O zamanlar bu zamanlarý beklerken, bundan sonra hep o zamanlarý özleyeceðiz. Bir zaman sonra bu zamanlar da özlediðimiz olacak. Günün tadýný çýkarmak yerine, neden geçmiþi özler ya da geleceði bekler dururuz merak ediyorum. Böylesi daha mý kolay? Yani geçmiþe bakýp hatalarý görerek keþkelemek, geleceðe bakýp hayaller le"bir gün" demek. Elimizdeki þimdiye dair hiçbir þeyi deðiþtirmemek.
Belki daha kolay. Hepimiz o yüzden özlemlerle hayaller arasýnda yaþayýp gidiyoruz. Özlemlerle hayallerin arasýnda duran ÞÝMDÝ’YÝ hep ýskalýyoruz Hep böyle olmuyor mu zaten,1 yýl öncesini, hatta bazen 1 ay öncesine iç geçirip keþke diyoruz.
Ýnsanlarýn aklýnýn ermesi, çocukluðumuzda ki o saflýðýn bittiði tarihe denk geliyor nedense.
Olabildiðince saflýðýmý özlüyorum.
Aklýmýn her þeye ermediði zamanlarý.Evet, dünü özlemekten bu günü kaçýrýyoruz, bu günüde, vakit bulursak yârin özliycez, yani kisacasi hayat iste)
Özlemsiz ve beklentisiz bir hayat, hayat olmazdi ki:ben yolu yarýlamýþ biri olarak geçmiþle ilgili çok sorguladýðým, ah vah ettiðim zamanlarým çok oldu...Sonrada bu düþüncelerle bugünü kaçýrýyorum diye hayýflandým durdum...Ama dünü, dünde güzel duygularla býrakýp, bugünün yarýnýn dünü olduðunu düþünerek güzel bir hayat yaþayalým .Umarým çocuklarýmýzda bizim kadar güzel dünler yaþarlar..Bizim dünlerimiz her þeye raðmen çok güzeldi hep benzer kaygýlar ve istemler içindeyiz sanýrým.
" Keþke þimdiki aklýmýzla o zamanlarý yaþayabilseydik!" bu artýk mümkün deðil, ama dünden bize kalan önemli bir deneyim ise þu an "böyle yapardým! "diyebilmek... o halde bugün o istemleri doya doya yaþayýp yerine getiriyor olabilmeliyiz... Her yaþýn ayrý bir güzelliði var ama sanýrým en güzel yaþlar "yolu yarýladým artýk" dediðimiz yaþlar... Çünkü çok daha "farkýnda" ve "daha güzel bakabilmeyi öðrendik " zamanla...Okuyan birçok kiþinin kendini bulacaðý bu yazýda
Bir de dikkat ettikmi çocukken günler, aylar, yýllar uzun, çook uzun gelirdi bize.. Asýrlar gibi sürerdi.
ama belli bir yaþtan sonra yýllar ne çabuk geçiyor, yýldýrým hýzýyla..Yetiþebilene aþk olsun..
. Bu özlem eski bayramlara olan özlem gibi deðil. Tünelin sonundaki ýþýðý hissettikçe insanýn elinde olmadan o ýþýktan kaçma isteði belki de. Ben yaþlanýrken tek bir þeyi unutmak istemiyorum. Çocukluk anýlarýmý; iyisiyle kötüsüyle... Çünkü bir zamanlar gerçekti! Bir zamanlar ben de çocuktum yaz günleri sýnýrsýz bir zamandý, sanki güneþ hiç batmazdý. kýþ yaðmur çamur demek deðildi, içimizdeki tek dert biraz daha oynamak, ceviz aðacýnýn tepesine týrmanmaktý büyükannemizin evinde, gece biraz daha geç yatmayý istemekti. ah çocukluk ama düþündüm de,çok güzel günler yaþadým, geri dönsem yine yine ayný þekilde yaþarým, az biraz daha tasasýz olurum. Bir de uyanmadýðým pazar sabahlarý vardý, uyanýrdým ve dalgasýz denizi yakalardým, rüzgârdan önce. Özenirdim büyümeye ve büyüdüðümde anladým ki har yaþýn keyfini sürmek gerekir Ah hep çocuk kalsak ve sadece dizimizdeki yaralarýmýz için aðlasak...
Hayat akýp gidiyor, zamaný geri saramýyorsan, yaþadýðýn hayata uyum saðlamak düþüyor avuçlarýmýza...
Dünü özlüyoruz belki,yarýný da merak ediyoruz..
mutlu olman güzel, iyi hissetmen güzel.. hep bu yasýmýzda kalsak o daha da guzeel:. Bir daire var, baþlýyor ve sonra da tamamlanýyor. Ve merkezdeyiz. Hey yönden ve her açýdan seyrediyoruz. Sadece döndüðümüz yönde algýlamamýz deðiþik. Zira farklý bir açýdan bakýyoruz bu sefer. Kýyaslayabilecek bir sonraki noktada oluyoruz. Birisine kýymetini bilemedim demek için bize kýymetsiz muamelesi yapan bir sonrakine ihtiyaç var. Çocukluðu da bu deðer biçiþ ile özlüyor ve istiyoruz galiba. Geçmiþte hep güzellikler yaþanmýþ deðil ya. Ama biz nedense hep güzel taraflarýný hatýrlayýp, özlüyoruz. Þimdi'nin tadýna varabilmek geçmiþin geçmiþ olduðunu anlayabildiðimizde daha kolay oluyor ama þimdide elbet geçmiþ olacak ve biz yine þimdinin geçmiþini özleyeceðiz
Keþke demeyi hiç sevmeyen biriyim aslýnda. Ama özlediðimiz saflýk, temizlik olunca çocukluðumuzu özlemeden, keþke demeden geçemiyoruz. Ne kadar özlüyorum o zamanlarý
Geçmiþten bir beklentimiz olabilir mi? Geçmiþi özlemenin bu güne yararý ne peki? Hiç deðil mi? O zaman özlemle yaþamanýn mantýðý ne?Bu da hayatýn bir parçasý demek ki. Hep güzel günler yaþayalým, bu günlerimiz dünlerimizi aratmasýn inþallah.
Söz konusu çocuklarýmýz olunca yaþadýðýmýz dünler bizim en önemli tecrübelerimiz aslýnda. Güzel dünler, güzel düþünceler demek bence. Biz onlara bütün o güzel düþünceleri akýtacaðýz inþallah. Yarýnlarýmýz, dünlerimizi aratmasýn canlarýmýz Eskilerden bize kalmasý gereken en önemli þey tecrübe. Bunun farkýndaysak ne mutlu bize.
Ýþte bak asýr gibi süren o zamanlar geçti, gitti bile. Sanýrým bundan sonrasý da çok hýzlý geçecek. Bari bundan sonrasý için "keþke" demeyelim öyle deðil mi?
Evet, bir zamanlar hepimiz çocuktuk. Bu günlere hazýrladý bizi o günler. Çocukluðu iyi geçenlerin deðil de kâbus gibi geçenlerin bu günleri nasýl acaba. Bir de olayýn o boyutu var dimi?
Ne mutlu sana. Çok fazla keþke'n yoksa.Umarým gelecekte bu günler içinde ayný güzel dili kullanýrsýn.;
Þimdinin keyfi de bir baþka tabii. Keyfine varabilmek bizim elimizde.
Ahhh ahhNe güzel olurdu deðil mi? Sadece dizlerimizdeki yaralarýmýz için aðlasak...
Þimdi aðlanacak o kadar çok þey varken biz gülmeye çalýþýyoruz ya komiðiz biz komik
Evet yýllar geçecek ve biz yani 30 yaþýna ulaþmýþ kadýn milleti asla 40 olmýycaz. Olsak ta söylemiycez)Bu da güzel ama..Ýlginç O zamanlar çekilmez gelen bazý þeyler bugün özlemle, hasretle hatýrlanýyor. O zaman þimdinin çekilmezleri de gelecekte özlenecek. Biz þimdi, An'ý yaþarken bunu hatýrlayýp üzüntülere gülüp geçelim o zaman
Ýlerde özleyeceðiz nasýl olsa. Nasýl ama. Güzel çözüm deðil mi:
saygýlar