![]()
- Okul Adý : Türkan Ömer Okan Lisesi
- Öðretim Þekli : Normal
- Öðrenci Sayýsý : 784
- Derslik Sayýsý : 22
- Telefon : 0 342 5171927
- Faks :
- E-Posta :
- Web : www.turkanomerokanlisesi.k12.tr
- Adres : -
- Hakkýnda : Okulumuz, 1948 yýlýnda þimdiki Ali Alkan Ýlköðretim okulu binasýnda Ali Alkan Ortaokulu olarak eðitim ve öðretime baþlamýþtýr.1966 yýlýnda yaptýrýlan Nizip Lisesi binasýna taþýnarak. Nizip Lisesi orta ve lise kýsmý olarak eðitime devam etmiþtir. Nizip Lisesinin kuzeyindeki geliþme sahasýna hayýrsever Nizi'li iþ adamý, Okan Holding'in sahipleri, anneleri babalarý adýna katkýda bulunduklarý bu okulun adý, Bakanlýðýmýzýn 13/04/2001 tarih ve 04037 sayýlý yazýlarý gereði;geçici olarak, Nizip Lisesi adýnýn yerine Türkan Ömer Okan Lisesi olarak deðiþtirilmiþ ve yeni binasýnda 2001-2002 öðretim yýlýndan itibaren,eðitim öðretime baþlamýþtýr. Okulun yapýlmasýna katkýda bulunan Bekir Okan'ýn Annesi ve Babasýnýn isimleri verilerek, Türkan Ömer Okan Lisesi adýný almýþtýr.Okulumuz halen yeni binasýnda eðitim ve öðretime devam etmektedir.Okulumuzun kendine ait 108 kapasiteli öðrenci pansiyonu bulunmaktadýr.Devlet parasýz yatýlý ve bursluluk sýnavýný kazanan öðrenciler ve Y.Ý.B.Okullarýndan Bakanlýðýmýz tarafýndan Okulumuz Pansiyonuna gönderilen öðrenciler,pansiyona yerleþme hakký kazanýrlar.Ýlçenin en eski okulu olup, merkezi bir okuludur.