Japon anne Michiko Deniz'in, Gaziantep 1. Çocuk Mahkemesi tarafýndan kendisine verilen kýzý Kader'i, 7 aydan bu yana alamadýðý iddiasýyla suç duyurusunda bulunmasý üzerine baba ve dede tutuklandý.
Devami...
Japon anne Michiko Deniz'in, Gaziantep 1. Çocuk Mahkemesi tarafýndan kendisine verilen kýzý Kader'i, 7 aydan bu yana alamadýðý iddiasýyla suç duyurusunda bulunmasý üzerine baba ve dede tutuklandý.
Devami...
Bu olayda kabak tadý verdi, verin þunun çocuðunu çeksin gitsin.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
bu dava hala devam ediyormu ya bir yil oldu kadin cocugunu alamadi kolay degil tabi ama birazda abartildi bence..
artik bende bir anneyim:)
Çeken bilir dostlar...
HMUK ve diðer kanunlar çok yetersiz. Çocuk kanunda Ýcra Ýflas yasasýnýn öngörülen ilgili maddelerine göre yani bir 'mal' mýþ gibi görüldüðünden. Duygu burada hiçe sayýlarak, bölüþme ve taksim kurallarý çocuða uygulanýyor...
Bu kadýncaðýzýn çaresizliðini anlayabiliyorum.
Babanýn niyeti nedir bilmiyorum ama, yazýk oluyor çocuklara...
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Niye versin Müslüm Abi ?
Baba çocuðunu kendi örf ve adetlerine,Ýslam Dinine göre yetiþtirmek istiyor ve sonuna kadar da haklýdýr. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tip durumlarda iç ve uluslararasý hukuk mücadelerinde babanýn yanýnda olmalýdýr o küçük çocuk sonuçta bir vatandaþ artýk ve türkiye de yetiþtirilmesi için her türlü imkaný gerekirse babaya saðlamalý yada bu tip evlilikleri zorlaþtýrmalýdýr. Anne nin çocuðu kendi dinine göre yetiþtirmeyeceði garantisi varmý ?
NE MUTLU TÜRKÜM
BÝZ BU VATANI KARÞILIKSIZ SEVDÝK
Mesele din meselesi deðil.. Çocuk büyüdüðü zaman zaten kendini ifade edebilir..
Yetiþtirme ve zaman meselesi.
Din burada sadece bir argüman. Ortada gerçek olan; sevgidir.
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
MÜSLÜM ABI aslinda türk erkekleri yabanci bayanlarin cazibesine dayanark degilde yabanci ülkede kalabilmek vatandas olup oturum almak icin yabanci uyruklu bayanlarla evleniyorlar ve daha sonra neymisde örf adetlerini bilmiyorlarmis türk yemeklerini bilmiyorlarmis cocuk oluyor ayriliyorlar..
bence böyle cok yanlis benim almanyada gözümle gördügüm onlarca türk erkegi alman kadinlarla veya rus,polan kadinlarla evlenmisler simdi bosanma yolundalar.
ve 16 10 yillik evlilikleri 2.3 cocuklari var hem paralari icin evleniyorlar hemde oturum alabilmek icin.
madem öyle cocuk düsüncesi olmasin icinizde degilmi?
cok yanliss ben hos görmüyorum.
artik bende bir anneyim:)