VEYA GERÇEK ÞEYHLERDE ÝNSANLARI ALLAHA EN KOLAY EN GÜZEL ÞEKÝLDE VE O ÝNSANIN MADDÝ VE MANEVÝ DURUMUNUDA GÖZ ÖNÜNE ALARAK TERBÝYE ETMESÝDÝR. BU ZATDA DAHA ÖNCE YETÝÞMÝÞ BÝR BAÞKA ALÝMDEN ÝCAZETLÝ ÝSE OLURSA
SEVGÝLÝ HOCAMIN DEDÝÐÝ GÝBÝ ÞEYH SADECE ANLATIR ÖÐRETÝR YOKSA YAÞANTI YÖNÜ ÝLE KUL ÝLE ALLAH ARASINA GÝREMEZZÝRA ÝSLAMDA ÝNSANA KALK NAMAZ KIL DÝYEMESÝN YASAKTIR SADECE TEÞVÝK EDER ÖZENDÝRÝRSÝN
ÝÞTE BU MANADA DÜÞÜNÜRSEK ÝLMÝ OLAN HERHKES DÝNÝN ÞEYYHÝ KONUMUNDADIR DÝY DÜÞÜNÜYORUM SELAMLAR
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
waaay GÖRAL abimde gelmiþ.
Abi aramýza hoþgeldin.
Fatih abi Allah Razý olsun.
Yukarýdaki peygamerlere gerek vardýr ifadene bir ek yapayým.
Tüm felsefe kitaplarýný alsa bir kiþi,
ben bu iþi evde yapacam dese, yapamaz
ve FELSEFECÝ olamaz. Onun okulunu bitirince asýl
Felsefecinin hassosu olur.
Yani kuranýn anlaþýlmasý için mutlaka peygambere ihtiyaç vardýr.
Bence imamhatipli olmak bi ayrýcalýktýr.Bu forum sayesinde iribatýmýzýn elimizde olmayan nedenlerden dolayý kopmuþ olan arkadaþlarý bulmak ve buluþturmakumarým baþarýlý olur.Hepinizi Allaha emanet ediyorum.Üst devre abilerimin ellerindenalt devre arkadaþlarýmýnda gözlerinden öpüyorum..
allah yardýmcnýz olsun 2000 mezunlarý.kolay gelsin.yüreðinizi yazýn buraya.sizleri seviyoruz.
1996 mezunlarý