Kimki yaparsa yýlbaþýný bu dünyada baþ tacý....
Mazallah öbür dünyada k...... kaçar süslediði çam aðacý.![]()
Kimki yaparsa yýlbaþýný bu dünyada baþ tacý....
Mazallah öbür dünyada k...... kaçar süslediði çam aðacý.![]()
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
bune yaaa.kýrýldým gülmekten
hayatýnýzdan 1 yýl daha eksildi ölüme 1 yýl daha yaklaþtýnýz gel gör ki insanlar bu durumu þanpanya patlatarak kutluyor yazýk..
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
Konu açýlmýþken paylaþayým dedim.
EHL-Ý KÜFRE BENZEMEKTEN SAKINMAK
Ýbn-i Ömer (r.a.) teþebbüh (benzemek) hakkýnda þöyle buyururlar: "Bir kimse müþriklerin arzýna ev binâ edip, onlarýn bayramlarýna katýlmak suretiyle onlara benzerse, o kimse kýyamet günü onlarla beraber haþrolunur." (Feyzü'I-Kadir, 104)
Ýmam-ý Rabbâni Hazretleri de: "Ýki dini tasdik eden dahi, þirk ehlinden sayýlýr. Ýslâm hükümleri ile küfrü bir araya getirmeye teþebbüs eden dahi müþriktir. Halbuki küfürden teberrî etmek (uzaklaþmak) þirk þâibelerinden sakýnmak tevhiddir." buyurarak, þöyle devâm eder:
Hindûlarýn büyük bildikleri günlere tâzîm, Yahudilerce bilinen âdetlere uymak, küfrü icap ettirir. Nitekim ehl-i Ýslâm'ýn cahilleri, bilhassa kadýnlar, küffârýn belli günlerindeki küfür merâsimini icra etmektedirler. Bunlarý, kendileri için de bayram kabul edip, kýzlarýnýn ve kardeþlerinin evlerine onlar gibi hediyeler yollarlar... Böylelikle o merasime tam manasý ile itina ederler." (Mektubat-ý Ýmam-ý Rabbani, 3/41
Bugun güzel bir slogan duydum
"Yýlbaþýnda çam kesmek yerine fidan ekelim."
Dimi yani baþkasýnýn kültürü baþýný yesin.
Ne güzel bir kültürümüz var.
Ha izmariti ormana atýp yakmýþsýn ha yýlbaþý kutlamasýnda çam kesmiþsin farký yok.
Ne demiþ büyükler yaþ kesen baþ keser.
Baþkalarýnýn uydusu olmaz. Çünkü Peygamberimiz (s.a.v): 'Baþka bir topluma, millete benzeyen onlardandýr' buyurmuþtur. Allah bizi, müslümandan baþkasýna benzetmesin...
Hepiniz Araplaþmýþsýnýz, yýlbaþý kutlamalarý ve aðaç süsleme ilk olarak Türkler tarafýndan yapýlmýþtýr, insanýn yeni girdiði seneyi kutlamasýnýn neresi ayýp, neresi günah anlamýþ deðilim, artýk býrakýn þu Arap adetlerini.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
cam aldinmi sn akpek?
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
syn, akpek yorum yazarken ''cogul'' kelimelerinize biraz dikkat etmeniz rica ediyorum..
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...