![]()
Nizip Eðitim Bir-Sen Sendikasý tarafýndan “Katsayý Zulmüne Hayýr” adý altýnda bir yürüyüþ düzenledi. 12 Aralýk 2009 Cumartesi günü saat 12:00’de yapýlan protesto yürüyüþü Nizip Kapalý Spor Salonu önünde baþladý. Nizip Eðitim Bir-Sen Sendikasý üyelerinden oluþan Öðretmenlerin katýldýðý yürüyüþe yaný sýra Nizip Meslek Lisesi Öðrencileri katýldý. Cumhuriyet Meydanýna kadar devam eden “Katsayý Zulmüne Hayýr” yürüyüþüne katýlan Öðretmen ve Öðrenciler Danýþtay aleyhine slogan atarak alkýþlarla durumu protesto etti. Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Ekipleri yapýlan yürüyüþe baþtan sona kadar eþlik ederek olasý durumlara karþý önlem aldý. Kalabalýk, Çarþý Camii avlusunda toplanýrken ilk açýklama Nizip Meslek Lisesi Öðrencilerinden geldi. Danýþtay’ýn bu kararýna tepkili olduklarýný söyleyen öðrenciler eðitim haklarýnýn ellerinden alýndýðýný belirterek bu haklarýn tekrar iade edilmesi ve Meslek Liselerine yapýlan zulmün son bulmasýný istediler. Daha sonra Öðretmenler adýna bir öðretmen, Sendika adýna ise Nizip Eðitim Bir-Sen Ýlçe Temsilcisi Mehmet Çelik birer konuþma yaptý. ÖSS de ilk üçe girip derece yapmalarýna raðmen istedikleri fakültelere girememiþ Meslek Liseli öðrencilerin yetenek ve zekalarýný kullanmak amacýyla çözümü yurt dýþýndaki üniversitelerde aradýklarýný belirten Mehmet Çelik, Meslek liselerinde çürümeye terk edilen atölye makinelerinin seslerinin yeniden duyulmaya baþlanýlmasý Fen ve Sosyal Bilimlerinin yanýnda dini bilgilerde almýþ bireylerin üniversiteye girecek olmasý her nedense birilerini, ciddi anlamda rahatsýz ettiðini söyledi. Millete muhalefet etmeyi aydýn olmanýn gereði zanneden adý Hukuktan çok darbecilerle anýlan Ýstanbul Barosunun bu durum karþýsýnda harekete geçmesi milletimizi þaþýrtmýþtýr diye konuþan Çelik, þöyle devam etti; Baronun imdadýna 367 Sabih yetiþerek pasý vermiþ, Baro’da zaman kaybetmeyerek Danýþta’ya göndermiþtir dedi. Hukuk Adalet daðýttýðý için üstün sayýlýr, ayrýca üstün olan Hukukçular deðil, bilakis Hukukun kendisidir, Türkiye Yargýçlar Devleti olmamalýdýr, artýk kusura bakmayýn sizin tuzunuz kokmuþtur, takkeniniz düþmüþ keliniz görünmüþtür, bu durum karþýsýnda YÖK‘ün Hükümetin ve Meclisin kýsacasý bütün yetkililerin acilen harekete geçerek bu haksýzlýða son vermesi gerekmektedir diyerek konuþmasýna son verdi. Çarþý Camii avlusunda toplanan kalabalýk yapýlan basýn açýklamasýnýn ardýndan daðýldý.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...