Ýþimiz gücümüz mide!... Sonumuz nereye böyle?!!...
(Ama balcan kebabý da olmuþ haaa!!..)
Ýþimiz gücümüz mide!... Sonumuz nereye böyle?!!...
(Ama balcan kebabý da olmuþ haaa!!..)
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
patlýcan kebabý fýrýnda ya da mangalda piþtikten sonra,içerisine biraz nar ekþisi konularak üzeri kapatýlýp,terleme yapmasý saðlanýr.bu terleme nedeni kabuklarýn daha kolay soyulabilmesi içindir,ayrýca nar ekþisi de güzel bir tat verir.hepimize afiyet olsun
müslüm senin oradaki dürümcüde patlýcan kebap vardýr inþallah![]()
Patlýcan kebabýnýn hasý, Birecik patlýcaný ile közde piþirilerek yapýlanýdýr.Kýymasý zýrhla ve neredeyse bire bir kuyruk yaðý çekilerek tuz ve karabiberle karýþtýrýlýp(Biz evimizde kýymaya bir adet yeþil sivri biberi de çok ince doðrarýz), enine kesilen çekirdeksiz ve acý olmayan taze Birecik patlýcanlarý þiþe dizilerek, harý gitmiþ mangalda piþirilendir.Önce bir þiþ domates piþirilip tepsinin altýna ezilir, piþen patlýcan ezme domatesin üzerine þiþten çekilen kebap sýralý dizilir.Patlýcan þiþleri bitince üzerine acý nizip biberi ve domates piþirilip, iþ bitince üzerine içine limon sýkýlan su ile elimizle her yerini yaðmurlayýp, üstüne geniþ bir amadanla közde terleme yapýlmalýdýr.Vedat arkadaþýmýzýn tarifi çok isabetli.Yerken nizip açýk ekmeði, ev ekmeði veya lavaþla dürüm, yanýnda da soðan ve ayran nefis bir ziyafet demektir.Tepside çok zorla kalmazsa tavsiye etmem.Bu sulu piþen ''Belikýrýk'' sayýlýr.
Yav kurban olim bana þu eziyeti çektirmeyin bu zulümü yapmayýn öldürdünüz beni yav
ahaa yakýnda nizipteyim elimden çekeceði var dürümlerin yemeklerin
afiyet olsun herkese
Süper bir yemek ya bir de rejimde olmasam siz beni bir de yemekde görseniz.ama rejim varrrrrrrrrrrr
Balcan kebabý ne rejim dinler nede cuntaBendede ülser var, bir kýþ sýký acý, baharat, ve yaðlý yiyeceklerden uzak dururum fakat yaz gelipte þiþte patlýcan kebabý mevsimi geldimi ben perhizi bozarým. Ne diyelim Niziplinin ölümüde Patlýcan kebabaýnda olsun
Yapanada yiyenede afiyet olsun...
'Bir dosttan tek bir gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayý,
öldükten sonraki bir kamyon dolusu çiçeðe tercih ederim'
müslüm,haftaya Allah'tan bir mani olmazsa,hayri ustanýn patlýcan kebabýný yemeye geleceðim.
Gerçekten harika bir yemek ve tatil oldu
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Afiyet olsun, mangalý göremedim.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Valla ben bu mangalda yapýlan patlýcan kebabý için yatýya bile giderim.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Biraz sonra atarýz yada müslüm ammi yazýn sizler gelince çeker atarsýnýz
Selamlar
Biraz sonra atarýz yada müslüm ammi yazýn sizler gelince çeker atarsýnýz
Selamlar