"font-size: 11pt; font-family: Verdana" http://www.kenthaber.com/Resimler/2006/05/07/00007147.jpg[/IMG] Acelesi olduðunu onu görür görmez anlamýþtým. Saðanak halinde yaðan yaðmura aldýrýþ etmiyor, ezilmiþ haline raðmen saða sola koþuyordu. Yanýna sokularak "-Hayrola teyzeciðim" dedim. "-Bir derdiniz mi var?" Sýcak bir tebessümle;"-Buralarýn yabancýsýyým evladým. Hastane tarafýna gidecek bir araba arýyorum" dedi.."-Biraz beklersen ayný dolmuþa binebiliriz"dedim,"-Oraya geldiðimizde size haber veririm"..Teþekkür ederek yanýma yaklaþtý ve küçük bir çocuk gibi þemsiyenin altýna girdi. Nurlu yüzü yaðmur damlacýklarýyla ýslanmýþ ve yanaklarý pembe pembe olmuþtu."-Torunlarýmdan biri menenjit geçirdi" diye devam etti."-Ziyaret saati bitmeden uðramak istemiþtim".."-20 dakikanýz var" dedim."-Hastane yakýn ama bu havada araba pek bulunmuyor..."Duraða herkesten önce geldiðimiz için dolmuþa rahatça bineceðimizi sanýyordum. Ancak araba yanaþtýðýnda arkamýzda duran 4-5 kiþinin bir anda hücum ettiðini gördüm. Ýçeriye doluþan ve arkadaþ olduklarý her hallerinden belli olan adamlara;"-Önce biz gelmiþtik,sýrayý bozmaya hakkýnýz var mý?" dedim. Ön koltukta oturan "-Hak istiyorsan HAKKARÝ'ye gideceksin arkadaþým" dedi. "-Hem oradaki haklardan KDV'de alýnmýyormuþ..." "font-size: 11pt; font-family: Verdana"
"font-family: Verdana" Bu laf üzerine attýklarý kahkahadan bindikleri araba sallanmýþ sinirlerim allak bullak olmuþtu. Sakinleþmeye çalýþarak "-Ben biraz daha bekleyebilirim" dedim."-Ama þu ihtiyar teyzenin hastaneye yetiþmesi gerekiyor.." Bu defa þoför lafa karýþarak "-Teyzenin arabaya falan ihtiyacý yok be kardeþim" dedi. "-Okuyup üfledi mi hastaneye uçuverir.." Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaþýp gitti. Yaþlý teyzeye baktým, tevekkülle susuyordu. 5-10 dakika sonra gelen bir baþka dolmuþa onunla beraber bindim ve þoföre teyzeyi hastanede indirmesini söyledim. Yaþlý kadýn, yapacaðý ziyaretten ümitsiz görünmesine raðmen þikayet etmiyordu. Üstelik trafik yarý yolda týkanýp kalmýþtý. Þoför "-Yolun bu durum hayra alamet deðil. Sebebini anlasam iyi olacak.."Arabayý çalýþýr vaziyette býrakýp ileri doðru yürüdü ve biraz sonra döndüðünde,"-Kýsmete bak yahu" dedi."-Bizden önce kalkan dolmuþa kamyon çarpmýþ.." Heyecanla "-Bir þey olmuþ mu?..Yani yaralý falan var mý?" diye sordum."-Dolmuþta bulunanlarý teyzenin gideceði hastaneye kaldýrmýþlar.." Göz ucuyla yaþlý kadýna baktým.Solgun dudaklarýyla bir þeyler mýrýldanýyor ve sanki onlar için dua ediyordu... Þoför koltuða yavaþça otururken "-Kýsmet iþte" diye tekrarlayýp duruyordu."-Sen kalk koca bir kamyonla çarpýþ. Hem de Türkiye'nin öbür ucundan HAKKARÝ plakalý bir kamyonla... "font-size: 11pt"