Nizip Üniversiteliler Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný Derviþ Dörtbudak, Baþkan Yardýmcýsý Ýbrahim Alakuþ, Gaziantep Rektör Danýþmaný Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardýmcý Doçent Dr. Yaþar Büyükoðlu, Öðretim Görevlisi Burak Büyükoðlu, Öðretim Görevlisi Gökhan Dokuyucu ve Nizip Park ve Bahçeler Müdürü Barýþ Akdoðan tarafýndan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoþkun’a bir nezaket ziyaretinde bulunuldu.
Yapýlan ziyarette Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoþkun’la Eðitim Fakültesi ve yeni açýlacak bölümler hakkýnda fikir alýþveriþinde bulunuldu.
Prof. Dr. Yavuz Çoþkun yaptýðý açýklamada; “ Nizip, Gaziantep Üniversitesinin geniþlemeye en uygun yeri, bundan dolayý biz Nizip’i Ek Kampüsümüz olarak görüyoruz. Yeni dönemde 5 bölüm açmayý hedefledik, ancak çok ciddi yatýrýmlar gerektiren fakültelerin ardý ardýna açýlmasýnýn belli bir zaman alacaðýný ve þimdilik Eðitim Fakültesini yeni döneme yetiþtirmeyi planlýyoruz dedi.
Fýrat’a kýyýsý olan bir alanda kurulan Nizip Meslek Yüksekokulu’nun Gaziantep Üniversitesinin cazibe merkezi olma yolunda emin adýmlarla ilerlemekte olduðunu vurgulayan Prof. Dr. Yavuz Coþkun, her geçen gün geliþen Nizip Meslek Yüksekokulu bu geliþimini Yaþar Büyükoðlu baþta olmak üzere, Mehmet Özaslan ve gönüllü sivil toplum örgütlerine borçludur dedi.
Bu çalýþmada Emeði geçen Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Özel idare Sekreteri Cafer Yýlmaz ve diðer kamu kurumlarýnýn amirlerine çok teþekkür ettiðini belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoþkun, yapýlan ziyaret nedeniyle ayrýca memnun olduðunu ifade etti.
Nizip Üniversiteliler Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný Derviþ Dörtbudak yaptýðý açýklamada “ Sayýn Rektörümüzün ilçemize karþý olumlu yaklaþýmlarý bizi çok sevindirdi. Biz kendisini fahri hemþerimiz olarak görüyor ve Nizipliler olarak baðrýmýza basýyoruz dedi.
Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardýmcý Doç. Dr. Yaþar Büyükoðlu ise; “Göreve geldiðimden beri Nizip Üniversiteliler Derneði ile okulumuzun geliþimi konusunda güzel çalýþmalarda bulunduk. Sayýn rektörümüzün de belirttiði gibi Nizip Yüksek öðrenimde cazibe merkezi olma yolunda iyi bir ivme kazanmýþ durumda.
Bu geliþimde bize desteðini esirgemeyen NÜDER ve kýymetli üyelerine teþekkür ederim” þeklinde konuþtu.
Karþýlýklý bilgi alýþveriþinin ardýndan Nizip Yaþam Dergisi Editörü Gökhan Dokuyucu, Nizip Meslek Yüksekokulunun Kýsa Süredeki Geliþimi ve Gelecekteki Yeri hakkýnda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoþkun ile bir röportaj yaptý.
Kaynak NrtMedya