[LEFT_RIGHT="LEFT"]
Gaziantep Valiliði ile Nizip Ýmam Hatip Liseliler Derneði arasýnda 260 kiþilik ortaöðretim öðrenci pansiyonu yapýmý için protokol imzalandý.
Valilikte düzenlenen toplantýda bir konuþma yapan Vali Süleyman Kamçý, Nizip ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Belkýs yolu mevkiinde Nizip Ýmam Hatip Liseliler Derneðine ait 2 bin 916 metrekare geniþliðindeki arsaya, öðrenci pansiyonu yapýlacaðýný belirterek, "Nizip Ýmam Hatip Okulu Yaptýrma ve Yaþatma Derneðinin, Milli Eðitim Müdürlüðümüze baðýþladýklarý arsaya, öðrencilerimizin barýnma ihtiyacýný karþýlayacak bir pansiyon yaptýrarak eðitime katký saðlamaktadýrlar. Bugün imzalayacaðýmýz protokol ile Nizip
Ýmam Hatip Lisesinde okuyan öðrencilerimiz, yeni bir pansiyon binasýna kavuþacaklardýr. 260 kiþilik olarak planlanan pansiyon binasý, 2 yýl içerisinde tamamlanmýþ olacak ve donatýmý tesliminden sonra Milli Eðitim Müdürlüðümüzce gerçekleþtirilecektir" dedi.
Hayýrseverlerin bugüne kadar Gaziantep'te çok sayýda okul, derslik ve öðrenci yurdu kazandýrarak, hayýrlarýn en güzelini yaptýklarýný kaydeden Kamçý, "Devlete ve millete hizmet etmenin en güzel yolu, ülkemizin geleceðine yapýlmýþ yatýrýmlardýr. Bugün burada protokolü imzalanan pansiyonda; Nizip Ýmam Hatip Lisesi öðrencileri kalacak, geleceði daha modern ve güçlü bir Türkiye için kendilerine sunulan imkanlarý en iyi þekilde deðerlendirecekler, hiçbir zorluktan yýlmadan, ülkesi ve milletinin refahý için
çalýþacaklardýr. Bugün burada protokolü imzalanacak 260 kiþilik Nizip Ýmam Hatip Lisesi Pansiyonunu yaptýracak hayýrsever Nizip Ýmam Hatip Okulu Yaptýrma ve Yaþatma Derneðine, ilimiz adýna teþekkür ediyor ve ilçemize hayýrlý uðurlu olsun diyorum" diye konuþtu.
Nizip Ýmam Hatip Liseliler Derneði Baþkaný Ali Ayhan Akpek ise, eðitime yapýlan yatýrýmlarýn önemli olduðunu ve herkesin desteðini beklediklerini ifade etti.
Konuþmalarýn ardýndan protokol imzalandý.
Törene, Vali Süleyman Kamçý, Ýl Özel Ýdaresi Genel Sekreteri Cafer Yýlmaz, vali yardýmcýlarý, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz ile Milli Eðitim Müdür Yardýmcýsý Fikret Atak ile ilgili kurum temsilcileri katýldý.
Devami...