Teþekkürler kardeþim gönüller birmiþ ayný mesajý yazacaktým baktým sen atmýþsýn
Bari bundan sonra gönderilmese oda yeter
Selamlar
Teþekkürler kardeþim gönüller birmiþ ayný mesajý yazacaktým baktým sen atmýþsýn
Bari bundan sonra gönderilmese oda yeter
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Bundan sonraki hedefimiz giden eserleri geri almak olacak, martta temeli atýlacak olan tesis bittiði anda gidenleri geri getirmek için ayný mücadele verilmelidir.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
![]()
Kültür Varlýklarý Koruma ve Müzeler Genel Müdürü Daðlýoðlu: \'\'Doðu Roma Dönemine Ait Taban Mozaiklerinin Yerinde Sergilenmesi Ýçin Gereken Çalýþmalar Yapýlacak\'\'
Nizip’te bir inþaat alanýnda tesadüfen bulunan erken Bizans dönemine ait kilise taban mozaiðinin yerinde sergilenebileceði belirtildi. Dünyaca ünlü Zeugma antik kentini sýnýrlarý içerisinde bulunduran Nizip Ýlçesi'nde Menderes Mahallesi Çevik Sokak'ta Müslüm Bozkurt'a ait inþaat halindeki arsadan 2 yýl önce çýkan ve erken Bizans dönemine ait olduðu belirlenen kilise taban mozaiði Gaziantep Müze Müdürlüðü ekipleri tarafýndan korumaya alýnmýþtý. Gaziantep Müzesi'nden Arkeolog Fatma Bulgan baþkanlýðýnda 15 kiþilik kazý ekibiyle yapýlan kazý çalýþmalarýnda mozaiðin büyük bir alaný kapladýðý, Zeugma antik kentinden çýkarýlan mozaiklerin aksine üzerinde tarih yazýlý olduðu ve 1600 yýl öncesine ait eski Bizans döneminde bir kilisenin tabanýna yapýldýðý tespit edilmiþti. 20 santimetre topraðýn altýndan çýkarýlan 450 metrekarelik taban mozaiðinin M.Ö. 5. ve 6. yüzyýllara ait olduðu belirlenmiþti. Gaziantep ziyareti kapsamýnda Nizip Ýlçesi'ne giden Kültür Varlýklarý Koruma ve Müzeler Genel Müdürü Ökkeþ Daðlýoðlu, beraberinde Gaziantep Ýl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloðlu, Relöve Anýtlar Müdürü Mustafa Ayar ile Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan ile birlikte inþaat alanýnda ortaya çýkarýlan taban mozaiðini yerinde inceleyerek bilgi aldý. Kültür Varlýklarý ve Müzeler Genel Müdürü Daðlýoðlu gerekli düzenlemelerin yapýlmasý halinde mozaiðin yerinde sergilenebileceðini belirterek, "Burada önemli olan mozaiðin yerinde sergilenmesidir. Bunun için en kýsa zamanda gerekli kamulaþtýrma iþlemleri yapýlacak ve gerekli olan tüm ödenekler saðlanacak. Böylelikle Nizip Ýlçesi bir cazibe merkezi olacaktýr" dedi. Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloðlu ise, milattan önce 5 ve 6. yüzyýlýnda yapýldýðý tahmin edilen taban mozaiðinin dünyada eþi ve benzeri olmadýðýný söyledi. Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan’da, mozaiklerin Nizip ilçesi için büyük bir þans olduðunu, bölge halkýnýn turizm pastasýndan hak ettiði payý alabilmesi için bulunan mozaiklere sahip çýkmalarýný, kendilerinin de korunmasý için her türlü desteði vereceklerini sözlerine ekledi
nrtmedya.com
Bu haberlerin bütün Türkiye basýnýnda yer almasýný saðlayalým, basýnda tanýdýklarý olanlar bu konuda yardýmcý olsunlar.
Arkadaþlar yakýn çekim resim ve videolarý, Kazý ekibi baþkanýnýn ricasý üzerine kaldýrdým.
Ýlerleyen aylarda yükleriz artýk.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Aman kýzdýrmayalým kimseyi.
Akif, senin nezdinde emeði geçen herkesi tebrik ederim.Buraya emek veren herkesi Nizip sonsuza kadar anacaktýr.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
ilk günden bu yana sitemizin ve özellikle sayýn 'admin'in gayret ve teþvikini,eserlerin Nizip te kalmasýný yürekten destekliyor ve emeði geçen herkesi tebrik ediyorum.Bugün benim için en iyi haberlerden birisi oldu kuþkusuz.selamlar
TRT 2 de þu an Akevlerle ilgili haber veriyor saat 13.00 haberleri.
saat baþý bölgesel haberler veriliyor, denk gelmedim ama bende bakayým.
Ntv'nin sitesinde de bir haber yapýlmýþ ama bulamadým.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Tv haberlerini toplayýp bir cd yapalým, böylece bu konunun arþivide olmuþ olur. Ama bunlarý TV lerden nasýl alacaðýz onu bilmiyorum.
Abi bu haberi tv lere yollayan kimlerse onlardan alýnýr.bu haberi yapanlar nizipli arkadaþlarýmýz deðil mi?onlar zaten yaptýklarý haberleri arþivliyo rica edilse alýnabilir bence.
PARDON ABÝ YA BEN YANLIÞ ANLAMIÞIM KONUYU.SEN HABER HALÝNDE SUNUMUNU KASTEDÝYOSUN,BENDE GÖRÜNTÜLERÝ KASTEDÝYOSUN SANDIM.
Nizibime Hayirli Olsun, Emegi Gecenlerede sukranlarimizi sunariz...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...