Konu felsefefe tarafýndan (27.01.10 Saat 14:15 ) deðiþtirilmiþtir.
Osman Demir Istanbul
Her ay rapor halinde yayýnlayacaðým
bakalým ne yapacak.
Osman Demir Istanbul
Bu konu birliðimizi bozuyor.
O yüzden daha konuþmayacaðým.
Osman Demir Istanbul
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
geçmiþ yazýlarýna bir bak da sonra konuþ
Abim þimdi eskiden zenginlerin arkasýnda gezene meçço derlerdi sen bilirsin.
Aç aç iyi olur oturursun 3 kiþiyle.
Bak sana bir mesele anlatayým.
Köyün birinde bir aða varmýþ bu aðanýnda bir odasý varmýþ.Bu oda her zaman açýk olur geleni gideni de hiç eksik olmazmýþ.Karýnca kararýnca da gelen misafirlere ikramda bulunulur kimse aç kalmazmýþ.Köyde bir tanede sonradan görme birisi varmýþ bir gün yanýndaki meççolara yahu bu ne biçim köy odasý böyle odamý olurmuþ bir gün çorba, bir gün pilav.Böyle aðalýk olmaz biz bir oda açalým her gün kuzu keselim milleti baþýmýza toplayalým da millet aða görsün deyip aðalýða özenmiþ ve açmýþ bir odaa.Her gün kuzular kesiliyor tatlý tamlý derken aðanýn mütevazi odasýn artýk kimseler gelmez olmuþ.Aða, adamýna kapat bizim odayý bizde oraya gidelim demiþ.Tabi odanýn namý her geçen gün artýnca bir kuzu yetmez olmuþ,bir kuzu iki kuzu derken para da yetmez olmuþ adam bir bir tarla bahçe satmaya baþlamýþ millete yedirmiþ.Bir gün satacak bir þeyide kalmayýnca gece gizlice köyü terk etmiþ.Millet sabah sonradan görme adamýn odasýna gitmiþ, bakmýþlarki oda açýlmamýþ,acaba bir þeymi oldu þuna bir bakalým deyince birde bakmýþlarki adam gece pýlýyý pýrtýyý toplayýp köyü terk etmiþ.Eski aða adamlarýna; gidin þu bizim odayý açýn süpürüp çorbayý ateþe koyun da millet karnýný doyursun demiþ.Þimdi ben sana kýssadan hisse al desem almassýn.
Güngören demek bir nevi Nizip demek oradaki insanlarýn dernekle bir sorunu yok sanýrým.Kadýköydeki durum da belli, sende artýk Ýstinye parka derneði açta bari her geldiðimizde artisleri görürüz.Dernek açarsan açýlýþa bir manim olmassa bende gelirim.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Kýymetli mahmut
ben ne demek istediðini anlamadým.
Ben zenginlerin arkasýnda mý geziyorum.
Buu mu demek istedin.
yada kadýköy için ne demek istedin.
ya yanlýþ bilgilere sahipsin
yada birileri seni yönlendiriyor.
kadýköyde ki durum ne
sen ne kadar ne biliyorsun
kadýköyde kimi tanýyorsun
sana bu yazýlarý kim yazdýrdý
onu da bilmek isterdim.
Kalbimi kýrdýn
Seni kim yönlendiriyor
ya da bu yazýlarý bir baþkasý mý yazýyor.
Bu yazýlar senin uslübun deðil.
yazýlarý yazan baþkasý bence
O delikanlýya söyle kendi yazacaðýný yazsýn.
Seni onu bunu
kullanmasýn.
yazýklar olsun.
Kiþik sorunu olan birisi ancak bu yazýlarý yazar.
Osman Demir Istanbul
Abi bu yazýlarý mahmutun yazdýðýna inanmam
niye yazsýn ki.
yazdýran veya yazan baþkasý
ben mahmuta kendini kullandýrdýðý için krýldým.
Osman Demir Istanbul
Ya müslümanlar.. nedir bu ya?.. Biribirinizi neden üzüyosunuz?!.
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Madem bu yazýný dün 18:38'de yazdýn da akþam niçin beni saat 20:00 arayýp asabýmý bozdun bre aklý evvel. Bir kere ben Bursadayým benim ne iþim olur Ýstanbuldaki açýlan,açýlacak,çalýþan dernekle.Ben 2007 yýlýndan beri bu siteye üyeyim defalarca bir araya geldik az çok biribirimizin ne olduðunu da biliyoruz.Güngörende bir dernek var orta halli niziplilerin sürekli uðradýðý cenazelerinde, düðünlerinde,iyi günlerinde ve kötü günlerinde hemþerilerinin yanýnda olan bir baþkan var.O dernek için terini akýtan ve fedakarca çalýþan Müslüm ÖÐÜT gibi birisi var.Yine siteden takip ettiðimiz kadarýyla da zengin Niziplilerin gelip oyun oynadýðý yeyip içtiði ve gariban hemþerilerimizin pek uðramadýðý uðrasa bile belkide yüz bulamadýðý diðer bir dernek var ve neredeyse haciz gelecekti.Tüm bunlarýn hepsini yine bu siteden takip ettik yoksa biz gelip gözümüzle görmedik.Kaçýncý defadýr da Güngörende kahvaltý veriliyor ne hikmetse resimlerde yoksun bunu da yine siteden görüyoruz.Þimdi gelelim esas konuya birincisi benim aklým bana gerektiði kadar yetiyor ve kimseden bu konuda akýl almaya hiç ihtiyacým yok, bu yazýlarý yazan delikanlýda benim ve sonuna kadar da arkasýndayým.Ýkincisi benim kiþilik sorunum yok aðzýndan çýkana dikkat et.Evet biraz fazla þakacý olabilirim ama en azýndan senin gibi saçmalamýyorum.Üçüncüsü dernek mi kurarsýn eskisine baþkanmý olursun hiçç umurumda da deðil.Seninle olan arkadaþlýðýmýz da bu andan itibaren sona ermiþtir inancým gereði küs kalamam ama senin katýldýðýn Nizip.Com toplantýsýna asla katýlmam,senin bulunduðun dernek kahvaltýsýna asla iþtirak etmem,hasbel kader karþýlaþýrsakta bulunduðun yeri terkederim.Burasý bir forum sitesi ise bundan sonra ne benim konularýma cevap yaz nede yazýlarýma müdahele et.Vereceðin bir cevap varsada ne özelden yaz nede asla cebimden beni arama.Sanada kim benim cep telefonumu verdiyse de teessüf ederim.Daha fazla da kabalaþmak istemiyorum. Allahýn selameti baþýna olsun.
Not: bu yazýma müdahele eden veya silen olursa onunlada selamýmýz biter.
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (02.02.10 Saat 06:07 ) deðiþtirilmiþtir.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Þimdi herkes Güngören derneðine
Kadýköy derneðini rakip gibi düþünüyor.
Böyle deðil.
Anadolu yakasýnda oturanlarýn bir derneðe ihtiyacý var.
Burdaki insanlarýn eskiden bir derneði vardý.
Güngören derneðinin çalýþmalarýný hepimiz görüyoruz.
Bir sorunumuz olmaz.
Yanlýþ anlaþýlmalar ve alakasý olmayanlarýn
alakasý olmadýðý konularda yazýlar yazmasý sebebiyle
bir eleþtiri ve isteklerimizi dile getirdik.
Menes Mahmutla konuþmamda
bu konuda bilgi sahibimisin diye sorum.
O da bana ikilik çýkaracak
bir konuþma yaptý.
Kýzdým tabi.
Ama bilerek konuþursak daha iyi olur.
Þahsýma yapýlan hakaretleri de
hala yapmaya devam ediyor.
O yüzden yaptýklarý için hiç bir þey demiyor.
kendimizi alakadar eden
Birinci derecede bildiðimiz bir konu ise
yorum yazalým.
Dernek gibi ciddi bir durumda
Konuþma
için konuþma yapmasak daha iyi olur
kanaatindeyim de
Ama mahmut hala iþin ciddiyetinden uzak.
Konu felsefefe tarafýndan (03.02.10 Saat 16:57 ) deðiþtirilmiþtir.
Osman Demir Istanbul