Bunu bize deðil
Erbakan Hocayý tekme tokat kovan
ulusalcýlara anlat.
Bu konulara vatandaþ olarak zaten biz biliyoruz.
Bunu bize deðil
Erbakan Hocayý tekme tokat kovan
ulusalcýlara anlat.
Bu konulara vatandaþ olarak zaten biz biliyoruz.
Osman Demir Istanbul
18 Nisan 1999 tarihinde DSP-MHP-ANAP üçlü koalisyon hükümeti kuruldu. Peki kimin sayesinde bu hükümet kuruldu? MHP Lideri Devlet Bahçeli Baþbakanlýðý kabul etmeyip merhum Bülent Ecevit'in yardýmcýlýðýný kabul etmesiyle gerçekleþti. FP Hükümeti kurmasý için MHP Lideri Bahçeli'ye destek olacaðýný söylemesine raðmen Bahçeli Baþbakanlýk yerine Baþbakanlýk Yardýmcýlýðýný tercih etmiþti. Bunlarý hatýrlayalým, daha sonra malum 2001 yýlýnda Fazilet Partisi kapatýldý. 20 Temmuz 2001 tarihinde Saadet Partisi, 14 Aðustos 2001 tarihinde Ak Parti kurularak, zamanýn Fazilet Partisi ikiye bölünmüþ oldu. Türkiye siyasette neler yaþamadý ki. 1980 askeri darbesi neden yapýlmýþ? Kenan Evren 25 yýl sonra bunu açýkladý. Kenan Evren darbe yapmasaydýk Erbakan iktidara gelecekti diye demeç verdi.
Unutmayýn ki
Rahmetli Menderesi asmak için
Hüseyin üzmez diye bir pravakatör
ve
Vatanýný seven bir Albay
kullanýlmýþtý.
Bu iki kiþiden Albay olaný
sürgüne Hindistana
Hüseyin Üzmez ise Ancak bu gün ne olduðu meydana çýktý.
Tarihi iyi bilmeniz lazým.
Yapýlan sadece Ak Partii devirmek deðil.
Abdulhamiti tahttan indirmeye eþdeðerdir.
Her zaman þu itiraz yapýlýyor.
Þirketler yabancýlara veridi.
Bu bir önemli konu deðil.
Önemli olan
Ýnsanlarýn vasýflý
bir þekilde yetiþmesidir.
Doktor
Mühendis
yetiþtirdiðimiz sürece ve
Nüfusumuzu
arttýrdýðýmýz sürece sorun yoktur.
Bize karþý savaþacak bir devlet etrafýmýzda kalmadý.
Bizim için öncelikli problem
Nüfusumuzun hýzla azalmasýdýr.
Asýl dert yerine bizi birbirimize düþürecek þekilde yapýlan muhalefettir.
Ak Parti beðenilmezse seçimde
deðiþir.
Kolay bir þey
Bunu savaþ gibi göstermek
vatan için çalýþan insanlarý
ihanet içinde demek
kimseye bir þey kazandýrmaz.
Bizi Oniki eylüldeki gibi birbirimize düþürür.
Böyle mi olmasýný istiyoruz.
Bildiðimiz konularý yazarsak daha iyi olur.
Biz Bekir Þenden Nizip haberlerini bekliyoruz.
Osman Demir Istanbul
Bende þimdi soruyorum Ak Parti 3 Kasým 2002'den beri neleri yaptý. Anayasayý deðiþtirecek çoðunluðu elinde bulundurmasýna raðmen içi boþ þeyleri gerçekleþtirdi. Okullarda kitaplarý bedava daðýttý ( Cem Uzan'ýn Projesi) ama bu kimin cebinden çýktý? Sosyal Yardýmlaþma Vakfý sobasý olmayana kömür, suyu olmayan köylüye çamaþýr makinasý daðýýtý. Peki bu daðýtýlan malzemelerin kaynaðý nereden geldi? Vatandaþa zam olarak yansýdý. Ýþsizlik aldý baþýný gitti.
Bakýn Ak Parti iktidara geldiði dönemle þimdiki borcu kýyaslayalým. 2002 sonunda Türkiye'nin 130 milyar dolar dýþ borcu bulunuyordu. 2009 sonu itibarýyla bu borcumuz yaklaþýk 300 milyar dolar (tahmini oranlar resmi rakamlar henüz açýklanmadý.) oldu. Maþallah ne kadar yol ilerlemiþiz. Türkiye ilk olarak 1930 yýlýnda ABD'den 10 milyon dolar borç almýþtý. 1996 sonunda 79 milyar dolar, 1997 sonunda 84 milyar dolar civarýndaydý.
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Bekýr abim saadet partisinden iyi bir teklif almýþ olmalý baksana saadet felan ...Ne o akp liler sana biþey vermedi herhalde,keþke iþ felan vermiþ olsalardý ...
Hehehehehe kýzmayasýn haa
![]()
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
Önce bir soru ile baþlayayým. Türkiye neden deðiþim ve dönüþümlere karþý aþýrý bir direnç gösteriyor?
Bekir kardeþim keþke yazýný farklý bir noktadan ele alsaydýn.
Mesela iþsizlik,
Mesela ücret daðýlýmýndaki uçurum
Mesela enerji fiyatlarý.
Bir kaç yýldýr mail zinciri ile dolaþan yok þurayý sattýlar yok burayý sattýlar naralarýndan etkilenmiþsin.
Benim nazarýmda özelleþtirmeye karþý çýkmak en hafif tabirle ülkeyi zarara razý etmektir.
Bir de saydýklarýn özelleþtirmelerin bir çoðunun siyasal iktidarla alakasý yok.
Ekseriyeti özel sektör.
Senin iþadamýn ihaleye girdide verilmedi mi?
Senin iþ adamýn sanki baþka ülkelerde ihale almýyor mu?
Dünyanýn siyasi konjoktürü local kelimesini kabul etmiyor.
Globalleþen bir dünyada yaþýyoruz.
Sýnýrlar kalkýyor.
Geri kalmýþ ülkeleri saymazsak heralde sýnýrýnda kocaman mayýnlý bir alan olan tek ülke biziz heralde.
Gerçi beðenmediðimiz avrupa bunu bizden 50 yýl önce yapmýþ ama nedense her deðiþim ve dönüþüme müthiþ direnen bir toplum var bizde.
Hesabýna gelen lideri evliya gelmeyeni kafir gösteren bir zihniyet var bizde.
Dünün baþtacýný yere atan yerdekini baþtacý yapan bir zihniyet bizde.
Erbakaný karga tulumba alaþaðý edenler þimdi erbakancý oluyor ya neyse! Sevdiklerinden mi?
Dünya deðiþiyor.
Her devlet geçmiþteki önyargýlarý ile davranmadan deðiþen bu dünyada yerini almak istiyor.
Biz de alacaðýz ve almamýz lazým.
Evet arkadaþlar bizler hepimiz kardeþiz, kýzmak bize yakýþmaz. Herkes burada görüþünü ortaya koymalý, bizler (Türkiye vatandaþlarý) Ak Parti'yi neden yüzde 47'le iktidara taþýdýk. Peki neden bu kadar oyla iktidara getirildi Ak Parti... Herkes umudunu Ak Parti'ye baðlamýþtý. Ama bakýyorumda pek yol ilerleyememiþiz. Peki Türkiye Cumhuriyeti geçmiþte bu desteði Türkiye kimlere verdi ve kaç yýlýnda... Menderes'i hatýrlayalým, Özal'ý hatýrlayalým... Artýk Türkiye ataða kalkmalý ve gerçekçi olmalý.. Allah'a þükür bir iþim var ve ekmeðimi kazanýyorum. Allah iþi olmayanlara hayýrlý iþler nasip etsin. Artýk batýnýn arkasýndan koþmaya býrakalým da iþsizlerimize iþ, açlarýmýza aþ vermeye çalýþalým. Durmak yok, yola devam soluganý bugünlerde Durmak yok, yatmaya devam olmuþ durumda. Çünkü her geçen gün iþsizlerimizin sayýsý artýyor.
Cali rumuzlu arkadaþým, vatandaþ iþ bulamadýðýndan dolayý ne yapacaðýný þaþýrmýþ, cezaevine girenlerin sayýsý neden fazlalaþtý. Cezaevine girenlerin hepsi katil mi? veya hepsi hýrsýz mý? Bakýn cezaevlerine ne kadar iþ adamý var? Peki neden cezaevine düþtü dünün iþadamý bugünün mahkumlarý? Ýþler kriz nedeniye kötüye gidince çeklerini ödeyemediler ve iflas ederek cezaevine girdiler. Böyle durumda kaç bin insanýmýz var? Belki kendileri cezaevlerinde sýcak yerde yatýyor ve yemeklerini yiyebiliyorlar, peki ya geride býraktýklarý...( sadece ailesi deðil,onlarca-yüzlerce kiþiyi iþsiz býrakmakla)
BekirSen hemsehrim, bunlar 'capsiz' ve cok sig elestiriler! Keske hic acmasaydin bu konuyu.
Yazik etmissin kendine!
Yapmis oldugunuz 5237 sayili TCK 125-131, CMUK 344/5 ve TCK 525 geregi manevi tazminat talebiyle, tazyike yasal hakkim mahfuzdur.
a.cssbanner {width:468px;height:60px;display:block;text-decoration:none;border-width:5px;border-style:groove;border-color:#FF9C00;background-color:#CC3300;}.heading1 { font-family:Georgia;display:block;padding:2px;font-size:20pt;text-align:center;color:#FFFFFF;}.heading2 { font-family:Georgia;font-size:14pt;text-align:center;color:#FFFFFF;}AKP'NÝN YANLIÞLARI
1. Baþbakan Erdoðan bir Amerikan gazetesine yazdýðý makalede Irak’a savaþmaya giden ABD’li askerlere dua etti:
“Irak’ta savaþan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kýsa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
*2. Dýþiþleri Bakaný Gül “Dünya barýþý için, barýþý korumak için, son 50 senede dünyada en çok Amerikalýlar kendi çocuklarýný feda etmiþlerdir.”dedi. (http://www.milliyet.com/2006/05/16/siyaset/siy03.html)
*3. Yirmibeþ Ýslam ülkesinin sýnýrlarýný deðiþtirip hepsini Irak gibi yapma projesi olan ABD kaynaklý BOP’la ilgili Sayýn Gül’ün görüþü: “Büyük Ortadoðu Projesi (BOP) Türkiye’nin dýþ politika ilkelerine uygun. ABD ile hareket ediyoruz. Amacýmýz Ýslam ülkelerine özgürlük ve demokrasi getirmek.” (http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=181295)
Not: Vatandaþlarýmýzýn % 72’si BOP’u tehlikeli görüyor.(25.07.2004 – Yeni Þafak)
*4. Diyanetten Sorumlu Devlet Bakaný Mehmet Aydýn diyor ki:
“Ben Avrupa’ya gittiðimde kiliseye çok giderim, büyük zevk duyuyorum.”(II. Din Þurasý Teblið ve Müzakereleri cilt:2 sayfa:375)
*5. Diyanetten sorumlu Devlet Bakaný yapýlan Sayýn Mehmet Aydýn, Ýslam dinini Müslüman olmayanlara teblið etmeye ‘en DÝNSÝZCE hakarettir’ dedi:
“Bazý müslüman kardeþlerimiz diyor ki yahu bir fýrsat düþtü, müslümanlýðý anlatalým hýristiyanlara; Allah belki hidayetini gösterir. (Diyalog çalýþmalarýnda)… iþin ucunda bilmem adam kazanmak, üye kazanmak varsa, açýkçasý bu bir din mensubuna yapýlacak en DÝNSÝZCE bir hakarettir.” (II. Din Þurasý Teblið ve Müzakereleri cilt:2 sayfa:322)
*6. ABD Savunma Bakan yardýmcýsý Paul Wolfowitz: “Biz Irak’a müdahale konusunda teeddüt ediyorduk, Tayyip Erdoðan bize cesaret vermiþtir.” (Irak iþgalinden üç ay önceki Türkiye ziyareti esnasýnda yaptýðý açýklamadan.)
coþkun kardeþim dikkat edersen ben insanlara iþ verelim- aþ verelim diye bunlarý yazdým. Ama Türkiye'de malesef hiçbir zaman gündem bu olamýyor malesef, sayýn milletvekilleri bunu gündeme getirmezse kim getirecek acaba... Bir Nizip'i ele alalým, kaç iþsizimiz var? Çalýþan arkadaþlarda malesef ne zaman iþten beni çýkarýrlar acaba korkusuyla hergün iþe gitmektedirler. Tabi iþleri iyi gidenin umrunda mý? Ýþsizlik-iþsizlik-iþsizlik, öncelikli gündem bu olmasý gerekirken, Türkiye malesef bu konuyu hiç gündeme almýyor. Özelleþtirmeye karþý deyilim ama kriz ortamýnda para kazanan kurumlarýn satýlmasý, zarar eden kurumlarýn devletin elinde kalmasý elbetti bizleri endiþelendiriyor. Bende isterim devlet sadece denetleyici olsun...
Tüketim toplumu olduk.
Aldýgýmýz her ürün nerdeyse yabancý.
Eeee sen yerli malý haftasýnda öðrencilere elma armut yedirirsen yetiþen her birey yerli malýný narenciye sanar.
Biraz da toplum kendini sorgulamalý.
Neden bu kadar baðýmlýyýz.
Neden üretim yok.
Rusya'nýn enerji ihracýndan elde ettiði gelir yýllýk 300 milyar dolar.
Sadece enerji. Silah satýþýný siz düþünün.
Askerdeyim,
Tabanca daðýtýmý yapýlacak
Listede kýrýkkale de var.
Ben rica ediyorum.
Efendim yerli malý kullanýn ki bizim de katkýmýz olsun.
Kimse tercih etmedi.
En sonunda birisi "Müslümcüðüm bu silah bize lazým oldugunda ACABA! diye tereddütüm olmamalý bir kurþun belki canýmýzý kurtaracak anlaman lazým" dedi.
Maalesef durum bu. Üretilen ürün var ama her konuda en kalitesizi.
Özelleþen kurumlarda adam adama deðmekten çalýþamýyordu bile.
Öðrencisi olmayan okulda 14 tane hizmetli yok muydu ilçemizde.
Mesel ve misal çok.
Çok öteye gitmeye gerek yok
Mercimeðin satýþ merkesi Nizip deðilmiydi?
Sabunun merkezi Nizip deðil miydi?
Ne oldu da fabrikalar kapandý.
Sabuna taþ,kiremit tozu mercimeðe küþne katýp sattýk. Yalan mý?
Ýnsanýn baþýna gelenler kendi elleri ile yaptýklanýn neticesidir.
Suç kötü kimse kabul etmez.
Hep bir suçlu bulunur.
Ýçtimai hayatta en büyük suçlu da siyasilerdir.
At topu hükümete kurtul vebalden.
Bizim zamanýmýzda, birinin ayaðýnda ABD kot pantalonu görsek adamý döverdik, o dönemlerde Devrimcilerin hepsi en büyük milliyetçiydi, kesinlikle yabancý þeyler almazdýk,alanýda uyarýrdýk, ama þimdi millet bu duygulardan uzaklaþtý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE