Oooh afiyet olsun. 10 numara olmuþ, canýmýz çekti. Yengene söyleyeyimde bizede yapsýn Ýnþ.
Oooh afiyet olsun. 10 numara olmuþ, canýmýz çekti. Yengene söyleyeyimde bizede yapsýn Ýnþ.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
offf yaa burasi bize eziyet sirf
damarimiza basiyorsunuz ama yabende bakayim pancar bulursam yapim ya coktandir yememisim annem cok güzel yapiyor ama nerdee
![]()
artik bende bir anneyim:)
Geçen hafta kaynanam yapmýþtý yedik, ama yuvarlaklarý biraz fazla kavrulmuþtu yani sertti ama yinede götürdük.Yanlýz benim kaynanam Urfalý, onlar bu yemeði yaparken pancarýn sapýný koyuyorlar yapraklarýný kullanmýyorlar ve yemeðe salça koymuyorlar ama bol etli ve bol nohutlu harika oluyor.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Mahmut boranýya pancarýn sapý konmaz yerinde olsam karýyý döverim niye bilmiyyyyy diye
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Daha önce tarifini okumamýþtým, yukarda tarif edilen boraný falan deðil, ben hiç öyle boraný görmedim, resimdeki baþka tarifi baþka, gerçek tarifle deðiþtirmemiz lazým, yoksa tarife göre boranýyý yapan bir daha yemez.![]()
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ýyide boranýyý niye anasýna yaptýrýyor bende onun için dedim hehheeeeee
Selamlar
Ben hiç yapmadým ama iyi bir yiyiciyimdir.
Boranýda loðlazý hiç görmedim, loðlaz yerine bildiðimiz yuvalamada yapýlan köfte yapýlýr ama yuvarlaklarý biraz büyük olur, bu köfteler kavrulur, etle nohutda ayrý piþirilir, sonra pancarla yani haþlanmýþ pazýyla karýþtýrýlýp üzerinede yoðurt dökülür, benim bildiðim bu.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
valla haklýsýn, bu lolaz nerden çýkmýþ ki
Neyse akþam tarifi alýp yazayým Ýnþ.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Lovlaz konmaz
ÖNCE geceden nohut ýslatýlýr ertesi gün et le nohur piþirilir
sonra ince bulgur,çigköftelik et,az sogan,tuz,karabiber konarak çig köfte gibi iyice yogrulur içine bir yumurta ve bir yemek kaþýgý un konarak tekrar yogrulur
sonra misket gibi yuvarlanýr,yuvarlanan köfteler yagda kýzartýlýr
Daha sonra pancarýn sadece yaprak kýsmý yýkanýr küçük parça olarak dogranýr iki üç dakika kaynar suda haþlanýr suyu süzlür
Ayrý bir tencerede bir büyük sogan yagda kavrulur üzerine daha önce piþen et suyu dökülür bir kaþýk domates,bir kaþýk biber salçasý ilave edilir 5 dakika kaynadýktan sonra içine
Piþmiþ pancar,etli nohut konulur 10 dakika daha özleþmesi için kaynatýlýr
Ýçine kýzartýlmýþ köfteler ilave edilr
3-4 tane ezilmiþ sarýmsak içine atýlýr
3-5 kaynatýldýktan sonra yemek piþmiþ olur
Baþka bir kapta hazýrlanan sarýmsaklý yogurt tabaklara konan boranýný üzerine ilave edilerek yenir
Afiyet olsun herkese
Selamlar
Mart ayýna bir boranici aranýyor.
Yarýþmasýna varmýsýnýz
kim güzel yapar.
Bence en güzelini ben yaptýrýrým
ama en çok yeme yarýþmasý da yapýlýrsa
Osman Demir Istanbul